Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Октомври, 2019 16:50 1 884 1

В Украйна: Да минат детектор на лъжата!

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • детектор на лъжата-
  • депутати-
  • корупция

Призив от украинския президент

В Украйна: Да минат детектор на лъжата! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски поиска всички членове на финансовата комисия в Радата да преминат детектор на лъжата във връзка с подозрение за участието им в корупционен скандал, съобщи ТАСС.

Има съмнение, че депутати са взимали подкупи от по 30 хиляди долара всеки, за да гласуват против антикорупционни закони. Украинската спецпрокуратура заведе дело по случай с 11 депутати от Радата от партията на президента „Слуга на народа”, замесени в корупционен скандал. Има информации, че са взимали големи суми пари, за да гласуват против законопроект за ликвидиране на корупционни схеми при оценка на недвижимост.

Ако се докаже вината им, те могат да получат от 8 до 12 години лишаване от права да заемат определена длъжност, както и да им се конфискува имуществото, предаде Би Ти Ви. Зеленски написа във Фейсбук, че иска всички депутати от финансовата комисия да преминат тест на полиграф и ако се докаже и малка вероятност да са взимали подкуп, с тях да се заемат антикорупционните органи. Част от членовете се съгласиха да преминат през детектор на лъжата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    12 1 Отговор
    Ако и в България ги за дължат едва ли и 1 процент ще мине...
Новини по държави: