21 Октомври, 2019 16:09 5 578 37

САЩ плашат руската мечка

  • сащ-
  • полети-
  • русия

Експерти обясняват споровете около споразумението за взаимни полети

САЩ плашат руската мечка - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са загрижени от технологичните успехи на Русия в прилагането на договора за открито небе. Това заяви руският експерт по авиация Владимир Попов, цитиран от ТАСС.

Според споразумението между двете страни, техните военни могат да правят свободни полети над териториите над другата страна. По-рано американски представител обяви, че страната му обмисля излизане от договора.

„Там смятат, че ние разполагаме с по-модерно оборудване. В споразумението е посочено какви какво оборудване и какви характеристики могат да се използват. Не виждам от какво се притесняват. Всеки наш полет е съблюдаван от техни представители.

Наши представители също работят с американски пилоти по време на техните полети над наша територия. Там просто искат да създдадат неблагоприятна картина около руската мечка“, заяви Попов.

Според руски представители по този начин може да падне международното доверие към САЩ. Те твърдят, че споразумението трябва да бъде спазвано.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    64 10 Отговор
    ХАХА плаши ли Мецаната най-много да напълнят памперсите !!! :)))
  • 2 Русороб

    12 65 Отговор
    Теа ватници не са добре
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Руските свине

    13 71 Отговор
    съвсем изкукуригаха. За какви технологични руски успехи бълнуват нещастниците след като едни обикновени вентили за компресорните станции на газопроводите не могат да направят ами ги купуват от западните фирми или от Китай? На тъпата руска измет вярва в руската пропаганда и си мисли, че мечката е в кондиция.

    Коментиран от #24

  • 5 Лазар

    43 4 Отговор
    До горния.тъп и заблуден задокеански боклук

    Коментиран от #7

  • 6 Истината

    12 52 Отговор
    Китайският мечкар отдавна е сложил халка на носа на руската мечка и след време ще я направи панаирджийска. Ще я кара да танцува за единият хляб и да прави разни номера. Ще показва как български русофил целува задника на Путин, как българска вицепрезидентка целува ръка на руския менте патриарх Гундяев и ще гази русофили против уплах. Това е съдбата на руската мечка.

    Коментиран от #25

  • 7 Само питам

    6 39 Отговор

    До коментар #5 от "Лазар":

    Ти евразийски отпадък ли си?
  • 8 Масонски удар под пояса

    2 33 Отговор
    Крим... Крим... Крим да се готви... Битката при Севастопол ще ви се стори като игра в детската градина:):):)

    Коментиран от #9, #27

  • 9 любопитен

    28 1 Отговор

    До коментар #8 от "Масонски удар под пояса":

    Ти да не си участвал в битката при Севастопол ?

    Коментиран от #18

  • 10 ДДРОнег

    27 2 Отговор
    Към копейкаджииет и центаджиите:
    Не се радвайте, когато се ритат атовете, че страдат магаретата !!!
    Молете се , да няма конфликти !!!
  • 11 до истината

    21 1 Отговор
    Вие болни легнахте вече,РФ в статията ,те китайците им виновни! Как му казват на Сорос вече Со ро слии май ? Сменяйте валутата!
  • 12 Един от вас

    29 3 Отговор
    Чета коментарите и се питам:
    На иситна ли толкова много хора не разбират, че ако стане патаклама то ще има след това оцелели? Ще ви радва ли планетата да стане радиоактивна дупка? Изобщо, мозъците на разни тролове разбират ли ,че то ние, хората ще изчезнем, но по-тъжнотото е, че ще изчезнат видовете (растения и животни). Радва ли ви факта, че само да си угодите на пристрастията (САЩ/Русия) ще изчезне всичко? Вашите сегашни и бъдещи деца и внуци, вашите родители и приятели, няма да ги има.
    Държите се като фенове на футболни отбори. Което показва ментално заболяване! Трябва да се лекувате, мили мои! Лоботомията е подходящо лечение за такива като вас!
    Знам ,че ще се пените сега, но се надявам разумните хора да са ме разбрали!
  • 13 Borislav Popov

    3 22 Отговор
    CAЩ ca зaгрижeни oт тeхнoлoгичнитe уcпeхи нa Руcия в прилaгaнeтo нa дoгoвoрa зa oткритo нeбe. Тoвa зaяви руcкият eкcпeрт пo aвиaция Влaдимир Пoпoв, цитирaн oт ТACC... Поредното евтино-сензационно заглавие на новина изсмукана от палеца и от фантазиите на някакъв руски пишман експерд, само и само да се радва каскетнята.
  • 14 никре

    23 1 Отговор
    САЩ има ли някоя държава която да не са заплашвали. Много милеят
    за всички, но да са на печаба и майка си ще продадат за война но не на тяхна територия а при глупаците от ЕС например...

    Коментиран от #28, #35

  • 15 до Борислав Попов

    15 2 Отговор
    Клетката на Фарадей научи ли ,че ще те изпитват? ЕксперДД! Гиди калпак продънен!
  • 16 Borislav Popov The Flash

    16 2 Отговор
    Джендъри с меки китки да плашат Великата Мечка?! Това е толкова смешно, колкото за светкавицата, че първо се чува гръм и чак тогава я виждаш!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Масонски удар под пояса

    2 13 Отговор

    До коментар #9 от "любопитен":

    Не, но съм гледал на филм обръщането на Русия със земята наопаки до околовръстното на Москва с около 20-30 милиона размазани руснаци от немските танкове, а след това по новините как Германия праща на Русия хранителни помощи с по 500 влакови композиции на ден до преди 15 години. Не ти ли се струва загубена кауза политиката на Кремъл или искате и Крим да бъде превърнат в черна дупка, но този път без хранителни помощи за Русия??

    Коментиран от #29

  • 19 Хрониките на Евразия

    1 15 Отговор
    Добре , че го има САЩ ..
    За да ги спасяват от глад и да им дават технологии .
    Ако го нямаше , в Русия ще настане китайски кошмар .
    Но с това некадърно КГБ управление , враг им трябва .
    Без врагове ушанките ще загубят ориентация , смисъл да живеят и няма да имат оправдание за мизерният им живот ..

    Коментиран от #30

  • 20 Borislav Popov

    4 12 Отговор

    До коментар #17 от "Аз съм":

    Същите боклуци сааааа, даже са по зле от онези старите ленинско-сталински комундета, щото тези са много по крадливи. Всичко до което успеят да се докопат и да го откраднат, тамошните чифути, се изнася в западни банки, а там вече се превръща в скъпи коли, недвижими имоти, яхти и т.н. А утре, ако стане някоя патардия в Русия, в един миг, тез чифути, ще се изнесат и те на запад, заедно със семействата си, те и без това децата им вече си живеят там и за руската кочина не искат и да чуят. Ама какво ли съм седнал да те отварям и теб, зелен си ти още и не ги разбираш тез рабти...)

    Коментиран от #31

  • 21 И така

    19 3 Отговор
    Никой договор със САЩ не струва и хартията на която е подписан.Никога не може да разчита на янките че ще спазят някой договор и няма да се отметнат от задълженията си.Фурнаджийска лопата са каубоите.

    Коментиран от #22

  • 22 руска измет

    3 17 Отговор

    До коментар #21 от "И така":

    Чул си я тази фарза някъде ,ама драги ми невежо тя се отнася за Русия ! Точния текст е "Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан." Русия е най-окупаторската страна на тоя свят и най-агресивната.Не е случайно,че Русия е сама срещу целия свят ,а единствените й съюзници са същите като нея кочини които са отритнати от света !

    Коментиран от #37

  • 23 Ами да пробват

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русогнил":

    ама срещу Иран никой не им уйдиса,та камо ли срещу Русия. Като пишете нещо дори не кореспондирате с това което ви липсва в скоростните кутий.
  • 24 Нали четеш по

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Руските свине":

    -горе в статията ,че американците са притеснени и си го признават за изостването им в сферата на военните технологий,или и това не си в състояние да проумееш.Аман от тъпанари.
  • 25 Твоята истина е

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    световна лъжа. Света видя и разбра и се преориентира към тези,които правят нещо истински добро,а не развалят държави под фалшиви предлози и под натиска на оръжието.ПРипомни си посрещането на Путин в ОАЕ.
  • 26 тнт

    7 0 Отговор
    Абе, вземете си един буквар и се научете къде се слага Й ,че народните просветители се въртят като вентилатори в гробовете си.
  • 27 Ами хайде стартирайте

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Масонски удар под пояса":

    де само се каните като педе.ст на вдовица. За Иран не намерихте никой за Севастопол хептен. Не разбрахте ли,че сте слабаци бе нямате дух,а и в програмата ви е заложено друг да вади горещите кестени и накрая слабаците се намесват.
  • 28 Лошото в случая е

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "никре":

    това,че сме 2019г.,а не 1945г. когато нямаше начин да се стигне отвъд океана и ги пазеше САЩ това,но сега Путин го заяви много ясно,ще бъдат ликвидирани не само територийте от които са излетели ракетите,но и техните центрове откъдето се дават заповеди разбирай САЩ,така,че сега няма измъкване катастрофата ще е тотал щета.
  • 29 Нещо си го объркал

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Масонски удар под пояса":

    филма,а и края му нали знаеш как завърши с руското знаме над разбитат глава на нацизма и вожда на пепел в подземието,като плъх.Когато гледаш филм го гледай до край не само в началото,а и повечето избити са цивилни,а ти ако на това се радваш значи си за 4-ти км.
  • 30 Я по добре

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    разпани антените,че нещо сигнала ти е дал фира.
  • 31 Това ви е проблема

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    че не познавате руският човек и руската душа и съдите за него по себе си,какво вие бихте направили. Отиди и им го кажи това и ще видиш какво ще стане с теб ,като онзи студент в Санкт Петербург.
  • 32 1944

    0 3 Отговор
    руския мечок е пиян джендар
  • 33 Матей

    6 2 Отговор
    Американците могат да плашат гаргите,Русия няма как да я уплашат.Почти се изметоха от Сирия,сега ще се опитат да почнат война чрез Украйна и Полша,крайно време е да се опитат и това ще бъде краят и на НАТО и на американското присъствие в Европа. А марионетните режими един господ знае какво ще се случи с тях.
  • 34 SS14

    0 4 Отговор
    САЩ не плашат Русия.Това е просто руска параноя.САЩ ако решат,ще смачкат Русия първо икономически,а после могат да ги довършат както си пойскат.Ама на умряло куче,нож да вадиш е безмислено.Освен това при конвенционална война Русия ще бъде прегазена за отрицателно време само от САЩ ,а какво остава ако прибавим и НАТО.Американците ометоха СССР ,та мижавата Русия ли ще им е пречка ?! Реално САЩ вече не считат Русия за конкурент,а на опашката е Китай.САЩ и Китай са двете сили на тоя свят,а другите кръжат около тях.Русия да се притеснява скоро да не стане колония на Китай,че като гледам как са тръгнали нещата Китай само с пръст да щракне и си взима Сибир,а може да вземат и цялата руска територия ако решат.

    Коментиран от #36

  • 35 Много вярно си го написал

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "никре":

    Точно това мислех да напиша, но ти ме изпревари. Глупаците който само се надъхват за война между сащ и русия, не осъзнават че тази война ще се води и на наша земя. Ние ще сме много потърпевши ако това се случи, ще ни изринат заедно с планините.
  • 36 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "SS14":

    Господи колко заблуда има на този свят Боже ... Какво икономическо има в САЩ дето да смаже Русия. Ами БВП на Сащ в 75% е от ... услуги. Демек от лобистки, адвокатски, завиване на крушки и прокарване на нет, ВиК услуги и т.н. до последната чистачка дето мете улиците. Не казвам, че такива професии са маловажни. Само дето не са нито производство, нито високотехнологични. Ами Вашите представи са заспали от 60-те и 70-те години, преди глобализацията. Сега в САЩ се намира т.н. "ръждив пояс", закритите тогава производства. В САЩ не се произвежда нито стомана нито алуминий нито ядрено гориво. А Уестингхаус е пред фалит. Нищо високотехнологично, освен малко производство на електроника. Дри във военното производство има сривове, след като от Пентагона казват, че могат да се откажат от недоразумението Ф35, както и от Зумволд ... Дори се споменава за спиране на серията самолетоносачи Форд. Та къде е икономическото чудо на САЩ?!
  • 37 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "руска измет":

    Вашият коментар е много интересен. Точно както коментарите на англосаксонският свят. Посочваме виновният и няма нужда от никакви доказателства ... А какво стана с римското право, така тачено именно там? Какво стана с "върховенството на закона"? Посочете поне един пример! Просто не помня кога Русия е нарушавала договор! Ограмотете ме! Щото в обратното мога да давам примери колкото щеш. Само в последните няколко години САЩ се отрича и излиза от поне 4 договора, които са подписани от тях. Да изброявам ли? Договора от Киото, Старт 2, ПВО, РСМО, договора с Иран. Още? А прекрасната реплика към Балтийските страни? "Зашитавайте се сами"! Това не е ли нарушение на член 5 от устава на НАТО? А кюрдите? Още?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания