Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 10:25 4 199 38

Откриха слабост на F-35

  • норвегия-
  • f-35-
  • изтребител

Норвегия недоволна от състоянието на парашутите

Откриха слабост на F-35 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Военновъздушните сили на Норвегия са се сблъскали с трудности с експлоатацията на новия изтребител F-35A, съобщи Defense News.

Оказва се, че парашутът на изтребителите не е достатъчно надежден. Според изискванията при отварянето на парашута се допуска една извънредна ситуация на 10 хиляди.

Сега обаче тези правила не са били спазени. Норвегия планира да използва изтребителите за наблюдение на руски подводници и ескортиране на руски военни самолети.

Страната използва новият модел F-35 Lightning II. Самите изтребители често са критикувани, заради високата си цена и някои технически недостатъци, които бяха решавани в крачка.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соросня

    59 12 Отговор
    Има ли нещо, което наред в този скрап?

    Коментиран от #7

  • 2 От кочината

    26 15 Отговор
    Нека квиченето да започне сега...
  • 3 слабост N 1

    48 5 Отговор
    Американски е !
  • 4 Коментар📝

    38 5 Отговор
    Страната използва новият модел F-35 Lightning II. Самите изтребители често са критикувани, заради високата си цена и някои технически недостатъци, които бяха решавани в крачка.ПАЗАРА СЕ НАЛАГА.ЗА МНОГО ПАРИ ТУХЛА С ТАБЛЕТИ ВЪТРЕ
  • 5 Агент Харолд

    8 30 Отговор
    Име на статия: Откриха слабост на Ф-35
    Отваряш статия: Четеш за парашути

    Докъде е стигнало нивото на журналистика само и само да се направят няколко рубли?

    Коментиран от #8, #29, #30

  • 6 Бесен Язовец

    32 3 Отговор
    То ако е само парашута на тая дялана недодялана скрап! Ами ръждата? Капне малко роса и веднага след това се вижда патина.
  • 7 СссереМ

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Соросня":

    Има гаранция 2 години!
  • 8 куку руку ку

    25 5 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Харолд":

    Парашутът требе да е на катапулта на пилота. А като видяхме как падат кат' круши тези самальоти, е доста важен елемент в оборудването.
  • 9 кенеФ-35

    27 7 Отговор
    Тоя "летящ" кенеФ-35 (летящ е в кавички, понеже, за да стане невидим, е нужно да се гмурне в Тихия океан) не трябва въобще да е серийно производство, но америте трябва някак да си продават боклука: „Според данните на „Блумбърг“ в F-35 са установени 966 структурни дефекти, които могат да служат като официална причина за отказа изтребителят да се произвежда масово.”
    Ето какви са заключенията и за закупените от Белгия американски кенеФ-35: „Закупените от Белгия американски многоцеливи изтребители Ф-35 са непригодни за участие в бойни действия и опасни за екипажа, пише местното списание Le Vif, което се позовава на заключение на експерти от американската неправителствена организация Project On Government Oversight (POGO), предаде ТАСС.
    Според списанието американската организация е провела независима експертиза и е подготвила доклад, в който се предупреждава, че по изтребителите Ф-35 има много технически недостатъци, някои от тях са изключително сериозни.”
    Британците също се оплакваха от проблеми с кенеФ-35: „Британското министерство на отбраната се сблъсква със „скрити разходи“ в размер от стотици милиони лири за новото поколение изтребители на ВВС на страната Ф-35 заради дефекти, резервни части и софтуерното обезпечение.”

    Коментиран от #20, #37

  • 10 Емигрант по принуда

    21 4 Отговор
    С оглед представянето му до тук-на Ф 35 наистина най-важното е да му работи катапулта...иначе и машината заедно с пилота са фира-ФАКТ
  • 11 Ай стига бе

    16 6 Отговор
    Как да са надеждни самолетите като много от частите са правени в Турция? Аз не бих си купил джапанки произведени там, пък те им дали да правят части за военен самолет. Нека сега си носят последствията.
  • 12 жжжжжжжж

    23 5 Отговор
    Каква соросоидна тишина под това инфо хаахахаааааа.Даже Борислава Попова мълчи-яко мъка...мъка...

    Коментиран от #15

  • 13 СССР

    10 15 Отговор
    Дрогари и дрогарки и аз открих слабост на москвето - шевовете на седалките са със сив конец а не с черен … :(
  • 14 Бесен Язовец

    25 3 Отговор
    Не се плашете, нашите нови Ф16 нямат парашути, не влизат в базЬььовата цена!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай хой

    18 5 Отговор
    Парашутът на фъ35 се използвапри всеки полет. Щом не от гр отваря на стандарта значи че и срока на експлоатация на самальоти се намаля. Това е много сериозен проблем. А някои тук дори бе с чували че парашута е част от самолета.
  • 18 Бай хой

    24 6 Отговор
    А га ша открият поне една силност на това недоразумение фъ35?

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Бесен Язовец

    23 4 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Има силна страна, автомат за снаксове със жетони под конзолата! Ако му се падне снакс с подарък парашутче пичели.
  • 20 Макаров

    6 22 Отговор

    До коментар #9 от "кенеФ-35":

    Печелиш месечната премия на руското посолство тролче, Молодец!

    Коментиран от #22

  • 21 О.Ч.З

    16 5 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    Има силна страна и тя е даваш много пари за нещо което няма да се ползва освен за окраса
  • 22 Хахаха

    17 8 Отговор

    До коментар #20 от "Макаров":

    Аве калъф,я се скрий и не ръси тъпотии!
    Това са факти за кенефа F 35,а ти пак лаеш!
    От Руското оръжие няма по добро - също факт!!!
    ;)

    Коментиран от #25, #26

  • 23 стоян георгиев

    6 16 Отговор
    голям дефект еи.не било спазено да има една опасна ситуация на 10000 отваряния.сега руските тролове ще се разпенявят къв барутарник бил тоя самолет.само дето при техните такива стандарти въобще няма и никога не е имало.тва като феновете на лада да се оплакват че в бмв задния аербек не се отваря достатъчно бързо!смях!

    Коментиран от #27

  • 24 ****

    10 4 Отговор
    Ами то тази каруца от кадето и да я погледнеш,все проблеми се виждат.
  • 25 SS14

    7 16 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Кое е това руско оръжие ? Тея руски неможачи освен ракети друго немогат да правят.Нито авиация имат,нито военноморски сили,нито нищо.Всичко е една изостанала и допотопна скрап.С каква наглост ги мериш с най-силната и модернизирана армия на всички времена която е американската ? Руснаците първо да се научат да правят изтребители и после да се сравняват със САЩ ! Руската военна техника се купува само от държави на които им САЩ са им отказали да им продадат американска техника.Това са руснаците.Второстепенни резерви.

    Коментиран от #32, #34

  • 26 Макаров

    6 10 Отговор

    До коментар #22 от "Хахаха":

    Так держать! Молодец братушка. Бълхария е от 90% русофили!
  • 27 Бай хой

    12 2 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Десо ма туй е боен самальоти не е пералня. Пак не си разбрало. Краварчетата са обявили един отказ на 10 000. Но на практика се е получило че дефектират след няколко кацания. Понял? Всичката им работа е такава.
  • 28 незнайко

    6 2 Отговор
    Само парашутите ли са проблемни ??? ЕДВА ЛИ !!!
  • 29 Агент Тъпанаров

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Харолд":

    Става дума за спирачния парашут...експерт, бля...
  • 30 О'Нуф-Рий II

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Харолд":

    Очакват, при инцидент, да си спасят поне пилота...и нА: Нъцки.
  • 31 Гост

    5 0 Отговор
    Майко мила, прочетох ви коментарите и се шашнах! Като ви знам какви експерти те по авиотехника, ракетна, корабосроене, автомобилостроене и т.н. , се изумих, че не знаете за КОЙ парашут става дума. без да съм експерт, знам, че става дума за спирачния такъв. :)
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ердо

    1 2 Отговор
    Аз за какво са отказах с путин се разбрахме ще правим сушки яд ли ва е кравари, и да си прибирате добитъка от близкия изток и всички в обора
  • 34 Ами да си знаеш

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "SS14":

    ,че американците нямат държава на която да са отказали,виж на всички на които са продали е под някаккъв вид натиск и изнудване,както между другата и нас принудиха. Американската армия нито е най-модерна,нито добре тренирана. Руската армия е в пъти по-добра и тренирана от американците,защото разчитат единствено и само на себе си,докато американците понеже си знаят много добре неможенето разчитат основно на армиите на съюзниците от НАТО,които също са немойчовци та вкупум правят нещо което евентуално може да окаже някаква съпротива в началото и след това клякат,като кокошка на петел пред руската армия. Руснаците имат всичко и то много добро,и самолети,и хеликоптери и танкове и кораби и бтр-и и ракети и техника каквато искаш,и най-важното хора готови да загинат за родината си,докато противниците им са ходещи лай...ни чували готови да спасят кожата си на първо място.
  • 35 Масова Селяндуризация

    3 1 Отговор
    Другари и другарки, пионерчета и комсомолци, Аз новоназначеният червен капиталист и милионер с така омразната зелена валута обявявам за ужас на американските безделници и консуматори търг на нова руска бойна и авиационна техника. Начална цена КОЙ КОЛКОТО ДАДЕ, гаранция за качеството и до ВРАТИТЕ НА ТЪРЖИЩЕТО. Късмет другари и другарки.( Забележка: Само Вибраторите,Тоалетната хартия и Космическата храна са втора употреба.)
  • 36 Jessy James

    4 3 Отговор
    А на този търг ще се продават ли будьоновки, ватенки и вълнени долни гащи, ще ги изкупим веднага, особено гащите държим да са естествено маркирани жълти отпред, кафяви от зад за да не се бърка посоката на нахлуване. С поздрав от Колхоз "Красная Звезда"
  • 37 Запознат

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "кенеФ-35":

    Гмуркането на самолети го умеят подводнокосмическите войски на Рашка говняшка.
  • 38 F18

    2 0 Отговор
    . - In very cold conditions — defined as at or near minus 30 degrees Fahrenheit — the F-35 will erroneously report that one of its batteries have failed, sometimes prompting missions to be aborted.
    - Supersonic flight in excess of Mach 1.2 can cause structural damage and blistering to the stealth coating of the F-35B and F-35C.
    Kакво излиза. Не може да лети високол. Не може да лети бързо.
    Да не говорим за другите стотин проблема, открити по време на тестове, поръчани от Пентагона. Не напразно пилотите от ВМС си харесват повече Хорнетите.
Новини по държави: