Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 13:02 2 007 3

Джон Болтън разкрил Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джон болтън

Бившият съветник по национална сигурност стои зад разкритията за Украйна

Джон Болтън разкрил Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Бившият съветник по национална сигурност на президента на САЩ Джон Болтън стои зад разкритията за разговорите на Доналд Тръмп с украинския държавен глава Володимир Зеленски, съобщи Ню Йорк Таймс.

Смята се, че Болтън е казал на високопоставен съветник да подаде сигнал срещу Тръмп. Разкритието е направено при показания пред Конгреса на бившия съветник на Болтън – Фиона Фил.

Тя говори пред три комисии на Конгреса в продължение на 10 часа. Фил е бивш експерт по Русия в Белия дом.

Тя говори по разследването срещу президента Тръмп за опити за натиск над Украйна за осигуряването на доказателства срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън. Според показанията е имало размяна на позиции между Болтън и американския посланик в ЕС Гордън Съндланд. Те са говорили за ролята на адвоката на Тръмп Руди Джулиани в преговорите с украински представители за започване на разследване срещу американски политически фигури.

Тя е получила инструкции от Болтън да каже на адвоката на Съвета за национална сигурност, че Джулиани е действал в съгласие с началника на кабинета на Белия дом Мик Мълвейни.

Съветничката е била начело на група пред адвоката на Съвета за национална сигурност, като са имали съмнения, че администрацията се опитва да притисне украинското правителство. Според нея е имало и сериозна съпротива срещу решението на Тръмп да освободи американския посланик в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    11 3 Отговор
    А СИ МИСЛЕХ,ЧЕ ПРЕДАТЕЛИ И НЕГОДЯЙ ИМА САМО В БЪЛГАРИЯНищо чудно , Болтън е същия като поминалия се Маклейн,нищо чудно скоро да се пресели при него...

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 //Ибн ал ебн

    1 0 Отговор
    Джон МкКейн,работещ в момента по съвместителство като портиер на вратите на ада,докато изкупи греховете си.