Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 14:40 8 686 19

Западът да започне преговори с Русия

  • сирия-
  • жан - ив льо дриан-
  • русия

Жан - Ив льо Дриан смята, че това е решение на ситуацията в Сирия

Западът да започне преговори с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Западът и Франция трябва да започнат преговори с руския президент Владимир Путин. За това призова френският външен министър Жан – Ив льо Дриан, цитиран от France 24.

Според него е важно да се решат въпроси в региона. Външният министър смята, че това може да стане с преговори с руския президент.

„Трябва да разрешим ситуацията в Сирия. Сега е моментът да преговаряме с руския президент, защото тази страна има същите интереси в региона като нас.

В момента Турция е сама на международната сцена. Китай и Русия не я подкрепят напълно. В момента руската страна държи решението на въпроса“, заяви Льо Дриан.

Той заяви, че Русия може да направи, каквото сметне за добре в останалата част на Сирия. Според него в момента е важна само борбата с терористичните групи в региона.

Френският първи дипломат заяви, че в момента неща могат да бъдат решени с дипломатически натиск към участниците в събитията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    10 91 Отговор
    Защо са ви преговори.нека Москва да затъва в сирийската пустиня.

    Коментиран от #13, #19

  • 2 ****

    87 6 Отговор
    На запада вече започват да му омекват коленете,след като видяха как сащ изоставиха кюрдите,и започнаха и те да се замислят до колко могат да разчитат и вярват на сащ.
  • 3 Ю Кортес

    7 72 Отговор
    На руснаците не им трябват пенсии защото мрат на 60-65 години.така,че,всичко за бомби и военщина.

    Коментиран от #14, #18

  • 4 Начо

    7 64 Отговор
    Спретнаха си един малък Афганистан.
    Края ще бъде като на сесерето,издаяни има няма 70 години,жалка възраст за държава

    Коментиран от #11

  • 5 a bee

    39 4 Отговор
    Туй запад,ЕС , НАТО ,слива да яде ! Щом на Путин се разчитат !
  • 6 Еми да

    60 4 Отговор
    Естествено че руската Империя дьржи козовете-някой сьмнявал ли се е в това?
  • 7 Пакича

    37 3 Отговор
    Аз имам по-добро предложение,просто
    нека “Запада”и всичкия анадолски боклук
    се изнесат от Сирия като си вземат и
    бунтовниците си канибали и.......няма нужда
    от преговори.
  • 8 Българан Европейски

    17 22 Отговор
    Тоя па нещастник щял да преговаря с Москва. Що не преговаря за Украйна и стотиците престъпления на азиатската сган. Що не преговаря с Турция да се измете от Северен Кипър. Изобщо що не си види насрания задник, дето силицата им е само да пречат на Македония. Велика, велика Франция. Кога за последно. Като се осрахте в Либия или когато съставихте колаборационистко правителство в подкрепа на Хитлер. После се отрекохте и се писахте победители. Здраво сте се налапали с кагебейски мангизи. Нещастници жалки, подли и лъжливи. Бетер руснаци сте.
  • 9 ПЕНКО

    32 3 Отговор
    ОБУВКИТЕ НА ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ ИДИЛ БЯХА ОТ АРМИЯТА НА САЩ !!! ПЕНТАГОНЪТ НЕ МОЖАЛ ДИ СИ ПРИБЕРЕ "ТИЛА "В ИРАК , НО ВИЕ ВИЖДАХТЕ ЛИ СТЕ ТАНКОВЕТЕ НА ДЖИХАДИСТИТЕ ...И ТЯХ САЩ НЕ МОГЪЛ ДА СИ ПРИБЕРЕ /СКЪПО ИМ БИЛО /!!!! И САУДИТЕ СЕ ОРИЕНТИРАТ КЪМ МОСКВА ,КОЯТО НЕ ИСКА НИЩО ОТ ТЯХ !!!!!!
  • 10 молдовец

    7 29 Отговор
    до американските привърженици:
    1 кефите ли се че американците спасиха русия от пълно унищожение и обърнаха хода на втората световна война??
    2 ще я спасите ли пак или този път ще я ритате здраво заедно с всички държави от планетата Земя /с изключeние на турция сърбия сирия и венецуела/??

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Хаджи хаджи Българин

    32 4 Отговор

    До коментар #4 от "Начо":

    момента неща могат да бъдат решени с дипломатически натиск към участниците в събитията- С натиск ли трябва да се разговаря! Те зомбираните западняци, първо да се замислят, че те сътвориха този хаос в Сирия! А сега вият като койиоти!
  • 12 Еее не знаеш ли

    31 1 Отговор

    До коментар #10 от "молдовец":

    А бе щурчо хакраварите и англичаните се намесиха когато стана ясно че хитлер губи НА 100 %.Справка > в историята,но не хакраварската.
    Те требе да се радват ,че Хитлер се захвана с русите,оти сега ни франция ни Хакравария и цяла европа щеше да викат ХАЙЛ.
    КАПИШ
  • 13 Грух

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кирил":

    Ти самият затъна в блато от минуси, пиле.
    Хахаха
  • 14 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ю Кортес":

    а на теб ще плащат пенсия със задна дата, защото акъла ти все на едно ниво от 1клас...
  • 15 Николай

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "молдовец":

    Ako не бе Русия да помогне на севера то нямаше да има Кравария.рреди да пишеш прочети историята и преди 20 век.
  • 16 dsсса

    4 2 Отговор
    Знаете ли защо на франсето му се иска да преговаря с Русия. Защото Русия е велика и ако той преговаря с нея, някой може да го помисли и него за велик. Да, ама Западът се уволни от историята, от неговото мнение никой не се интересува.
  • 17 ТАСС

    3 1 Отговор
    "Пак руският калъч.ще оправи всичко..."Ив.Вазов
    Къде е НАТО,бе?Ами,нЕма го!Къде са Щатите?Избягаха позорно ,изоставяйки довчерашните си съюзници на турско заколение.Добре, че Асад изпрати армията да ги защити!
    Да му мислим ние сега,когато Ердоан пусне бежанците насам!Нито НАТО,нито САЩ ,нито базите ще ни помогнат! Колко пъти Русия с готовност ни протягаше ръка?И колко пъти я предавахме и ругаехме.Нисой не обича предателите.Тях само ги използват,смеят им се зад гърба и с погнуса ги зарязват...
  • 18 Стършел

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ю Кортес":

    Пак си неподготвен, за миналата година средната продължителност на живота на руснаците е 66,5 години, а при жените тя е 77 години. Преди да напишеш нещо направи справка, защото хората вече не вярват на голи думи. А сега един бонус за теб в България тя е 71,4 год. за мъжете и 78,4 год. за жените. И по този показател сме на последно място в Европа,ако да сме европейци.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: