Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 14:50 3 105 20

Русия: Няма риск от конфликт между Турция и Сирия

  • русия-
  • сирия-
  • турция

Руски представители смятат, че няма да се стигне до сериозен сблъсък

Русия: Няма риск от конфликт между Турция и Сирия - 1
Снимка: Shutterstock

Турция не планира да превземе сирийска територия и няма риск от открит конфликт със сирийските сили. Това заяви руският депутат Константин Косачев, цитиран от РИА Новости.

Руски представители вече обявиха, че нямат намерение да имат роля в турската офанзива. През вчерашния ден САЩ обявиха, че ще изтеглят останалите си военни от Сирия, заради турската офанзива.

Сирийската армия вече постигна споразумение с кюрдските сили за общи действия срещу Турция. Общите сили вече напредват към райони, през които минават турските сили.

Руското правителство е близък съюзник на сирийското правителство. Затова и неговата позиция се счита за важна.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма кой да спре султана.

    9 19 Отговор
    Накрая всички му клякат.

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    6 19 Отговор
    И какво сега-оказа се че и Путин е същото лай..о като Тръмп...

    Коментиран от #6

  • 3 Пираня

    10 11 Отговор

    До коментар #1 от "Няма кой да спре султана.":

    А къде са самолетите, няма ги във въздуха?
    Отиде с голяма кошница а накрая ще вземе малко за сметка на падаща лира влошени отношения с целият свят и натист от вътре за провалена операция.

    Коментиран от #9

  • 4 Бесен Язовец

    13 1 Отговор
    Колко жалко за сороснята, няма да има сблъск!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ти май не прочете

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    "Cирийcкaтa aрмия вeчe пocтигнa cпoрaзумeниe c кюрдcкитe cили зa oбщи дeйcтвия cрeщу Турция. Oбщитe cили вeчe нaпрeдвaт към рaйoни, прeз кoитo минaвaт турcкитe cили."
    --------------------------------------------------------------

    Хоп ... а ся познай, дали Сирийската Армия не е с руски инструктори и руска разведка ...предполагам, че до сблъсък няма да се стигне, щото Ердо ще се поизтегли.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Хасан

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ти май не прочете":

    И кой пуска тая дезинформация ?да не е западна еврейска медия
  • 8 Последния софиянец

    6 4 Отговор
    Народа е със сирийската армия. Това е важното.
  • 9 Самолетите си свършиха работата

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пираня":

    Сега се чисти от плъхове дупка по дупка и самолети не летят защото има опасност да се сблъскат с постоянно прелитащи към всевишния кюрдотероряги. Стопли ли?
  • 10 баба ванга

    1 6 Отговор
    Иначе заедно тръгнали да се гърмят с турците. Или тоя не е наред, или ни взема за мезе. По всичко изглежда,че ако Путин се опитва да седи на два стола ...ще падне. Асад ще го изгони като мръсно коте, тъй като Иран е най-огромната регионална военна сила и вече даде заявка да се конфронтира пряко с Турция, ако НЕЗАБАВНО не напусне Сирия. Турция е сама и Ердоган очевидно се надценява като блъфира и си е въобразил как играе покер, но картите са му СЛАБИ. Турция я чака погром, ако не се вразуми навреме. Срещу нея скочиха не само САЩ, но и такива сили като Франция и Германия, а това означава целия Е С и ... НАТО!
  • 11 Гражданин

    7 0 Отговор
    Цялата дандания изглежда като уговорка между Сирия , Турция и Русия, а може и САЩ за сплашване на кюрдите да забравят за автономия и да се върнат там където си бяха преди. Сирийската армия ги защитава, има и споразумение и тихо и мирно се строяват
    под шапката на сирийското правителство

    Коментиран от #15

  • 12 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ти май не прочете":

    Не става въпрос дали е с руски инструктори или разведки-това е повече от ясно.Става на въпрос като единствено поканен в Сирия да вземе ясно и категорично отношение като лоялен съюзник-Турция вън от Сирия, да си решава проблемите с кюрдите на нейна територия както си иска.Има и влиянието и силите за подобна реакция...ама да не си развали рахатлъка с Ердоган ..Абе май не е случайно, че и името му е едно такова...Пут.ин..точката м/ду ''т'' и ''и'' си попълни сам, все пак да ти помогна,ако се затрудняваш-жаргонно название на женски полов орган...
  • 13 Единственият господар на БИ е Турция

    3 2 Отговор
    Няма Иран, няма миран....
  • 14 Големият губещ

    3 0 Отговор
    От изтеглянето на американците е израел. Няма да има буферна терористична държава курдистан между него и Иран
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гледач

    5 1 Отговор
    Е ТУРЦИТЕ са в СИРИЯ. Ако това не е ВОЙНА не знам какво е.
  • 17 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ГРАНИЦИТЕ НА ТУРСКАТА "АТАКА" ОТДАВНА СА ОПРЕДЕЛИНИ !!! ПРОСТО СЕ ОСИГУРЯВА ТЕРИТОРИЯ ЗА 3.5 МИЛИОНА СИРИЙСКИ БЕЖАНЦИ !!! ТЕ СА БИЛИ И СА ПРОТИВ БААС И АСАД -/ОЩЕ ОТ МОИТЕ СТУДЕНТСКИ ГОДИНИ /!!! ПРЕЗ 1977Г. СЕ ИЗКЛАХА НА СИРИЙСКО СТУДЕНТСКО СЪБРАНИЕ -ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ -МАЙ БЕШЕ ПРАЗНИЧНО !!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания