Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 23:02 1 374 3

Бунт на вестниците в Австралия

  • австралия-
  • вестници-
  • протест

Призив за свобода на словото

Бунт на вестниците в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Вестниците в Австралия излязоха с почернени първи страници. Конкурентните издания показаха солидарност, като протестираха срещу намесата в работата им от страна на властите. Изданията излязоха със зачеркнат текст и печат, на който пише "тайна", съобщи NOVA.

Според журналистите, нов закон за националната сигурност в Австралия на практика е използван, за да се крие информация от медиите. Правителството декларира, че подкрепя свободата на словото, но добави, че никой не е над закона.

Заглавните статии задават на читателите си въпроса: "Когато правителството крие истината от вас, какво прикрива?".

През юни редакциите на две от най-големите медии бяха обискирани от полицаи. Властите търсеха източника на теч на информация от армията и тайните служби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Оня с рикията

    4 0 Отговор
    Абе тея пушки немат ли?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: