Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 16:57 2 731 35

Ужас от куршуми в руска база

  • русия-
  • база-
  • военни

Войник откри огън

Ужас от куршуми в руска база - 1
Снимка: Shutterstock

Войник в Русия е застрелял осем души във военно подразделение, съобщи РИА Новости.

Това е станало по време на смяна на караула. Базата се намирал в района на Забайкал.

Военният е открил огън със служебното си оръжие. Той е атакувал свои колеги.

Смята се, че той е изпаднал в нервен срив. Нападателят вече е бил задържан.

Полиция вече е на място.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    28 25 Отговор
    Американската зараза пьлзи навсякьде по света-хубавото е,че такива случаи извьн САЩ са изключение...
  • 2 Тоя

    22 19 Отговор
    Искал е да стане американец
  • 3 Аууууу

    16 17 Отговор
    То като в Чикаго бе-сценарият е говедарски.
  • 4 А стига бе

    19 5 Отговор
    Отлепил е пича.Нищо ново под сльнцето.В някои страни това е ежедневие-и то от цивилни откачалки.

    Коментиран от #18

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хрониките на Евразия

    23 12 Отговор
    Всеки трети руски новобранец е бил насилван в казармата , в много случай и сексуално , особенно когато попада в военна част в която повечето в нея са от Кавказ , или южните републики ..
    Сега обсъждат този проблем в медията " Ехо Москва "

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 явно

    11 14 Отговор
    Първите 6 коментара са на един и същи каскет.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хрониките на Евразия

    14 11 Отговор
    В случая , войника Рамил Шамсутдинов е попаднал във войнска част , съставена от етнически руснаци и е бил подложен на жестока гавра ..
  • 12 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    НАЯСНО СМЕ С -АЛ;ОЛ; ИЛ И Т.Н.- В" ИНФОРМАЦИИТЕ " !?!?!? САМО ПРИМЕР : ..." КАЗАЛ " !!!???
  • 13 Borislav Popov

    11 10 Отговор
    Евроазиатски ценности. Не, благодаря. Добре сме си без вас.

    Коментиран от #14

  • 14 ТиТ

    8 10 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Е друго си е като в амерската армия-да е пьлно с джендовци и да ги млатят по хьрватските крьчми като маче у дирек-американски ценности -нали борянке,,,,,
  • 15 прпрорпрорпа

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    И ти си май от третите
  • 16 потребител

    7 6 Отговор
    Удри Тръмпе * повече трябваше
  • 17 Бесен Язовец

    11 7 Отговор
    Каскетнята се разбягаха, всякаш бомба е паднала тук, ако беше някой американец да е застрелял 8 войника, глей ко става тргава тука брат ми, като хлебарки щяха да се разпълзят, ама сега си мълчат и скимтят само, от злоба, щот няма какво да кажат. Иначе Хрониките на Евразия е прав, старите кучета са го гонили до дупка плюс извращения и на момчето му е кипнало и ги е застрелял. В тези по отдалечени руски гарнизони е така. Като ги съберат там от кол и въже всичките, барабар с офицерския състав, вътрешното положение може да стане по зле и от затвор дори и ако си някой с по слаб характер, може да ти се случат такива работи, за кито не си и мислил, че могат да ти се случат.
  • 18 Antymediator

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "А стига бе":

    Голям идиот си, от далеко се познаваш - ТОЯ, Реално, Ауууу, А стига бе.

    Коментиран от #27

  • 19 Нищо изненадващо

    8 3 Отговор
    Тормоз, гавра, физическо насилие, това е довел този човек до тези крайни мерки. Явно тези са си заслужили разстрела. Иска се много смелост и кураж за да се стреля по други хора. Евала на този пич, сега ще е кошмарен пример за всички уроди който си мислят че ще могат да се гаврят с новобранците. Бил съм казармата и никога на никого не позволих да упражнява гаври с мен, нито на старите войници нито на офицерите. И си извоювах уважението от всички, макар че понякога стигах до крайности за това уважение. Често са ме вкарвали в ареста за отказ на не подчинение, когато тези заповеди са били с цел гавра. Както и като стар войник не позволявах гаври и унижения срещу новобранците в мое присъствие. Мразя хора който се мислят че са по виши от другите и си позволяват да се гаврят с тях. И до ден днешен не позволявам подобни унижения, дори в работната ми среда.
  • 20 Ххх

    4 2 Отговор
    В далечната 1967 година на погребите на “Голямата звезда”, на 30 км от Харманли и на 20 от Тополовград, премръзнал на пост войник в яда си застрелва с автомат “Калашников” почти от упор 14 свои колеги. Касапницата става в караулното помещение, седем от войниците умират, другите са ранени в различна степен и някои оцеляват по чудо. Част от простреляните е можело да бъдат спасени, ако не са били неадекватните мерки на военните, които не допуснали веднага лекарския екип.
    Денят 19 декември 1967 година е снежен. Започналият да вали още през нощта сняг не спира през целия ден, трупа непрекъснато, все повече и повече. Същия ден в близкото село Черепово прожектират съветски филм със сюжет от Втората световна война. Гледат го осем от войниците, охраняващи военните погреби под “Голямата звезда”.
    В съседното село Българска поляна в къщата на Ангел Кларнетиста е шумно и многолюдно, на първия етаж се намира местната сладкарница.
    В Тополовградската болница пък вървят обичайните прегледи. За нощно дежурство се стягат младата медицинска сестра Станка Андонова, шофьорът на линейка Никола Василев - Кольо Гърчето. За дежурство се готви и тогавашният главен лекар на болницата д-р Чаушев.
  • 21 Ххх

    2 1 Отговор
    Около 19 часа хората в къщата на Ангел Кларнетиста чуват викове ”Помощ, избиха ни!” и излизат да видят какво става. Пред вратата стои войниче, без шинел, цялото треперещо и непрекъснато повтаря:
    “Избиха ни, избиха ни, помощ”, стискайки автомата в ръце.
    Не може да обясни къде и какво точно е станало. Понеже и то, и другарите му редовно идвали да си купуват разни неща от сладкарницата, хората веднага разбрали, че момчето е от охраната на погребите и че нещо страшно е станало там, имало е стрелба, убити, ранени. “Наближихме към караулното помещение, което беше заедно със спалното. Гледам на снега нещо се чернее отпред и викам на другите това мина ли е, бомба ли – разсъждаваме на глас. Към този момент все още никой от тези, които сме отвън, не знае кой е стрелял, какво е станало. Отвътре чухме глас на едно от останалите по чудо живи, ранени, но живи момчета , че няма мина, а че техен другар ги е прострелял.
    Чувайки този глас и виковете за помощ, аз се хвърлих през прозореца и влезнах вътре. Забравих и предпазливост, и всичко, а там тъмно, не се вижда нищо – няма ток, всичко изпотрошено. Същото това момче, което се обади, като наближихме и което се оказа със два счупени крака, ми даваше наставления къде е лампата, кибрита, печката, свещите, за да мога да дам светлина. Влязохме вътре и не можем да видим и разберем къде стъпваме, само усещаме, честъпваме по човешки тела – трупове. Запалихме лампата и свещите и какво да гледаш – ужас. Началникът на караула ста
  • 22 Ххх

    4 0 Отговор
    . Началникът на караула старшина-школникът, както полегнал на едно диванче, така и останал.
    Всичко около него - надупчено от куршуми, но той улучен в главата само от един, а ръката му на пистолета. Явно се е опитвал да го извади при първите изстрели, но не е успял. В спалното по наровете, по земята - в различни пози убити или умрели от раните войничета. На едно от тях в коридорчето просто му бе отнесена половината глава, няма мозък, няма нищо – празен, като чаша, остатък от череп. ...”
    Този, който ги е прострелял, е бил на пост – млад войник, а в казармата деленето на млади и стари беше едно от най-лошите неща. Забавили са се да го сменят, а той, афектиран и премръзнал, едвам издържал - това впоследствие е и обяснявал, когато са го заловили и разпитвали. В един момент подчасият, който също е бил в караулното помещение, бил пратен от старшина-школника, който е началник караул, да го повика, но не да го сменят, а само да го повика. Влизайки в помещението със заредено оръжие, младият войник насочва автомата и първо застрелва в гръб подчасия и после започва наред. Като изпразва единия автомат, взема друг, зареден от пирамидата. Продължава да стреля, докато сметнал, че вече няма живи, което и твърдял, когато са го заловили. Думите, които са чули от него, били:
    ”Ваш’та мама, сега ми паднахте”. След това грабва два автомата и изчезва, вероятно мислейки да мине границата.

    Коментиран от #35

  • 23 1944

    10 4 Отговор
    дедовщина в руския език означава всякакви издевателства в армията. всяка година десетки войници биват убивани безнаказано или се самоубиват. властта всячески тормози сдруженията на майките, опитващи се да опазят живи синовете си в казармата. всички плащат здраво за да не попаднат децата им в армията. руската армия е мит за лапнишарани.
  • 24 Хрониките на Евразия

    7 2 Отговор
    4 нива на " дедовщината " в РФ

    Деди
    Костенурки
    Канапи
    Духове
    За да се избавят от тези затворническо съветско наследство , въведоха 1 година служба
    Не помогна , а за професионална армия не им се дават пари , робите са по евтини ..
  • 25 ОНЯ СЪЩИЯ

    7 1 Отговор
    Евала на пича........Сигурно са го тормозили и ги е изпозастрелял.....
    Е това е профила на масовия убиец,тормоз,бъзици,извращения над някой,по тих и чувствителен човек,в един момент търпението свършва и се почва.........После коментари.......Бря...кво стана...?..Изрод...убиец....на въжето....и прочее......
    Ама никой не псува и обвинява ,тези идиоти които са го тормозили......И в крайна сметка излиза,че тези които са го тормозили,са главните виновници за тази трагедия и заслужено са си го отнесли......Жалко,че в касапницата загиват и невинни......
    Затова си мерете приказките и внимавайте как се държите със себеподобните си,защото не знаете на какъв индивид ще налетите.....

    Коментиран от #30

  • 26 Усмивката

    5 2 Отговор
    Думите, които са чули от него, били: ”Ваш’та мама, сега ми паднахте”....ето това не трябваше да пишете.Сега Бойко е взел решение българската армия ,никога докато е жив да не бъде възстановена
  • 27 ваваааваавва

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Antymediator":

    Цоцкай
  • 28 Само питам

    7 3 Отговор
    Защо русофилите отбягват да коментират темата? Всички избити са етнически руснаци а убиецът е кавказки мюсюлманин.
  • 29 хахаха

    3 2 Отговор
    Ушанки, къде сте да попитате: а в САЩ защо бият негрите?
  • 30 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "ОНЯ СЪЩИЯ":

    Момчето, което ги е застреляло, преди 1 седмица се е обадило от чужд джиесем на родителите си и ги е помолил да преведат пари на чужда банковска карта, тоест, освен тормоз и извращнеия е имало и рекет.
  • 31 баш ЦРУ

    3 0 Отговор
    Убиецът е Рамил Шамсутдинов , 20 г. роден в с.Вагай , Тюменска област . Он 4 месеца е бил в под. 54160 , през които бил подложен на постоянен тормоз и издевателства. Командването на поделението знаело за това , но не предприело нищо ,да защити войника.
    Убиецът е действал хладнокръвно - 6тима са довършени с контролен изстрел в главата .
    Списък на жертвите
    1/ капитан Евсеев 1989
    2/ старши лейтенант Пьянов 1990
    3/ редник Никитин 1998
    4/ редник Богомолов 1999
    5/ редник Похитило 1999
    6/ редник Куроков 1998
    7/ редник Андреев 2000 починал в болницата
    8/ Уточнява се починал в болницата
  • 32 ОНЯ СЪЩИЯ

    2 0 Отговор
    До 30 и 31.........
    Точно и на място казано,в подкрепа и на моя коментар.....!!!!!
    Имате ++++++++++++++++++++++++ от мен........
  • 33 Каскети с радиация

    4 0 Отговор
    Това е Росийската Армия Всички са Таварищи и Друзя Убийци и канибали
  • 34 Кико

    0 0 Отговор
    Като няма работа, сам си я намира!
  • 35 Какво е станало с войника?

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    На разстрел ли са го осъдили?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания