22 Октомври, 2019 09:57 832 2

Тръмп: Споразумение със Северна Корея е възможно

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Той говори за политиката на Барак Обама

Тръмп: Споразумение със Северна Корея е възможно - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е позитивен за постигането на решение за Северна Корея, съобщи Express News.

Той проведе вече няколко срещи със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Смята се, че двамата са провели и телефонен разговор.

Тръмп говори по време на среща на кабинета за отношенията със страната. На нея той обяви, че Барак Обама е правил няколко опита да се свърже с Ким Чен Ун по време на своя мандат.

Според Тръмп Обама е имал 11 обаждания, на които представителите на Пхенян не са отговорили. Тръмп определи това като липса на уважение.

Той разкри, че на разговорите си с Обама преди встъпването си в длъжност, е получил обяснение, че той не може да намери решение на въпроса.

През миналия месец в Швеция се проведоха преговори между представители на двете страни, които не завършиха със споразумение. Според Тръмп обаче такова все още е възможно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    5 1 Отговор
    То вече имаше споразумение, ама САЩ го наруши като искаше да наложи още условия в договора който вече бяха подписали със Северна Корея. И затова корейците се отказаха от него.
  • 2 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    тръмп за мааалко да постигне споразумение с някого ама все не става и нестава.за малко да го постигне с русия,с ес с китаи с канада...и все другите са виновни .тоя е същия като ердоган по отношение на споразуменията!