Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Октомври, 2019 14:57 2 303 8

Зеленски: Войната трябва да спре!

  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • донбас

Президентът на Украйна представи държавна стратегия за реинтеграция на Донбас и Крим

Зеленски: Войната трябва да спре! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната трябва да разполага с държавна стратегия "за реинтеграция на Донбас и Крим" и назова четирите ѝ съставни части, предаде ТАСС.

"След пет години война трябва най-сетне да се появи държавна стратегия за реинтеграция на Донбас и Крим. Съставните ѝ части ще бъдат представени днес", каза украинският лидер на Форум на единството, състоял се в град Мариупол.

"Първата е прозрачност и публичност. Държавата трябва не само да пояснява стъпките, които прави, тя трябва да намери правилните начини заедно с обществото да сложи началото на мащабен национален диалог. Именно това е целта на този форум", заяви той.

Втората съставна част по думите му е консенсусът в украинското общество, което "трябва да се разбере помежду си, защото в страната има абсолютно различни виждани за връщането на Крим и Донбас. Повечето хора са убедени, че те трябва да се върнат в Украйна. Но как точно? Тук обществото е разделено", изтъкна Зеленски.

Зеленски: Войната трябва да спре!

Трета съставна част според него трябва да стане реализмът. По думите му е погршно да се смята, че Киев "ще си върне Крим" с военна сила и "още утре" всички в Донбас ще заговорят на украински език. Като четвърта съставка на стратегията президентът посочи способността на държавата да я прилага на практика.

Зеленски подчерта, че такава стратегия е "жизнено необходима", за да се запази Украйна като страна и за съвместен отговор на различни предизвикателства.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    0 1 Отговор
    Да бе!
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    8 4 Отговор
    Хем си просят войната, хем искат да я спрат.
  • 3 Мили дебили

    10 7 Отговор
    Само със сила, само със сила, вие нападайте смело, а НАТО ще ви подкрепи морално!
  • 4 Рошко

    5 2 Отговор
    Рашите знаят ли че воювате с тях
  • 5 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    ЗАЩО УКРИТЕ СКОЧИХА НА РУСИТЕ ЗА НЯКОЛКО ЖЪЛТИ ПАРИЧКИ ??? КОЙ ГИ ТЛАСКАШЕ КЪМ НАЦИОНАЛИЗЪМ СЛЕД 1988 ГОДИНА !!! ПРИ МАЙДАНА ШЛЯХТИЧИТЕ И ДЕСЕН СЕКТОР МОЖЕШЕ ДА БЪДАТ СМАЗАНИ И ИЗБИТИ ,НО РУСИЯ ПРЕДПОЧЕТЕ ДА СИ ВЗЕМЕ КРИМ ОБРАТНО !!!!!!

    Коментиран от #7

  • 6 Behemoth

    2 1 Отговор
    Дръж са за Путин няма да сбъркаш!
  • 7 Kcaniba

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ПЕНКО":

    Крим е по важен от цялата Украина!!!
  • 8 охох

    0 0 Отговор
    ЩЕ ГО ЗАСТРЕЛЯТ МОМЧЕТО,МНОГО НЕ МУ ОСТАВА......ЖАЛКО.
Новини по държави: