Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Ноември, 2019 08:54 2 432 23

Украйна има право да избере НАТО

  • украйна-
  • йенс столтенберг-
  • нато

Йенс Столтенберг на посещение в страната

Украйна има право да избере НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна има сувереното право да реши дали иска да бъде част от НАТО. Това заяви генералният секретар на групата Йенс Столтенберг, цитиран от RT.

Той беше на посещение в Киев. Там заяви, че никой от вън няма правото да налага вето върху възможността за членство на страната.

„Процесът на реформиране е абсолютно необходим за Украйна. Страната достига евроатлантически стандарти, за да отговори на очакванията на гражданите си.

Пред вашата страна има още много за постигане. Ние ви подкрепяме, защото споделяме любов към свободата, демокрацията, правата на човека и върховенството на закона“, заяви Столтенберг.

Пред украинския парламент той заяви, че Украйна има право да избира подсигуряването на своята сигурност. Той увери, че вратите на организацията са отворени за страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    19 15 Отговор
    Защо всички бивши соц държави са членки на НАТО и защо всички съседи на Русия дпапат да влязат в него?

    Коментиран от #6

  • 2 Коментар📝

    16 6 Отговор
    Е АКО ИЗБЕРЕ НАТО РУСИЯ МОЖЕ ДА ПОЧНЕ WW3.ЧЕТОХ ЕНДНА КНИГА В НЕЯ СЕ ПИШЕ ЧЕ ВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ РАЗБИРАТ ЧЕ СССР НЕ Е БИЛА СТУДЕНАТА ВОЙНА ПРОТИВ СССР А ПРОТИВ РУСИЯ.НЕ СЪМ ЗА РУСНАЦИТЕ НИТО ЗА САЩ НО ЕДНА ПРОВОКАЦИЯ КОЛКОТО ДА Е ПОЕТАПНА И ДИПЛОМАТИЧНА МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЧЕ ЕДНА СУТРИН ИЗГРЕВА ЩЕ ДОЙДЕ ОТ ЗАПАД,АКО МЕ РАЗБИРАТЕ А ТОВА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТАВА.
  • 3 Бай Бай

    12 30 Отговор
    Мястото на всички цивилизовани държави, които уважават свободата и правата на човека е в НАТО.

    Коментиран от #8

  • 4 ГОШО

    21 7 Отговор
    А не ти ли по интересно ,защо стари членки на НАТО се ослушват и се замислят за промяна
  • 5 LORT

    4 10 Отговор
    ако не бяхме и ние в нато вероватно нямаше да имаме същите граници и днес
  • 6 00000014

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Драпат политиците им, за да си осигурят хранилката. НАТО (Брюксел) е щедър на комисионни към васалните си марионетни правителства. На обикновените хора им е през оная работа.

    Коментиран от #10

  • 7 LORT

    4 16 Отговор
    братушките направиха много опасен прецедент нападайки по-слабия си съсед в 21-ви век, защото и ние имаме буюк комшия с диктатор
  • 8 00000014

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Бай":

    НАТО е инструмент на САЩ за завоюване на нови ресурсни полета. Чрез наемници, за да не си проливат собствената кръв.
  • 9 крайно време е

    10 3 Отговор
    къщата на нато да бъде остъклена, иначе няма да мирясат. Никога не им стига кръвта на невинните хора. Търсят все нови и нови жертви, които да вкарат в месомелачката на войната. Ако не се съпротивляваме, скоро и ние може да станем жертвени агнета. При тях няма съюзници, няма приятели, всеки става за жертва на дебелогъзите демократи.
  • 10 Borislav Popov

    5 14 Отговор

    До коментар #6 от "00000014":

    А бе, ти недей сега простотии да прикзваш тук и заучени каскетоидни фрази, драпали политиците им, да си осугуряли ьили хранилка и бла, бла..) Я дай някой пример в коя стана от тези, които са влезли през последните 10-20 години в НАТО, народа е бил против влизането на страната им в алианса ? В края на краищата същите тези политици са избрани от народа с помоща на открити и честни избори и те не са се самозначавали сами на постовете си, като се самозначава твоя Путен вече 20 години подред.

    Коментиран от #13

  • 11 одъртял комсомолец

    13 4 Отговор
    НАТО не е просто военно- политически съюз! И малките деца разбират, че това е инструмент за колониално господство на САЩ. Членството в НАТО предполага наличието на американски военни бази и ракети със среден обсег в Харковска област само на 500-600км от Москва. Когато САЩ премахнат ембаргото против Куба, която също като Украйна е суверенна държава, имаща право сама да избира своите съюзници, тогава този олигофрен да оди да обяснява суверенните права на Украйна. За сега Путин е предупредил, да не се пресичат "червени линии" , а една отези линии е точно "членството на Украйна в НАТО. Всъщност опитите Украйна да бъде вкарана в НАТО са най- прекият път това псевдо държавно формирование да изчезне от картата.
  • 12 Дънди крокодила

    9 1 Отговор
    Нямаше ли изискване при членство в алианса да нямаш спорове със съседите си ??А Украйна води даже военни действия ! Как тогава ще я приемат ? Че нали трябва при един конфликт да се намесят и останалите членки ?
  • 13 дърт циганин си

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Фесчо , къде проведоха референдум за влизането в алианса ?

    Коментиран от #14

  • 14 Borislav Popov

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "дърт циганин си":

    А бе, каскет, на времето да не би с референдум да сме влезнали във Варшавския договор и в СИВ ??

    Коментиран от #16

  • 15 Масонски удар под кръста

    5 8 Отговор
    Турция излиза влизат Украйна и Грузия до няколко месеца и Молдова до половин година. Нашите натовски ракети ще са на няколко секунди от вас, а вашите хипер-ракети на няколко минути ОТ НАС. Кой сега е номер 1??

    Коментиран от #17

  • 16 манго

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    дали сега демокрация бе . Я обясни в какво се изразява демокрацията ? В това никой да не те бръсне за слива ? Да ти вземат златото ? Да те хранят с ГМО и 20 годишно месо ? В демократичното ровене по кофите ?
  • 17 Блъди Мери

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Масонски удар под кръста":

    Общак - обърка ли киреча ? Украйна по изискванията на нато изобщо не може да кандидатства за там. Има изискване да няма спорове със съседите. Грузия също ! Молдова може и да я закрият !!

    Коментиран от #18

  • 18 Православен удар под кръста

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Блъди Мери":

    ВИЕ ТАКА И ЗА НАС КАЗВАХТЕ НО ЕТО ЧЕ СМЕ В НАТО, А И ДРУГИ ОТ БАЛКАНИТЕ ЩЕ ВЛЯЗАТ НА КОИТО ПОДАРИХМЕ 120 РУСКИ ТАНКА ПРЕДИ 15 ГОДИНИ И ТОВА ИМ Е ЕДИНСТВЕНОТО ВЪОРЪЖЕНИЕ. ТАКА ЧЕ СЕ ГОТВЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ РАКЕТИ КОИТО ДА НИ ДОСТИГНАТ ПО-БЪРЗО ОТ 15 СЕКУНДИ ЗАЩОТО НА 15 СЕКУНДА СТЕ УНИЩОЖЕНИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА.

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ****

    6 2 Отговор
    Ами тя и Сърбия има право да избере Русия,на ваз какъв ви е проблема,че да я карате насила да влезе в нато,а ако остане С400 в Сърбия,да ви пикая на нато-то.
  • 21 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    Всяка колония е суверенна да реши и има право да избере,каквото и кажат от метрополията....
  • 22 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЯ УКРАЙНА БЕ ... ??? ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО СТАВА В ХАРКОВ И ОДЕСА ??? А...ИЗБОРИ ДЕ ...!!!
  • 23 Може би и да помислиш

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Православен удар под кръста":

    Не е лошо и да помислиш малко....по принцип вашите ракети могат да бъдат прехванати в 80 до 90% от дълбоко ешелонираното руско ПРО, а по принцип хиперзвуковите ракети нямат прехват....т.е. не е важно за колко секунди ще долетят вашите и за колко минути руските....изстреляни веднъж нямат прехващане....просто ще умрете малко по-късно,...
Новини по държави: