24 067 49

Изтеглящите се от Сирия американци тръгват към нов фронт

Военните ще заминат за Западен Ирак и ще продължат операциите на САЩ срещу "Ислямска държава"

Изтеглящите се от Сирия американци тръгват към нов фронт
Снимка: EPA/БГНЕС

Според сегашния план всички американски военни, напускащи Сирия, ще заминат за Западен Ирак и ще продължат операциите срещу "Ислямска държава", за да предотвратят възраждането на групировката в тази страна. Това заяви министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър, цитиран от Асошиейтед прес.

Еспър не изключи и варианта американските войници да осъществяват контратерористични мисии вътре в Сирия от Ирак.

Еспър заяви, че е разговарял с иракския си колега за плана над 700 американски войници, напускащи Сирия, да бъдат прехвърлени в Западен Ирак.

Сирия
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 35 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 criminal

  86 9 Отговор
  Перчема нали реши че са победили и няма какво да правят в Ирак !?!?!

  Коментиран от #14

 • 2 прехвалените

  57 8 Отговор
  Айде гъч !!!
 • 3 Браво

  76 6 Отговор
  Ми да ...,палят и изчезват,нещо НОВО ли е това ?И там ще влязат да “Миротворстват” и като почне КЛАНЕТО ще кажат : ми нас кво ни интересува , да се оправят .....!
 • 4 Рошко

  84 11 Отговор
  Дано по скоро и оттам ги изметат

  Коментиран от #5, #7, #23

 • 5 СссереМ

  20 75 Отговор

  До коментар #4 от "Рошко":

  КОЙ да ги измете,стоят докато каже чичо дони,а може и в Сирия да ги върне ако реши.

  Коментиран от #17

 • 6 Този коментар е премахнат от модератор


 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 ужас

  81 3 Отговор
  Публикувано във факти.бг: Военните ще заминат за Западен Ирак и ще продължат операциите на САЩ срещу "Ислямска държава".----------КОЛКО ВЕКОВЕ ЩЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ИД. Колкото повече се борят, онези толкова повече стават. Борят ли се или ги възпроизвеждат?

  Коментиран от #35

 • 10 Истинската българска история

  29 42 Отговор
  Българите и турците са братя от както съществуват!Това е така,защото турците не са тюрки,с Българи,потомци на Селджук,които е записан в именника на българските канове от рода дуло.Тюрките са монголоиден народ от централна Азия,с млечнобяла кожа.Днешните турци,които отговарят на този критерий не е малък,но ако говорим за генетика,турците имат 32% тракийска кръв,или малко по-малко от нас,което говори,че с някои турци сме една рода.Османската империя е била интернационална,не етническа.Когато Ататюрк създава Турция,самият той казва,че Турция е последната страна,която се е ОСВОБОДИЛА ОТ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ.

  Коментиран от #13, #21, #30

 • 11 Ал тъ фанах ал тъ пребих

  31 7 Отговор

  До коментар #7 от "Borislav Popov":

  Ей " ушанков" и " каскетников" кат си толкова голям българофил, защо си пишеш името на латиница? Или спонсорите ти не могат да го прочетът на кирилица!
 • 12 най ги обичам тия

  48 4 Отговор
  Краварите дойдоха като аслани ,а си тръгват като бити п...........
 • 13 Шошош

  43 6 Отговор

  До коментар #10 от "Истинската българска история":

  Къде ви спускат такива инструкции бе!Сега ще ставаме турци с промиване на мозъка ли?Общото с комшиите ни е че България навсякъде граничи със себе си
 • 14 Русороб

  5 29 Отговор

  До коментар #1 от "criminal":

  Това го каза ботокса и то няколко пъти
 • 15 ВОВ

  55 6 Отговор
  Другите започват войните, а Русия ги завършва! Примери много , Наполеон, Хитлер, Обама!
 • 16 NSDAP

  8 47 Отговор
  Българите са арийски народ,наследник на най-великите арийски цивилизации.Нашета пра родина е балканският полуостров,но поради потопа,ние се изселваме към Великобритания,Сирия и Иран,където създаване велики империи и велики държави.Траките никога не са съществували,защото това е нарицателно име на хората,които са били поробени от римската империя.Руските агенти се опитват да изкарат траките и славяните едно и също,но истината е,че траките са САМО И ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИТЕ И ДНЕШНИТЕ РУМЪНЦИ!Славяните са цигани,също като турците.Славяните за цялата си жалка история нямат нищо постигнато,а ние имаме най-стар календар,гробници,монети с човешки лица от преди 3000 години, Стоунхендж и Тадж Махал.Четете китайските летописи,където пиле за булгери,които безчинствали в долината Синджоу и опожарявали всичко по пътя си.В Индия,Иран, Пакистан и Афганистан и до днес има потомци на древните българи,като те са стотици милиона хора с АРИЙСКИ ЧЕРТИ!Сърбите,гърците,турците,руснаците ...това са цигани,които са колонизирали нашите земи и затова нашите канове са воювали с тях винаги!

  Коментиран от #33, #48

 • 17 Браво

  23 9 Отговор

  До коментар #5 от "СссереМ":

  Я малко стани от земята , или поне се понадигни че да не те заболят коленете ...!
 • 18 NSDAP

  6 32 Отговор
  Българите се завръщат в Европа с Атила,който е бил българин.Атила повлича със себе си тюрките,затова тюрките имат символа iYi и Бог Тангра,защото Атила повлича тюрките със себе си! Бог Тангра е български бог,в който са вярвали древните българи,но техен главен бог е бил бога на войната,който са го правили в скалите(Мадарският конник го има в България и Афганистан,което говори,че ПРАБЪЛГАРИ ИМА)!!!Това,че пра българите се смесват със славяните е долна комунистическа лъжа! Българите са били изключително умни и разумни хора и никога не биха се смесили с онези цигани,а и славяните са населявали земите на Полша,Чехия,Русия,а тук на балкире идват да завземат НАШИТЕ ТЕРИТОРИИ и ние ги избиваме.Този който говори че сме славяни,нека ми каже кой славянин носи името Аспарух,Калоян,Асен,Кубрат,Йоан,Ганьо,Валентин?Аз ще ви кажа.... НИТО ЕДИН СЛАВЯНИН!ТОВА ЧЕ ЕЗИЦИТЕ СА БЛИЗКИ Е ЗАЩОТО НИЕ ГИ ОГРАМОТЯВАМЕ,А НЕ ЗАЩОТО ИМАМЕ ВРЪЗКА С ТЯХ ОТ ГЛЕДНА ТОЧКА ПРОИЗХОД.
 • 19 Хрониките на Евразия

  11 27 Отговор
  Изтеглят се , защото Турция и САЩ се договориха за създаването на зона за безопасност на границата със Сирия . 444 км и 32 км навътре . В зоната влиза целия изток от Евфрат и провинциите Ер-Ракка и Дейр-ез-Зор. Тези зони , които руските наемници щурмуваха многократно и дадоха стотици жертви . Контролът над тях ще се осъществява сега от турската армия ..

  Коментиран от #42

 • 20 Даааа

  33 3 Отговор
  Искате да кажете отиват в Ирак зада защитават както в Сирия,терористите?!
 • 21 Българи

  14 14 Отговор

  До коментар #10 от "Истинската българска история":

  В това което си написал има нещо вярно, но това не е истинската българска история. На земята е имало Българи(траки) и Етиопи(африканци). Тези два гена се смесват и се появяват всички етноси на земята. Първо се образуват Елините(Гърките), после Хетите(скандинавци) - които са бели Западни Торки и Източни Тюрки-МОНГОЛИ-Селджукиди. Селджукидите са следваща селекция на Селевкидите-Гърци след Александър Македонски с по-вече Куш-Етиоп отишли на изток в Алтай Монголия, там е Тюркия и се самоопределят като Тюрки. Относно Българите те са Траки-Мидийци не смесили се с Етиопи-Куши, биковите рога са техен символ и тяхното име Бул-Бик, от тях се формират Викингите - Русите. Другото име им е ПАРТИ, защото са едно с руснаци. Келтите-Галите-Бритони са траки, тръгнали на Запад след Троянската война, формират Франките. Преди да пишете четете и не насаждайте крива История на БГ.

  Коментиран от #25

 • 22 Я виж

  35 3 Отговор
  Га янките убиват някого е терорист,а га някой от източните страни убие някого убитият веднага става борец за свободата и демокрацията.Та същото с Ал Кайда и ИД.САЩ ги създадоха да имат причина да избиват местните и да окупират други държави,а когато почнаха да трепят техни отрочета други изведнъж излезе че така не е демократично.
 • 23 Кико

  1 16 Отговор

  До коментар #4 от "Рошко":

  За да останем ние Ушанките!

  Коментиран от #27

 • 24 Атила

  4 12 Отговор
  Атила не е Българин, стига сте писали глупости. Той е Ирански хун, полу Българин, полу Тюрк. Доказателство е това, че е имал много жени, което означава, че е бял Торк, Скандинавците също са имали по много жени. Келтите (франките) и българите, които са траки европейци са с по една жена. С една дума Западни Траки(франки) и Източни Траки(българи). Скандинавци Торки и Азиатци Тюрки са различни, те са Юдеи.
 • 25 Иван

  13 1 Отговор

  До коментар #21 от "Българи":

  Вие не сте с акъла си
 • 26 Бай хой

  21 3 Отговор
  Кога пуснаха нета в лудницата. Някои тук започнаха да преписват от макетата. Простотията и неграмотността водят до тук. Маргинали и лумпени да творят историята. Света се върти само около ограничения им свят.
 • 27 Рошко

  19 2 Отговор

  До коментар #23 от "Кико":

  Мн ли ти харесва да те доят и клецат, и то кравари, хеле пък за джендърски ценности да не говорим
 • 28 Бесен Язовец

  29 3 Отговор
  Не се изтеглят, а бягат! В Ирак няма да ги тъпят много време.
 • 29 Четете митология

  4 6 Отговор
  По Скандинавската митология върховния бог Один има синове Тор бог на гръмотевиците, Тир-Тюр бог на войната, Балдур - Бик - Бул бог носител на светлината Слънцето.
 • 30 Румяна Костова

  25 1 Отговор

  До коментар #10 от "Истинската българска история":

  Защо ли при толкова близко братство не говорим на турски език и след 5 вековно братско,, присъствие" четем и пишем на славянски език?

  Коментиран от #43, #46

 • 31 Румяна Костова

  18 4 Отговор
  Ако авторът е прав не зная защо толкова миролюбивите либерали, начело с Хилъри Клинтън, вдигнаха толкова пара след категоричното решение на Тръмп да изтегли войската от Сирия. Просто войниците на САЩ ще се борят за човешките принципи и Доброто на друго място. Тръмп в речта си обаче каза, че те се прибират в Америка. Може би някои от офицерите ще останат като инструктори в официално наречените бежански лагери в Ирак. Това са лагери, в които американците не пускат дори камионите на Червения кръст да припарят.

  Коментиран от #32

 • 32 КГБ-то

  27 2 Отговор

  До коментар #31 от "Румяна Костова":

  Е затова къде стъпи миризлив американски или натовски цървул , настава хуманитарна катастрофа,много жертви сред тях жени и деца оставят след себе си.И накрая бягат като насрани гейтаци...
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор

 • 34 ТОЧКАТА

  23 1 Отговор
  То тъкмо Ирак почна да се отърсва от америчко ,,присъствие,, ...и тия пак се навряха!!!!!Страшни са...

  Коментиран от #37

 • 35 Никой

  13 2 Отговор

  До коментар #9 от "ужас":

  Те си ги произвеждат, после си ги трепят, някои си ги изтеглят. Пък ако търсиш парите или ресурсите ще ти стане ясна картинката. Даже и това да пречат на Русия е с тази цел
 • 36 Бай хой

  16 2 Отговор
  Мчи интересно. То вече половината Ирак се контрилира от ирански милиции. Краварите и от там са почти аут. Остават само да контролират концентрационните лагери където държат политиците от опозицията. Хамериканската демокрация.
 • 37 Пако

  16 2 Отговор

  До коментар #34 от "ТОЧКАТА":

  А има толкова други държави за разрушаване И аз им се чудя,та нима свършиха природните богатства по света. Не вярвам да е останала само Русия за демократизиране щом започнаха да повтарят вече демократизирани от тях страни

  Коментиран от #40

 • 38 Трябва да четеш

  4 2 Отговор

  До коментар #33 от "ХАХАХА":

  Това са Трако-Персийски имена, трябва да четеш. Това са Българите.
 • 39 Трябва да четеш

  3 6 Отговор

  До коментар #33 от "ХАХАХА":

  Относно Хан, е китайска и монголска титла. Иранската е Кан. Българите в началото са ползвали Хан после Персийската САР на български Цар. Гърците са писали на Гръцки КХАН българската титла. Турките са ползвали КАН. Българите са ползвали и Княз, руска форма на Крал.
 • 40 ТОЧКАТА

  6 1 Отговор

  До коментар #37 от "Пако":

  МИ стесни се мнооого кръгът...То Африка си е Китай!!!Както и топлата Азия! Тааа ,кое им остава?>>>>Много ВЪЗЛОВИТЕ места ,където се контролират потоците/финансови,търговси,еммигрантски,крими,въздушни и морски /.......ТЕ са точно там,точно с такива малки и свръхмобилни единици.
 • 41 до хрониките на евразия

  11 3 Отговор
  Това за стотиците жертви вече не е опорна точка. Там вагнеровци не е имало, МОСАД го каза! Сверявай си опорките от време на време! Изоставаш с инфото,ще ти спрат джобните.И не чети украински сайтове ,много лъжат!

 • 42 Този коментар е премахнат от модератор

 • 43 До Румяна костова

  4 4 Отговор

  До коментар #30 от "Румяна Костова":

  В българския език съществуват 60 процента турцизми. Отиди до Истанбул и ще се увериш в това. Стефан 6894
 • 44 ами да

  9 1 Отговор
  Ще гонят Михаля!Иначе в Америка са безработни.....
 • 45 Петър

  3 1 Отговор
  Примирието ми се струва че е за да могат краварите да се изтеглят а не някойдруг
 • 46 Този коментар е премахнат от модератор

 • 47 Матей

  3 1 Отговор
  Да се махат,прав им път,крива им пътека!Изтеглят се към Ирак за да реорганизират остатъците от ИДИЛ и да го юрнат обратно в Сирия.Освен това се надяват да започне война между Сирия и Турция,напразно,тъй като не отчетоха ефективната намеса на Русия.Вярно ,че турците са припряни и нападат безогледно кюрдите.Даже Тръмп настоя за примирие,уж да си поправи грешката,дето изостави кюрдите,но те си намериха истински защитници,а сирийската армия освободи без бой големи територии.
 • 48 Nikoy

  0 2 Отговор

  До коментар #16 от "NSDAP":

  Da be da nesto drugo da se pohh alis
 • 49 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.