18 Октомври, 2019 11:10 1 344 2

Опозицията решава споразумението с ЕС

  • великобритания-
  • парламент-
  • ес

Премиерът има нужда от подкрепа от 19 лейбъристи

Опозицията решава споразумението с ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентът във Великобритания гледа към възможно одобряване на новото споразумение с ЕС, съобщи Daily Telegraph.

Голяма част от опозицията вече обяви, че няма да приеме споразумението. Според представителят на лейбъристите Керълайн Флинт обаче, има възможност представители на нейната група да подкрепят споразумението.

Според нея има голяма група народни представители на лейбъристите, които са готови да гласуват в полза на предложението. Това става, въпреки че техният лидер Джереми Корбин обяви, че не одобрява сделката.

По последни анализи, премиерът Борис Джонсън ще има нужда от подкрепата на 19 депутата от опозиционни партии, за да прекара предложението. Подобен брой депутати вече изпратиха писмо до ЕС с молба за преговори, които да осигурят ново споразумение.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън вече обяви, че има група от лейбъристи, които вероятно ще подкрепят предложението в парламента.

Новината за новото споразумение беше обявена от Борис Джонсън и председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер. По последни данни, сред лейбъристите има около 50 депутата, които са готови да подкрепят споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис фор брексит

    4 4 Отговор
    Няма къде да иде рошавият популист. Клекна на ЕС, ще клекне и пред опозицията. Гръмогласните лозунги се оказаха само цирк.
  • 2 мани мани

    1 2 Отговор
    На кой му пука за тия английски педерасти! Да го духат!
Новини по държави: