Last news in Fakti

11 Октомври, 2019 23:02 1 966 10

Започва работата по Балкански Шенген

  • балкани-
  • шенген-
  • сърбия

Сърбия вече е започнала подготовка

Започва работата по Балкански Шенген - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Кабинетът на сръбския президент Александър Вучич обяви, че е започнала подготовка за реализиране на Декларацията за свободно преминаване на стоки, хора и услуги в региона на Западните Балкани, съобщи B92.

Споразумението беше договорено по време на срещата на върха в Нови Сад. На нея присъстваха Вучич, албанският премиер Еди Рама и македонския премиер Зоран Заев.

Тримата се договориха за т.нар. „Балкански Шенген“. На 10-ти ноември в Охрид ще бъде представен напредъка по плана.

Сърбия обяви, че това не е алтернатива на ЕС, но е добро послание. В момента и трите страни очакват да започнат преговори за членство в съюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сите србе на врбе 😱

    19 13 Отговор
    Жалки опити на Сърбия да спре съседи си към ЕС и да ги придърпа към Евразия.... Но има проблем "денег нет" 😆
  • 2 Добитък

    11 3 Отговор
    Що Бойко не е бил поканен? Къде без него.

    Коментиран от #3

  • 3 СССА

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Добитък":

    Щото за сърбите сме тяхна източна провинция. Те отдавна искат да ни приобщят към тях.
  • 4 onq s konq

    9 10 Отговор
    Свидетели сме на поредния мъчителен ИКОНОМИЧЕСКИ ГЪРЧ на Вучова Сърбия:След като сключи разни договори с Русия и "прилежащите" й държавици за Безмитна търговия и се оказа че Ефектът е повече от съмнителен,Сърбия е принудена да търси НОВИ ПАЗАРИ за стоките си.И тъй като не е член на ЕС и Европ. МИТА правят стоките й НЕПРОДАВАЕМИ,тя се вкопчва в Македония и Албания като Удавник за сламка с надежда "ДА НАВОДНИ"пазарите им със свои стоки?!Все пак не напразно е казано:"Като няма риба и ракът е риба":)

    Коментиран от #6

  • 5 По руски акъл

    9 4 Отговор
    За Макетата е ясно но Албания къде се хваща на туй хоро Сърбите ще им извъртят някой курвенски номер и ще станат пишман
  • 6 778

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да но в Албания е пълно с италиански и гръцки стоки.

    Коментиран от #8

  • 7 Давид

    3 5 Отговор
    В новата икономическа обстановка и за САЩ и за Русия и за нас българите ще е изгодно балкански съюз . И с обиколката си американците на дон Тръмп го доказаха . Другото е пропаганда на тези , които ще загубят .
  • 8 КУРнинов

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "778":

    в Албания стоките са толкоз италиянски колкото на пазара в Димитровград!
  • 9 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    "Великият " политик, незаменимият ръководител, квинтесенцията на политическото говорене, великият Янус , великият Нарцис , падишахът, всички събрани в едно в лицето, което на ръчна управлява България ,Бойко Методиев Борисов член на БКП, който напуска системата на МВР, за да запази партийната си принадлежност и книжка. Човекът с голямо "Ч", който ще оправи сърбите и ще замести Вучич, много " достойно" ,но после ще бъдат необходими десетилетия за да се справят с хаоса от противоречивите му управленчески решения.
  • 10 Болни мозъци..

    1 0 Отговор
    Титовският план в нов вариант!Сега ще се казва Албанославия!Нашият вожд Тиквоола е в Йордания за да проси пари за новият си проект ,,България на две мюсюлмански граници"
Новини по държави: