Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 08:41 4 407 9

Пентагонът не трябва да остава в Сирия

  • сирия-
  • сащ-
  • турция-
  • армия
Пентагонът не трябва да остава в Сирия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американските войски не трябва да остават в Сирия, за да гарантират сигурността на турско-сирийската граница, те трябва да напуснат. Това обяви в събота президентът на САЩ Доналд Тръмп, изказвайки се на конференция на консервативни политици във Вашингтон.

„Сега има тази зона на 30 км дълбочина по протежение на турската граница. Кюрдите напускат и това е добре, нека имат свои граници. Но не мисля, че нашите войници трябва да са там още 50 години, за да охраняват границата между Турция и Сирия, когато не можем да гарантираме сигурността на собствената си граница ", каза той, очевидно предполагайки криза с нелегалните мигранти по южните граници на САЩ, цитиран от news.bg. "Ние победихме " Ислямска държава ". Ние си свършихме работата. Трябва да се върнем у дома", добави Тръмп.

Държавният глава подчерта, че не всеки споделя своите възгледи, но смята позицията си за правилна. "Що се отнася до Турция и кюрдите, мога да говоря за това дълго време, защото разбирам тази ситуация, според мен, по-добра от повечето", каза Тръмп.

"В Сирия трябваше да останем 30 дни и в крайна сметка бяхме там 10 години. Тези войни никога не свършват. Трябва да върнем войниците си у дома от тези безкрайни войни", каза президентът. "Понякога трябва да знаете за какво се борим. Не можем да останем там завинаги. Трябва да върнем прекрасните си герои у дома, времето дойде", подчерта американският лидер.

Американският президент каза още, че американската администрация незабавно ще наложи сурови икономически санкции на Турция, ако Анкара наруши задълженията си за защита на членове на религиозните малцинства в Сирия.

"Разясних на Турция, че ако те не изпълнят задълженията си, включително защитата на представители на религиозните малцинства и наблюдението на терористите от Ислямска държава, заловена от нас , веднага ще наложим много строги икономически санкции ", каза Тръмп.

Той подчерта, че САЩ възнамеряват да продължат да се противопоставят на Ислямска държава, но няма да останат в Сирия дълго време. "Всяка военна операция, когато изпращаме американски млади хора да се бият, трябва да има ясни цели, да отговаря на жизненоважни национални интереси и да разчита на реалистичен план, който предвижда завършването на конфликта. Ние не искаме да бъдем във война в региона в продължение на 19 години," каза президентът на Съединените щати.

Държавният глава се съсредоточи върху факта, че администрацията му отпусна общо над 500 милиона долара за подкрепа на представители на религиозните малцинства в Сирия и Ирак.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    3 1 Отговор
    Дано не стане като JFK и Мосад

    Коментиран от #4

  • 2 Аскер

    25 2 Отговор
    Като си тръгвате си вземете и цялата терористична измет
  • 3 Рошко

    24 4 Отговор
    Пентагонат не трябва да си пъха носа на 11000км,дето не му е работа, и да си седи в краварника с кравите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анти милиционер

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ергин Хасан":

    Гледам че си писа снощи с "Анти Анти милиционер". Аз съм Анти Милиционер. Объркал си щата.
  • 6 Гледач

    14 1 Отговор
    Ха ха великите смешни държави. Подвиха опашка като улични помярчета и избягаха.А сега си правят военни учения в черно море
  • 7 фърфалан

    12 0 Отговор
    Краварите почнаха да ги изритват от всякъде. А според тях където са отишли , все са победили. И в Либия и в Сирия и в Афганистан , и в Йемен !!!!
  • 8 Чистата истина

    17 1 Отговор
    Разбъчкаха държавите и после голям бяг . Някой друг да им оправя бакиите .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.