22 Октомври, 2019 18:32 3 718 6

Тръмп: Това е линч!

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • линч-
  • президент-
  • доналд тръмп

Тръмп порица свои съпартийци за това, че не показват единство

Тръмп: Това е линч! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп нарече разследването за импийчмънт в Конгреса „линч“, предаде Би Би Си.

В Туитър държавният глава разкритикува разследването, че „няма нужният процес, справедливост или каквито и да е права“. Тръмп неколкократно е наричал действията срещу себе си, както и предишното разследване за чуждестранна намеса в изборите през 2016 г. „лов на вещици“. Но сравнение с линчуване, което в американската конституция е записано като расистко убийство, провокира гняв сред законодатели от афроамерикански произход, предаде БНР.

По-рано Доналд Тръмп порица свои съпартийци за това, че не показват единство по въпроса за процедурата по импийчмънт. В същото време Тръмп коментира, че демократите се надяват разследването срещу него да им помогне на изборите догодина. На среща на кабинета Тръмп говори обстоятелствено за течащата процедура по импийчмънт, като на няколко пъти защити телефонния си разговор с президента на Украйна - разговор, който стана отправна точка за разследването. Президентът не пропусна и да осъди своя съпартиец Мит Ромни за това, че не е на негова страна. Тръмп каза, че въпреки различията си с демократите той ги уважава за това, че са сплотени. „Сред тях няма хора като Мит Ромни“, заяви Тръмп.

Пред репортери президентът каза още, че по негово мнение демократите искат да го свалят от власт, защото това е единственият начин, по който могат да спечелят изборите догодина. Междувременно разследването продължава, като днес се очаква изслушването пред законодатели на американския посланик в Украйна Бил Тейлър. Той се приема за ключова фигура в разследването. Неотдавна демократи представиха есемеси на Тейлър до други американски дипломати, в които задържането на военна помощ за Украйна е определено като „кошмарен сценарий“. В текстовите съобщения Тейлър пише, че е „налудничаво“ помощ за сигурност да се обвързва с политическа кампания.

Тръмп настоява, че разговорът му с Володимир Зеленски е бил „перфектен“. Твърди се, че по време на разговорът през юли американският президент е поискал разследване на семейството на политическия си опонент Джо Байдън. Това става в момент на задържане на близо 400 милиона долара военна помощ за Украйна. Тръмп отрича задържането на помощта да е било политически мотивирано.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    5 12 Отговор
    Май бай Дончо ще бъде импийчнат.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Behemoth

    0 0 Отговор
    Кой тоя кретеноид ,бе?
  • 6 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Може дае май, но коя година, не е ясно!