18 Октомври, 2019 07:36 2 525 12

Вучич: Косово е Сърбия

  • косово-
  • сърбия-
  • александър вучич

Вучич обвини косовския премиер, че говори глупости

Вучич: Косово е Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Косово е Сърбия. За това настоя за пореден път сръбският президент Александър Вучич. Вучич заяви, че няма да лъже хората, но повтори, че не е компромис, ако Сърбия загуби всичко и албанците получат всичко , предаде информационната агенция Бета.

Това е първият път, когато Вучич признава, че Косово вече не е част от Сърбия. В четвъртък Вучич каза на проправителствената телевизия Pink, че назначеният за косовски премиер Албин Курти говори "глупости", когато каза, че ако вдигне митата за внос на стоки от Сърбия и Босна, той ще въведе взаимни мерки вместо Сърбия.

По-рано косовски спецчасти нахлуха в северен район населен със сърби. Около 100 полицаи с 25 автомобила. Причините са неизвестни. Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че властите в Прищина оттеглят молбата си за присъединяване към Интерпол. В Белград приемат този неуспешен опит на Прищина да се присъедини към тази организация като голяма победа, предаде News.bg.

В Косово тази новина предизвика сериозно недоволство. Подобен провал на Прищина през ноември 2018 г. при гласуването на Общото събрание на Интерпол в Дубай завърши с нахлуването на косовските специални сили в северната част, сериозна политическа криза и налагане на 100% мита върху стоки от Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Футбол

    4 5 Отговор
    Косово срещу Сърбия това значи че Сърбия има два национални отбора .

    Коментиран от #4

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    35 3 Отговор
    Щом има Македония ще има и Косово. Извинявайте братя Сърби, ама ако не бяхте лакоми да крадете български територии и да водите войни с нас, можеше и да сме големи и задружни държави днес.
  • 3 ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ И МАКЕДОНИЯ

    28 3 Отговор
    СЪЩО СА БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИ И ВИЕ ВСИЧКИ В СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ТОВА...МНОГО БОЛИ КОГАТО ТИ ОТНЕМАТ НЕЩО..ТАКА СЕ ЧУВСТВА И БЪЛГАРИЯ НО ВИЕ ТЕРОРИЗИРАТЕ НАСЕЛЕНИЕТО В ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ..ИЛИ С ЕДНА ДУМА КАЗАНО: КАКВОТО ПОЧУКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.. ХАЙДЕ СТРАДАЙТЕ СИ МЕКОТЕЛИ...

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Стой

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ И МАКЕДОНИЯ":

    Нищо не са отнели на Сърбия, Косово върнало се е на собственика!
  • 6 Сите србе на врбе 😱

    6 2 Отговор
    Евразийския съюз със заплатите от 165 Евро дебне зад ъгъла.... Още две крачки в неправилната посока и Хую ще изненада Вую... Точно както стана с бащицата му Слобо пред 1994 и 1999та 😂
  • 7 Време е

    10 1 Отговор
    Сръпскоруските управляващи да ни върнат Българските територии защото те не са дадени на тях а са определени да служат като буферна зона Югославия не съществува и можем да си ги върнем Българското правителство и Българската интелигенция да се заемат с тази задача
  • 8 Иван Царски

    5 2 Отговор
    Както съм писал и друг път ,Косово е Сърбия,също както Крим е Украйна!И Косово ще се върне в територията на Сърбия тогава когато Крим се върне на Украйна-тоест НИКОГА!На Вучич му е ясно това и просто ползва темата за вътрешна употреба,да надъхва Сръбските алкаши и полуидиоти,както "президента" Радев плюе денонощно по правителството за да надъхва Българските такива;)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Исторически

    6 0 Отговор
    И Косово и Белград са Български Факт

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Албанец

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Исторически":

    Косово е Албания .
Новини по държави: