Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 09:48 2 696 42

Ердоган възвести "нова ера в борбата с тероризма"

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сирия-
  • кобане-
  • партия на справедливостта и развитието

Турският президент обърна внимание, че някои страни откриват и премахват терористи

Ердоган възвести "нова ера в борбата с тероризма" - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган даде сигнал за предстояща "нова ера в борбата с тероризма", пише турският в. "Йени шафак". Президентът обърна внимание, че някои страни откриват и премахват терористи, които разглеждат като заплаха за собствената си национална сигурност, независимо от това къде те се намират.

"Щом е така, това значи, че приемат, че и Турция има същото право. Това включва и терористи, с които те се ръкостискат. Дай Боже, в скоро време да имаме добри новини за нашия народ по този въпрос", каза Ердоган.

Това изказване на турския президент пред парламентарната група на неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) предизвика интереса на журналистите, които отправиха към него въпроса дали тази "хубава новина" се отнася до евентуално връщане в Турция на Мазлум Кобани, командир в ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили (СДС), смятан от Анкара за терорист.

"Защо бързате? Предупреждава ли се за такива неща? Да не би Америка да предупреди, като дойде?", запита Ердоган.

Мазлум Кобани предизвика напрежение между Анкара и Вашингтон, след като стана известно, че се подготвя посещение на командира на кюрдските бойци в САЩ с цел да бъде обсъдена ситуацията в Сирия. Анкара остро възрази срещу това, че САЩ се отнасят към Кобани като към "легитимна политическа фигура". В Турция той е включен в списъка на най-издирваните терористи, а за залавянето му е определена награда от четири милиона турски лири.

Вестниците "Стар", "Тюркие" и "Йени акит" извеждат друг акцент от изказването на Ердоган, който е заявил още, че зоната за сигурност в Сирия, при необходимост, може да бъде разширена и да навлезе на повече от 32 км в сирийска територия.

Ердоган възвести "нова ера в борбата с тероризма"

"Казват ни: Какво ще стане с терористите отвъд тези 32 километра (дълбочината на договорената зона за сигурност в Северна Сирия)? Това, което ще стане с другите, това ще се случи и на тях. Ще бъдат прочистени всички, до последния терорист", каза Ердоган, цитиран от в. "Тюркие".

"Операцията продължава до прочистването и на последния терорист", цитира думите му днес и турският в. "Стар". "Няма да ни отклонят от пътя със заплахи, шантаж и подли игри. Питат Турция колко дълго ще остане. А аз им казвам: А вие кога си тръгвате", посочи още президентът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Асан

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "Забелязъл.":

    При мен само работа има в трудов лагер с 15 години изпитателен срок при постоянен строг режим

    Коментиран от #7

  • 6 Асан

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    И твоята качулка щея отстреляме нужни са 4 войника и 4 калашника после стреляме и готово

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Рошко

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Асан":

    Азъна съчеем, афиет олсун сана буюр
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зоро

    2 2 Отговор
    Африканската чума и БАБХ са заплаха за националната сигурност на дивеча. Молим Воеводата да прати танк и да спаси дивеча от такива терористични елементи. Ако не го стори, няма да ядем пържоли по Коледа. Я, Ердо обяви война на тероризма? Горките кюрдски СДСта. Обраха пушилката срещу джихадистите и вместо почивка, сега Ердо ги погна? Ех, свят?
  • 12 Истината е че

    8 9 Отговор
    Ердоганя умира от яд, че Тръмпи (с помоща на Кобани ), опука протежето му Багдади. Излезе инфо че Багдади е бил следен дълго време от разведките на Кобани и са доказаНи връзките му с Ердоган. Та пита се в задачата-кой е терористът в случая...колкото и да се пеняви геврекчията, иде и неговия ред..

    Коментиран от #16

  • 13 турчин

    19 7 Отговор
    Това е Турция,страна която може и има смелоста да си защитава интересите независемо от това че краварите и ЕС подкрепят терористите ПКК в Сирия и Ирак,колкото и да ги наричате терористите "бойци" ,терориста си остава терорист,пожелавам от все сърце на всички страни който подкрепят терористите ПКК да си имат в страните си такива "бойци ",които да им правят същото което правят в Турция.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Зоро

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "турчин":

    А за какво се борят ПКК, че ги наричате терористи? Във войната срещу ИДИЛ имат положителна роля, бият се с джихадистите, заедно с ССА, Хизбула, ирански части, руски части, иракска армия, и другите. Защо Ердпган толкова гони кюрдите?

    Коментиран от #17, #19, #39

  • 16 Ти чувал ли си

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Истината е че":

    Как българи убиват българи в терористичен акт??? Над 300 българи убити и над 500 българи ранени, българи убиват българи???
  • 17 Ердо

    15 4 Отговор

    До коментар #15 от "Зоро":

    Той гони терористите кюрди, терориста трябва да бъде заличен от земята, без значение какъв е.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 турчин

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "Зоро":

    Питай правителството на България защо тогава е обявила ПКК за терорастична организация,ЕС и краварите също ги е обявила ПКК за терорастична организация ,това как си го обесняваш.

    Коментиран от #21

  • 20 Зоро

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ердо":

    Ако тррябва да се избият всички терористи, ще трябва да се заличи света, реално. Защото са навред. Не вярвам и Ердоган да се справи. Но ще ядоса още чичо Ссм и рано или късно ще се изправи и срещу Сащ, Израел и други. Света е пълен с алчности и постлянно има караници. Затлва трябваше ООН, да е съвет за справедливо решаване на проблемите чрез съвместен диалог, но и там отстояват кръгови интереси. Войната убива едни и създава нови терористи. Ердоган е в чужда територия и там с армия, това ще посади нови терористи срещу него.

    Коментиран от #26

  • 21 Зоро

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "турчин":

    Не си го обяснявам, защото не зная ПКК за какво се бори. И явно е правилно. Просто понякога лошите излизат добри и добрите лоши. Без да зная мотивите, целите, не мога и да разбера действията.

    Коментиран от #23, #25

  • 22 Абе вместо да обсъждате турските дела

    5 3 Отговор
    Защо не се мажете с гаС и маС срещу въшки?
  • 23 Ами защото им плащат бре

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Зоро":

    Ти защо ходиш на работа?

    Коментиран от #24, #28

  • 24 Зоро

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ами защото им плащат бре":

    На смени съм. Просто исках да си обясня дейсъвията на Ердоган. Затова питам. А причини всеки си намира.

    Коментиран от #27

  • 25 За да ти стане ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Зоро":

    Виж кой им плаща и кой най-много реве от това, че не му става играта.
  • 26 Ердо

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Зоро":

    Ердоган беше там и предните две операции, но тогава запада и САЩ мълчаха, защото беше там за техния интерес, сега е за интереса на Турция, защото никой не ги иска тези 4 милиона бежанци. Нека ЕС се разбере да ги разпредели тези 4 милиона, по 200 000 души за страна членка и Турция няма да има оправдание да е в Сирия. Какво са 200 000 бежанци за България, нали? Но 4 милиона са много за Турция, и това е от 8 години

    Коментиран от #29

  • 27 Ами какво има да си обясняваш

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Зоро":

    Когато започнат да правят атентати какво да направи Ердо, да ги гали ли?
  • 28 Зоро

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Ами защото им плащат бре":

    Вече разбрах. ПКК за Ердоган са като шумкарите за Гестапо, опозицията за властта, фашистите за БКП, с една дума неудобните за властта. Като Републиканците и Демократите. Консерватори и Либерали. Ето затова Ердоган е хукнал с аскера, да разчиства неудобните му. Еврика. Разбрах.

    Коментиран от #30, #32, #40

  • 29 Зоро

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Ердо":

    Защо трябва да се разпределят тук? Връщат се обратно и си оправят живота в родините си. Света се омеши и това обърква доста неща.

    Коментиран от #33, #34

  • 30 Абе разбирам напъните ти

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Зоро":

    Ама много си се объркал. Терористите не са удобни не само на властта. Когато започнат да правят атентати и започнат да умират твои близки те тогава ще разбереш.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дора

    14 1 Отговор

    До коментар #28 от "Зоро":

    ПКК са все едно нашите мангя в България да се въоръжат и да искат автономия, и като не им дадем и те да почват с терористични атентати, да залагат бомби на пазари, гари, молове, без да ги интересува, че избиват жени, деца... България да се бори с тях, да иска да ги елиминира, и запада да ни налага санкции защо си защитаваме България.
  • 33 Ами вместо да философстваш

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Зоро":

    Какво правиш ти за връщането им? Започваш да пречиш на тези които искат да ги върнат ли?

    Коментиран от #36

  • 34 Ердо

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Зоро":

    Те не искат в Сирия, те искат в Европа :)
  • 35 Зоро

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Абе разбирам напъните ти":

    Моите близки ги убиха терористи. Тук, в,, правова и демократична европейска,, България. Някои са българи, цигани, евреи, един турчин, девет лингури. са съучастни. Аз познавам тероризма. Но ми стана интересно репликата на Ердоган, за борба срещу тероризма. Тероризма ще спре когато изчезне космическия човек за съжаление. Защото гонейки терористи, антитерористите стават терористи. Както Сащ гонеше Аклкайда, а по пътя бомбардира куп невинни. Така е във войната срещу тероризма.

    Коментиран от #37

  • 36 Зоро

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ами вместо да философстваш":

    Аз не учавствам с нищо и не преча. Чета новините. Европа е пълна с терористи и без тия. Тук политиците ги вършат тероризмите длста добре и чрез нормативи.... Например бг законодателите са повече ефективни от всичките ПКК. За нула време избиха 2 млн. българи от таблетите си.
  • 37 Ами дай тогава

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Зоро":

    Да не се борим срещу тероризма защото от терористичната гледна точка антитерористите са терористи. Да си гърмят на воля бомби.

    Коментиран от #38

  • 38 Зоро

    0 5 Отговор

    До коментар #37 от "Ами дай тогава":

    Напротив, трябва борба с терора. Нали и Спартак, Левски, Зоро, Чегевара, ....... са се борили срещу терора. Всеки, който не харесва неправдите би се борил с терора. Проблема е какво става после? Ако ще се замени един терор с друг, струва ли си борбата? И ББ и Герб ни мотаха, че ще градят България, сваляйки Бсп, а се оказа, че градят свои далавери и повече дори проблеми. Асад призова сирийските бегълци да се завърнат. А какво става ще се види.
  • 39 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Зоро":

    Ердоган не гони кюрдите а ПКК ...ако терорист от ПКК е организирал ,извършил атентат на стадиона на Бешикташ,по площади,по спирки ,по училища ..даже и да е съюзник на САЩ или Русия или се бие срещу Даеш той си остава терорист за Турция
  • 40 Хасан

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Зоро":

    Не си прав ..в демократичните ,правови държави политически цели се искат с политически средства ..ако за политически цели използваш насилие (като партизанското движение в Царска България ) тогава си терорист
  • 41 Жалко за турците

    1 4 Отговор
    Ердоган не успя да защити верния си съюзник, ислямисткия терорист Ал Багдади. Кюрдите разбрали къде го крият турците и го предали на апетитите на американците.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: