Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 16:55 1 829 6

Това е прекрасно споразумение

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • жан - клод юнкер

Борис Джонсън и Жан - Клод Юнкер с обща пресконференция

Това е прекрасно споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Надявам се, че британските депутати ще се обединят и че ще завършим излизането на Великобритания от ЕС. Това заяви британският премиер Борис Джонсън, цитиран от The Telegraph.

Той говори по време на обща пресконференция с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер. По-рано днес двамата обявиха, че са договорили ново споразумение за излизането на Великобритания от ЕС.

Британската опозиция вече обяви, че не одобрява споразумението. Северноирландската Демократична партия също обяви, че няма да го подкрепи, но Джонсън отправи призив за единство.

„Мисля, че договорихме чудесно споразумение. Това е разумно споразумение, което ще помогне да запазим ирландския мирен процес и да участваме в процеса на свободна търговия.

Искам да призова моите колеги от британския парламент да се съберат, обединят и да помогнат за успешно изпълнение на споразумението. Искам днес да сме позитивни.

Това е чудесно споразумение и за двете страни. Сега можем да сме съседи и много добри приятели“, заяви Джонсън.

Юнкер обяви, че е останал доволен от споразумението.

„Споразумението изцяло защитава целостта на единния пазар и митническия съюз на ЕС. Така избягваме всякакви регулаторни и митнически проверки на ирландската граница.

Щастлив съм за споразумението, но не и за излизането на Великобритания от ЕС. Мисля, че намерихме добра договорка“, заяви Юнкер.

Очаква се споразумението да бъде ратифицирано от Европейския съвет. Остава то да получи одобрението на британския парламент през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    5 0 Отговор
    На Борис да не са му сложили белезници?
  • 2 11ап

    1 1 Отговор
    Дано! По бързо да се махат!
  • 3 хайрлия да е

    3 2 Отговор
    Започна се-ТКЗС-то наречено ЕС започна да се разпада, и ингилизите няма да са последни напуснали го те ще са първите и ще повлекат крак и за другите !

    Коментиран от #4

  • 4 Емил

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "хайрлия да е":

    Русофилистични мечти!
  • 5 хайрлия да е

    4 1 Отговор
    до 4 Емил
    Ха ха стой та гледай писал съм го многократно но за вас с по коравите глави няма да ми омръзне да го пиша-НЯМА съюз в който сме били ние и да не се е разпаднал , НЯМА такъв, разпадали сме и империи, на ред са и ЕС и НАТО но кой кой да чете нашата история еврозелките ли вземайте пуканки и кола / а вие така я обичате / и глредайте шоуто тепърва започва !!!!
  • 6 да ве

    0 0 Отговор
    По леко с вота че пак се заиграхте и ви личи !