Last news in Fakti

18 Октомври, 2019 13:00 937 0

Сега топката е в британския парламент

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Доналд Туск доволен от споразумението с Великобритания

Сега топката е в британския парламент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Решението за споразумението между Великобритания и ЕС вече е в ръцете на британското правителство. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от EU Observer.

Европейският съвет одобри единодушно новото споразумение. Туск обясни, че то е станало факт, след като британският премиер Борис Джонсън е дал съгласие митническите проверки на вноса в Северна Ирландия да се правят на пристанищата в страната.

„Това споразумение ще позволи да избегнем хаосът и конфронтацията. Сега топката е в британския парламент. Очакваме тяхното решение. Надяваме се всичко да стане бързо“, заяви Туск.

Британският парламент трябва да одобри споразумението, за да се стигне до излизане на Великобритания от ЕС до края на месеца. В момента се водят преговори между представителите на опозицията и правителството.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА