Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 17:04 2 851 8

Има три сценария за Брекзит

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • мишел барние

Времето за Лондон изтича

Има три сценария за Брекзит - 1
Снимка: Shutterstock

Главният европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние е определил краен срок до полунощ за постигане на споразумение с Обединеното кралство.

Той заявил пред 27-те страни-членки на ЕС, че вижда три възможни Брекзит сценария до вторник в полунощ: постигане на споразумение с Великобритания (Брекзит със сделка), поредното отлагане на излизането на Обединеното кралство от ЕС или "провал" на преговорите (Брекзит без сделка), според дипломати от единния блок, цитирани от "Ройтерс".

Барние посочил пред европейските министри в Люксембург, че митническите спогодби за остров Ирландия, въпросът да се даде повече власт на управляващите в Северна Ирландия, както и така наречените клаузи за равнопоставеност, са все още отворени и нерешени важни теми в течащите преговори, казали неназованите дипломати.

Междувременно и в. "Гардиън" съобщи, че Мишел Барние е определил краен срок до днес в полунощ за постигане на споразумение с Обединеното кралство относно ключовият въпрос с ирландската митническа граница. За да осигури успех на днешните преговори, премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще трябва да постигне съгласие за установяване на митническа граница в Ирландско море, която да държи целия остров Ирландия в рамките на единния пазар на ЕС, посочва британското издание.

Очаква се Барние да съобщи в сряда дали самите Брекзит преговори ще продължат до следващата седмица. По-рано Мишел Барние заяви, че сключването на сделка ще бъде "трудно постижимо, но все пак възможно" до края на седмицата, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 расист

    9 2 Отговор
    колкото по-скоро излезнат тия арфо-пакистанци, толкова по-добре
  • 2 criminal

    9 0 Отговор
    Тея смешници да решават вече.......и без туй ни писна от уродливо изглеждащи перчеми........

    Коментиран от #5

  • 3 Глей ти

    8 0 Отговор
    Въпроса с ирландската граница могат да го решат много лесно. Трябва само англетата да се откажат от Северна Ирландия.
  • 4 има

    4 0 Отговор
    един сценарий и той е шут. Тя вече и кралицата е без гащи, нали ѝ ги продадоха на търг.
  • 5 Бирено Човече

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "criminal":

    Проблема е че не искат да излязат и се чудят как да го забавят но несмеят да кажат че се отказват, че току виж ще осквернят прословутата английска чест нали са мъже на честа лордове рицари и т.н.За мен са си говеда и не заслужават нищо камо ли да се правят на щипана мома.
  • 6 Чичо Тони

    0 0 Отговор
    Вижда вижда, нищо невижда. То освен трите изброени сценария, друг несъществува. Та какво толкова вижда дето никой друг невижда?
  • 7 30.03.2019

    0 0 Отговор
    Очаквам Франция да ги изгони и да осъществи брекзит.
  • 8 Рошко

    1 0 Отговор
    Аман бе 5 години хем ги боли хем ги сърби, Симеонов да отива и да ги обгражда с електропастир или путин да стовари един "калибър" върху бъкингам всички кат си пият чайчето и да свършва вече с тоз филм
Новини по държави: