Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 17:32 7 714 70

Руски военни влязоха в американски бази

  • сирия-
  • бази-
  • русия

Руски и сирийски патрули поеха контрол над изоставени укрепления

Руски военни влязоха в американски бази - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски и сирийски военни поеха контрола над военни бази, изоставени от американски военни, съобщи Россия 24.

Общите патрули вече са започнали да заемат позиции около сирийския град Манбидж. Според телевизията руски бронирани машини вече патрулират из града.

Руски представители вече обявиха, че техни сили ще бъдат поставени около района. Вече излязоха кадри, на които се вижда как американски и сирийски конвои се разминават край Кобани.

Руска военна полиция ще съблюдава изтеглянето на американските военни. Сирийските сили вече се движат в кюрдски райони, за да предотвратят нападение от турските военни.

Руското правителство вече обяви, че правителствените представители напредват в Манбидж и района.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    133 23 Отговор
    Хаахаха америте се изнесоха като мишки-какво падение,какво унижение....Дотук беше американската партенка за тяхното величие-дотук

    Коментиран от #9, #24, #65

  • 2 Еее

    110 13 Отговор
    Русия и Турция изиграха янките много хитро!

    Коментиран от #56

  • 3 Да значи целта вече

    83 8 Отговор
    е почти постигната,почти защото краварите трябва да освободят от присаъствието си изнасяки се от цялата държава. Ха,великите се изнизват,като пръ..я из крачол и щели да се противопоставят на Русия,смях до припадък.
  • 4 Последния софиянец

    72 7 Отговор
    Голям резил. Дано са си взели поне знамената. Руснаците да внимават, да няма мини.
  • 5 Гост

    78 7 Отговор
    Айде бе! Не вярвам на ушите си (Бог да прости автора на възклицанието)! Краварите подвиха опашки от турската артилерия, а руснаците не им пука! Еми, пак сме от е...ната страна! Същото ни чака, ако се стигне до пукане.
  • 6 Жеката

    74 5 Отговор
    Дьното-дьното удариха америте.Такова падение,такьв позор-
  • 7 ПЕНКО

    54 4 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ 30 МИЛИОНА КЮРДИ ДА КАЗВАТ : " РУСНАЦИТЕ СА ТУК И ЛОШИТЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ / ЗА ДЕЦАТА ГОВОРЯ / !!!!!!!!!!
  • 8 молдовец

    7 75 Отговор
    до американските привърженици:
    1 кефите ли се че американците спасиха русия от пълно унищожение и обърнаха хода на втората световна война??
    2 ще я спасите ли пак или този път ще я ритате здраво заедно с всички държави от планетата Земя /с изключeние на турция сърбия сирия и венецуела/??

    Коментиран от #13, #19, #49, #59, #68

  • 9 СссереМ

    18 83 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Абе русолизци америте постигнаха целта си,а именно унищожаването на ИДИЛ,докато рушмените се бориха да оставят на власт Асад и подвиваха опашки като видят ислямска държава,свършиха си работата и си тръгват,а тук българофобите подскачат от радост че империята на злото е влязла в празни казарми,е отговорете ми ЗАЩО НЕ ВЛЯЗОХА КОГАТО АМЕРИКАНЦИТЕ БЯХА ТАМ?ИЛИ НЯМАТ ДУПИ ДА ИМ СЕ ОПРАТ?

    Коментиран от #11, #23, #44, #46, #48, #61, #66, #67, #69

  • 10 Истината

    56 6 Отговор
    САЩ са агресори и терористи,убили милиони човеци при техните агресори и подлежат на унищожение за благото на човечеството.
  • 11 Хихихихи

    45 6 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    И да мучиш и да квичиш, фактите са си факти! Ама така си много сладък, да те щипне бате по... бузките!

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    50 3 Отговор

    До коментар #8 от "молдовец":

    Ти не си молдовец! Ти си краварски плюнка! Изплюта и забравена! Само дето не си изсъхнала напълно, та се надаш да те ОК вадят пак краварите, ама друг път! Съхни и не безпокой другите с присъствието си! Къде тук е втората световна война?! И кой ти е казал, че без краварите нямаше да победят?! Като се замисля, не си плюнка, а изпражнение!

    Коментиран от #45

  • 14 Абе

    21 1 Отговор
    Защо си мисля че ти си Пеньо от Биг Брадър , толкова много женска злоба в теб и анти-логика че чак ме разсмиваш , Панайотчо да те бодне най-ще е добре за тебе
  • 15 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хихихихи":

    Въпрос: По кои бузки да го щипне бати?

    Коментиран от #20

  • 16 Българин

    14 35 Отговор
    Бай Реджеб ги смаза,руснаците нямат ресурс да вдигнат градовете които сринаха ,местните искат Турция да им възстанови градовете което е добре дошло за турската икономика ,Ердоган не напразно ги храни тези 4млн. сирийци , като разкарат се разкараъшт и другите кърлжежи от Сирия идва ред на турците ще построят северозападна Сирия по турски модел

    Коментиран от #54

  • 17 ужас

    52 4 Отговор
    Сирийците и руснаците днес влязоха и в Рака. ИГРАТА СВЪРШИ, МОМЧЕТА. Коалицията от 63 държави начело със САЩ, косово, България, Литва, и т.н. загуби битката срещу Асад и Путин.
  • 18 Българин

    17 33 Отговор
    Ердоган ще си върне десетократно изхарчените средства за емигрантите,такъв лидер като него вижда 10-20 години напред нещата
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 До госта

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    И по долните и по горните ти е позволено да го щипнеш
  • 21 Българин

    46 3 Отговор
    Тръмп ако успее да изтегли армията си и от Ирак и Афганистан както беше обещал ще направи голямо добро на всички и ще се запомни като най успешния президент на САЩ
  • 22 Това е смехотворно

    7 21 Отговор
    Не че ги защитавам хамериканците ама какви са тия странни твърдения че едва ли не избягали от страх от турците или въобще са избягали щото нищо не става от военните им. Троловете само се издават че целта им е хранилка абез грам обективност отстрани сте като на детската площадка

    Коментиран от #43

  • 23 Браво

    28 4 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Абе Смешко , срам нямаш ли да замълчиш ?Кво дупи , кви 5 лева ?Сигурен съм че сам съзнаваш че вече и прочуствените ти стихчета не помагат ...?
    Цял свят видя “ могъщите “ флотилии и “смели “ хамериканци !А имай малко срам бе !
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    30 3 Отговор
    Най-големия майтап е, че така бързо се изнасят, че оставят цялото оборудване и боеприпаси...една от последните бази са я запалили, че да не попадне в сирийски ръце...смелите американци...
  • 26 А какво стана с Гуайдо?

    27 0 Отговор
    Президентства ли вече?
  • 27 Пираня

    12 8 Отговор

    До коментар #24 от "всички мразят руските говеда":

    Казваш на черното бяло. Аз също не вярвах че такова унижение може да се стовари на най-великата нация в момента в света но Тръмп им го причини. САЩ загуби всичко дори и Израел каза вече сме сами не разчитаме на никой, а СА мълчаливо но без ентусиазъм прие новите военни които ще дойдат от САЩ. Не може така да предадеш приятелят си, не ти трябват войници в Сирия просто затвори небето със 50 самолета и толкова. Краят на месеца започваше политическото уреждане на въпроса и до 1 година щяха да излязат като победители. А сега реват че Турция нападала военните им че не си изпълнила уговорката и нищо само рев. Явно бизнесмен и чест и морал не са съвместими, срам за целият Американски народ е Тръмп.

    Коментиран от #33, #39

  • 28 Пираня

    16 9 Отговор
    Новина от преди няколко минути, Руснаците са вече в Кобане!!!! Не просто САА а Руснаците!!!!! Няма връщане назад свърши се. Терористите останаха само с Тел абиад!!!! Коалицията е на 3 km от градът дано да си го вземат и него защото въпреки че е малък е символичен град за терористите. Всичко останало са малки селца които лесно могат да бъдат прочистени за една седмица ако решат, но засега няма да ядосват терориста.
    А щях да забравя очакваме Ердоган вместо да ходи в Москва да посети Хага( трибуналът).

    Коментиран от #30, #36, #51

  • 29 Eistee

    6 12 Отговор
    Цялата тази радост от бягащите американци... не мога да ви разбера. Хората си свършиха работата и си тръгват. Не ми харесваше, че са там, както и не ми харесваше какви ги вършат, но не смятам, че която и да е от великите нации може да си позволи да навлезе в сериозен въоръжен конфликт в момента. Това е нещо като смесица от шахмат и балет - стъпка назад тук, стъпка напред другаде. Какво се радвате като хлапета, все едно кой-знае-какво е станало? То е ясно, че голямата картина е невидима за нас, но е добре да държите под око поне събитията в региона, а не напускането на няколко бази. Това което се случи е наистина гениално отиграване от страна на руснаците - без жертви, без загуба на престиж, без да се инвестират докрай успяха да укрепят позицията на Асад и да спечелят приятелство с Турция. Турция ще укрепи региона, при това не безплатно. Ще върне бежанците. Ще получи достъп до евтин петрол. Американците се оттеглиха без жертви и без особена загуба на престиж. Само умерената опозиция срещу Асад, за съжаление, изтегли късата сламка, но това се получава, когато се коалираш с ислямисти - международната общност настръхва и на никого не му пука какво става с теб, стига да не ставаш прекалено влиятелен в региона. Жалко само, че загинаха толкова хора.

    Коментиран от #38, #50, #57

  • 30 Хрониките на Евразия

    5 17 Отговор

    До коментар #28 от "Пираня":

    Въпрос на време е , войските на Асад заедно с руските наемници , да влязат в бой с турската армия ..

    Коментиран от #31, #34, #37, #40

  • 31 Eistee

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хрониките на Евразия":

    Не смятам, че ще стане. Всичко е режисирано и предварително отиграно между Русия и Турция.
  • 32 Барчо

    11 1 Отговор
    Още като започнаха яката офанзива казах, че точно така ще стане. Пет-шест снаряда по обора и се изпариха. Най-сетне се вижда светлина в тунела да приключи всичко там. Укрите ще ги минат във времето и кой знае колко още години ще се избиват.
  • 33 Онур

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    Недей да страдаш....довечера ще те утешим с Абдула
  • 34 Въпрос на време е и

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хрониките на Евразия":

    На коча да му паднат, нали?
  • 35 Внимание,Внимание

    17 1 Отговор
    Русите и сирииците да внимават много,оти хакраварите мож да са заложили бомби със зарин който им естанал дето го даваха на терористите да го пускат върху мирни жители и после да обвиняват Асад.
  • 36 Абдула

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Пираня":

    Запази този плам и влажен блясък в очите за довечера :)
  • 37 дърт пиргиш

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хрониките на Евразия":

    До сега нито една твоя прогноза не се е сбъднала !!!
  • 38 Пираня

    2 14 Отговор

    До коментар #29 от "Eistee":

    Точно обратнот е. Трябваше да са там и направиха много. Не трябваше да си тръгват СЕГА, трябваше да устискат още година и да са по активни в политическото уреждане на въпроса за промяна на конституцията за правата на кюрдите и провеждането на избори. Всичко вървеше много добре докато Тръмп не се уплаши, бизнесмени не трябва да се допускат до власта мисълта че ще загубят няколко долара ги паникьоса. А такова предателство ще се помни за дълги времена, жалко за смелите американски войничетата.
  • 39 всички мразят руските говеда

    2 16 Отговор

    До коментар #27 от "Пираня":

    Нямаш абсолютно никаква идея за какво пишеш.Реалността е това което съм написал.Кой казвал на черното бяло,можеш да разбереш като си прочетеш опорката.

    Коментиран от #41, #47, #52

  • 40 Пираня

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Хрониките на Евразия":

    Не са руски наемници, не ги бъркай с Вагнер!!!!! Това си е редовна Руска войска.
  • 41 Пираня

    6 4 Отговор

    До коментар #39 от "всички мразят руските говеда":

    Добре Хасане.

    Коментиран от #55

  • 42 хи хи хи

    1 10 Отговор
    Сега ще забият руското знаме и ще обяват победа Мосфилм вече снима героизма
  • 43 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Това е смехотворно":

    Дето избягали, ами и храната в столовата недоядена оставили и климатиците работят, че да им е прохладно на руснаците.
    Напиши в тубата "Cбeжали КАК ДЕВОЧКИ" и се наслаждавай...
  • 44 А бе Адупелизец

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    що пишеш неверни неща,знаеш много добре кой унищожи идил и кой ги финансира и кой ги въоръжава като "умерени терористи,явно добре ти плащат ,за да висиш постоянно по сайтовете,особено ако темата е свързана с Русия.
  • 45 Поздравления

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    За коментара,добре го на соли тоя псевдо молдовец , хак му е.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 322

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Бабуинова глава! Фантазьор! Реалноста е неприятна за очите и ушите са казали китайците.
  • 49 Дивуй

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "молдовец":

    Четене трябва много и чак тогава писане.

    Коментиран от #53

  • 50 322

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Eistee":

    Чети, не си ти когато си прост!
  • 51 322

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Пираня":

    Мне бъркаш се, човек като не чете и не пресява инфото си е като риба на сухо! Ням кой да ти помогне, ако не си помогнеш сам в препрограмирането си на биологичния материал в черепната кутия!
  • 52 Ако ти

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "всички мразят руските говеда":

    Се мислиш за"всички"тогава всичко ни е ясно,гледай да не се задавиш от злоба!
  • 53 322

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Дивуй":

    Нема танова животно като бабуина да казва на реалността е фалшива, май и ти си за препрограмиране на сивата маса у черепната ти кутия!
  • 54 Едо

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    ТИ КАКЪВ БЪЛГАРИН СИ, БЕ, ХАМЕЛЕОН! ТУРЧИН СИ И НЕ МИ СЕ ПРИКРИВАЙ ЗАД СВЕЩЕННОТО ИМЕ БЪЛГАРИН! АНЛАДЪНМУ! ПОСТОЯННО СЕ ПЕНИШ ОТ ХВАЛЕБСТВИЯ КЪМ ТОЗИ ТУРСКИ МАСОВ УБИЕЦ РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАН! ЗАБРАВИ ЛИ СЪДБАТА НА ЕДНИ ДРУГИ МАСОВИ УБИЙЦИ, ОСЪДЕНИ ОТ ХАГСКИЯ СЪД! И ТЕ ГОВОРЕХА НАДМЕННО, НО СВЪРШИХА КАТО ПОСЛЕДНИТЕ ПРОЙДОХИ! ТАКА ЩЕ ЗАВЪРШИ И ТОЗИ ТУРСКИ УБИЕЦ НА НЕВИННИ ХОРА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ! НЕ СИ ЛИ ЧУВАЛ СТИХОВЕТЕ НА ГОЛЕМИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЕТ ИВАН ВАЗОВ: ,,Идат като тигри, бягат като овци!"! ТАКА ЩЕ СТАНЕ И ТУКА!
  • 55 русия е ислям

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Пираня":

    Не бяхте ли вие русофилите с фесове ? Защо чак използваш името Хасан за обида,като това си е стандартно име за русофил.Нали русия е най-големия защитник на исляма,а 90% от съюзниците й са все мюсюлмански държави,затова и вие самите като чуете за Иран,Сирия и останалите мюсюлмански кочинки се подмокряте от кеф.Нещо май си назад с инфото и по-добре наваксай,слагай феза и се обрязвай бързо като всеки русофил.

    Коментиран от #62

  • 56 Едо

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Еее":

    ДА СЛАГАШ турция ДО РУСИЯ, Е ВСЕ ЕДНО, ДА СЛАГАШ НА КРАВА СЕДЛО!
  • 57 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Eistee":

    Хубав коментар но не е за този сайт.Тук е пълно с платени тролове.Не четат,само цъкат с мишката и отиват в друг сайт.
  • 58 китайчик

    1 5 Отговор
    Тя Русия повече от половината е мюсюлманска Останалите са Евреи и малко християни
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Дий коньо

    1 0 Отговор
    Момченца и момиченца , не разбрахте ли - Русия и САЩ се спазариха за неща които никой от вас не знае. Тази конфронтация между велики държави , които могат да приключат със света за минути е прекалено опасна да продължи. А Ким рязко спря да фърга ракети , и се разходи на бял кон по корейски планински връх .
  • 64 Опорна точка от Минтака

    1 0 Отговор
    Хубав спектакъл си спретнаха фракциите на Орион и Сириус в Сирия на земно ниво.
    Невежите човекоподобни маймуни,викайки за едните и другите не си дават сметка на какъв дик ий чеп ще се наместят,скоро,всичките.
  • 65 Радю Рсдев

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "А стига бе":

    Така е умньо,ако са там са жандарми,ако си тръгнат-не стават!Кат Русия няма втора,а квто теб са доста у нас.Затова сме на тоя хал.Льскай миризливия руски ботуш и се чуди защо толкова ни "хвалят "по света!
  • 66 Alipi

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Kakvo unistojenie to IDIL SI E AMERIKANSKA FIRMA.NE ZABRAVYAY
    CE IDIL LI E MINDIL LI E ESAZDADENA
    OT KAUBOITE TOEST KRAVEFERMATA
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Молдовски циган

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "молдовец":

    Имаме с теб по-важен проблем-скоро свършва мамалигата, та пиши до ,,Козяк да пратят малко ГМО, нещо като хонорар за тъпи изказвания?
  • 69 СЕРСЕМ

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    Изби рибата с този коментар, сигурно преди 30 години си бил партиен или комсомолски секретар. Личи школовката, с такива врътки те обясняваха нЕкои неудачи на социализЪма.
  • 70 Сибирский медведь

    0 0 Отговор
    ...а бе я тя дето хвалят АМЕРИКОСИТЕ да събират бохчичките и да си ходят с тех...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания