Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 13:06 2 288 36

Кремъл: САЩ предадоха кюрдите

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Дмитрий Песков с коментар след срещата на върха

Кремъл: САЩ предадоха кюрдите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ изоставиха сирийските кюрди. Това заяви говорителят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

Той говори след срещата между руския президент Владимир Путин и турския държавен глава Реджеп Ердоган. Двамата договориха постоянно примирие в Сирия.

„САЩ са най-близкия съюзник на кюрдите през последните години. Те обаче ги изоставиха и предадоха. Сега те предпочитат да ги оставят на границата пред турската армия. Това кара страните да търсят примирие“, заяви Песков.

Според него ако кюрдите не се изтеглят, руските и правителствените сирийски сили ще се изтеглят, оставяйки ги сами срещу турските военни. Руските военни ще съдействат на турските представители за създаването на зона за безопасност по сирийската граница.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос ?

    13 0 Отговор
    Вярно е !
  • 2 Бат Мишо

    24 0 Отговор
    Че кого не са предали САЩ - да го набутат в дълбоките гумна и да се изнесът по чорапи - примери бол - Либия Ирак Ю Витнам спря и съществуването си кът им се поведе по акъла
  • 3 AgatA

    10 8 Отговор
    Asskolsun Na Askera

    Коментиран от #7

  • 4 Бат Мишо

    12 0 Отговор
    ПС Хубу че Ю корея не им се води по акъла на САЩ да скочи на Кимчо да не последва Ю Витнам в небитието
  • 5 Бат Мишо

    12 0 Отговор
    ПС 2 За Украйна Грузия и Чечня си знаете затва ги прескочих како им се случи КЪТ СИ ПОМИСЛИХА че САЩ е зад гърба им докът не набараха меча
  • 6 Бат Мишо

    14 1 Отговор
    най лошото е че с наще евро антлантически еврейски продажници иде нашия ред да бараме меча с Турция на 1 та граница и Сърбия на другата къкто скачаме на Раша сме си ила вълчо изяж ме -имайки предвид имитацията на армия която имаме

    Коментиран от #10

  • 7 Пашата

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "AgatA":

    Бяла спретната ракета, полумесеца отпред! Тук на ходжата парчето, сетих най-напред! Тук във бялата ракета, на аллаха се кълнях, и от зор даже, бая пъти се осрах! Тук научих за пророка, колко опим пил, и на 9-годишната Айше, как с наслада го набил!
  • 8 Епа да де

    7 0 Отговор
    Те не помогнаха в битката срещу конфедерацията и за тва тъй....
  • 9 България ЕС НАТО

    9 6 Отговор
    Защо да са ги предали като никога не са казвали че ще се бият с Кюрдите докато си отвоюват територии да си направят държава Помагали са им с оръжие техника инструктори Колко повече
  • 10 Ъхъм

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бат Мишо":

    То ЕС може и да не е военен съюз, ама някой нахлуе ли в границите и автоматично се превръща в такъв и айде отвъд анадола, така че много приказки тра ла ла.......

    Коментиран от #34

  • 11 Масонски удар под кръста

    2 10 Отговор
    Кремъл предаде Асад и чакаме интересни развития
  • 12 Borislav Popov

    2 8 Отговор
    Първо ги предадоха руснаците, а после и американците,чифути сър ! А Песков, да не лае много, той бил заявил, някакво секретарче на Жужиту, заявления прави вече, порасна му рабтата ейййй..)

    Коментиран от #16

  • 13 Кой68

    9 0 Отговор
    Същото ще стане и в Европа при военен конфликт-дано никога не става за да го разберем по гадния начин?
  • 14 бат Рамбо е гей

    10 2 Отговор
    Путин е велик политик .Направи запада за смях без да е гръмнала и една пушка ! Добре че беше предателя Горбачов , че ако тогава беше Путин ,запада сега щеше да бъде със синя панделка и на каишка . Ама то още не се е минало !

    Коментиран от #15, #28

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 бат Рамбо е гей

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Кога руснаците са обещавали нещо на кюрдите бе бастун? Бе що не вземеш да се образоваш малко ? Като някоя балалайка си. Лаеш по всяко нещо дето хвърчи !

    Коментиран от #18

  • 17 onq s konq

    4 6 Отговор
    ТАКА Е както казва Песков,но пък САЩ оставиха на Русия ДА СВЪРШИ ТЯХНАТА РАБОТА и да спре Турция със всички произтичащи негативи в отношенията "Москва-Анкара".Освен това и ПО-ВАЖНОТО Е,че САЩ без проблем и МНОГО СКОРО ОТНОВО ЩЕ СЕ ВЪРНАТ,въоръжавайки акуратно Кюрдите и давайки им "Свобода на действие".След което пък моментално хвърляните картофи по изнасящите се Амер войски ще бъдат заменени с ЦВЕТЯ И ВЪЗТОРЖЕНИ ВЪЗГЛАСИ...така,както се посреща "Дядо Иван" от русофили:)

    Коментиран от #21, #33

  • 18 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "бат Рамбо е гей":

    Това, че ти патерицо, или си забравил или не знаеш, че някога тойти руснаци бяха гоооолеми достове и съюзници с кюрдите и какви ли не земни блага им обещаваха те тогава за тясното им сътрудничество, съвсем не означава, че това не е било така. Ако се поровиш малко в нета, можеш спокойно да намериш инфа, че даже и в сирийския конфликт, още от самото му начало, тойти руснаци и кюрдите плуваха заедно в една и съща лодка.

    Коментиран от #20

  • 19 Yavuz

    7 1 Отговор
    "Според него ако кюрдите не се изтеглят, руските и правителствените сирийски сили ще се изтеглят, оставяйки ги сами срещу турските военни. Руските военни ще съдействат на турските"
    Русия един вид върши услуга на Турция.
  • 20 бат Рамбо е гей

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    Кога е било това бе овчи ? Кой им обещаваше отделна държава ? Май не са руснаците ?

    Коментиран от #26

  • 21 Батиста

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    А краварите що не ги спряха бе Пегас ? Що се измъкнаха като бити п...си ? Нали уж са дружки в нато ?

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "Батиста":

    Е АНДЖАК, щото са дружки не ги спряха де?!Ей как питате кат глупави...А има и една Поговорка,която е от най-любимите ми:"Никога не върши нещо,ако може да го свърши някой друг":)И понеже едва ли си от най-досетливите ще поясня,че "другият" е Русия.Мдааа...

    Коментиран от #30

  • 23 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    за първи път ще се съглася с песков на 100%!
  • 24 Хасан

    0 2 Отговор
    И ти ще предадеш ....ще ми отваряш офиси на ПКК в Русия !?!!!...сега трябва да се насъскат кюрди и руснаци ...Сирия стана Виетнам за американци ,сега трябва да бъде Афганистан за руснаци
  • 25 Масонски удар под кръста

    1 3 Отговор
    Много от вас които се правят на националисти със странни коментари ми звучите смешно. Сигурно по-образованите от вас знаят че турците са едно от 12-те еврейски племена а 95% от българите са с турска кръв което означава - евреи.Чистите българи са около 5%. Не са евреи също чистите руснаци които са руснаци по майчина и бащина линия, както и другите чужденци които са чужденци по майчина и бащина линия. Така че национализмът за вас българите е мисия невъзможна, но не е невъзможно за нас чистите българи. Така че по-умната в картинките.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Зайко Байко многознайко

    6 1 Отговор
    Верно е Тръмп обеща на кюрдите, но работата свършиха германците. Още немски инструктори се въртят там. Затова Ердоган заплашва Европа с нова приливна вълна от бежанци, Меркелицата клекна и на топа на устата попадна Боко, респективно ние вкупом. Фолксваген ще иде в Турция за да омилостиви Ердоганя , заради германците , които помагат на Кюрдите. Там става голям миш-маш. Във всички случаи печелившите са великите сили, нас само ни използват за пушечно месо.
  • 28 Въйко

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "бат Рамбо е гей":

    Не забравяй и другият шут, Елцин.. Той също доста помогна на запада да разчленят Русия....
  • 29 майкооо

    7 0 Отговор

    До коментар #25 от "Масонски удар под кръста":

    Днеска евреин ли го играеш Хапчетата сменяй Веднага Бързо Бързо
  • 30 Батиста

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Като са дружки , защо турците бомбиха краварите ?!! Ай мятай се в бъзето !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 веселяк

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Чакаме предсказанието ти с 3D очила за Синема и пуканки в ръка!
  • 34 Фреди

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ъхъм":

    Те с гърците се биха, а гърчолята са едни от основателите на ЕС... така, че ние сме наред.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания