22 Октомври, 2019 17:50 2 188 5

ЕС има условия за Великобритания

  • ес-
  • ги верхофстат-
  • великобритания

Ги Верхофстат иска гаранции за европейските граждани

ЕС има условия за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС постави условия, които Великобритания трябва да изпълни, преди ЕП да даде съгласие за споразумението с Европа. Това заяви координаторът по преговорите със страната Ги Верхофстат, цитиран от РИА Новости.

Той настоява за изясняване на статута на европейските граждани във Великобритания. Европейският парламент ще гласува споразумението с Великобритания по-късно през тази седмица.

Това ще стане, ако британският парламент в крайна сметка приеме споразумението. Британският премиер Борис Джонсън вече подаде молба за отлагане на излизането на страната от ЕС.

„Ние ще гласуваме по този въпрос. Преди това обаче трябва да имаме сигурност за европейските граждани в страната. Искаме да отпадне вероятността за депортация на тези, които не са регистрирани на време. Искаме всичко да е ясно“, заяви Верхофстат.

В момента Европейският съвет разглежда молбата за отлагане на излизането на Великобритания от ЕС. Британският парламент готви ново заседание по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добрият самарянин с дебелата тояга

    6 4 Отговор
    Престанете да цитирате руски източници. Това демонстрира фундаменталната ви неграмотност и липса на елементарно европейско самочувствие, съзнание и отговорност. Некадърници недодялани.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЕС пес

    3 0 Отговор
    Те - РИА Новости са официалния говорител на ЕС. Още в първото изречение нещо се губи нишката. Последната дума сигурно трябва да е Британия, а не Европа.
  • 4 el texeran

    2 2 Отговор
    ЕС – това са най-джендърните боклуци!! ФАКТ!
  • 5 INOT

    1 0 Отговор
    Егати спектакъла! Всички политици там си знаят ролята!Очевидно е, че има нещо гнило с решението за Брекзит! Едва ли Сикрет Сървиз на Нейното Величество изобщо иска да се раздели с ЕС. Страх ги тресе на Острова, защото никой от английските политици не може да каже с точност, какво ще последва.