Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 10:14 1 302 4

Тръмп е изцяло ангажиран към Азия

  • уилбър рос-
  • сащ-
  • азия-
  • китай-
  • доналд тръмп

Американската администрация е напълно отдадена на този регион, заяви министърът на търговията Уилбър Рос

Тръмп е изцяло ангажиран към Азия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп е изцяло ангажирана към Азия, заяви американският министър на търговията Уилбър Рос, цитиран от Ройтерс.

Той каза това на Индийско-тихоокеански икономически форум в Банкок, който се провежда извън официалната програма на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).
Американската делегация на форума е по-малка от очакваното.

"Американската администрация е напълно ангажирана и отдадена на този регион", отбеляза Рос. "Ще продължим да преговаряме за търговски споразумения със страните от региона", допълни той.

Уилбър Рос изтъкна също така, че Тайланд все още има време за нови преговори с Белия дом относно замразяването на преференциалния безмитен внос на тайландски стоки преди влизането му в сила през април.

Миналия месец САЩ замразиха преференциалния режим за внос на тайландски стоки на стойност 1,3 милиарда долара, включително морски дарове, тъй като според Вашингтон Тайланд не зачита международно признатите права на работещите.

Стойността на засегнатите продукти се равнява на 30 процента от тайландския износ за САЩ и около "нищожните" 0,38 на сто от общия тайландски износ, каза още Рос.

Обемът на инвестициите на американски компании, участващи в Индийско-тихоокеански икономически форум, възлиза на над 1,9 трилиона долара, според комюнике, разпространено снощи от държавния департамент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    1 6 Отговор
    Донката ше ги оправи тия момци!
  • 2 Иво

    1 6 Отговор
    Приматът - шут е изцяло ангажиран единствено със СЕБЕ СИ и с подкопаването на Европейския съюз и НАТО / наред с Русия и руските подлоги от Англия- Фарадж, Джонсън и сие, с Орбан, Вучич.... /, с предаването на цели райони по света на руското влияние/ вкл. военно присъствие /...Надявам се на запазеното му место при онзи с рогата - след приключване на земния му път! Малко вулгарно казано , но си е заслужено !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПТЕНКО

    1 0 Отговор
    А РУСНАЦИТЕ СА "АНГАЖИРАНИ " С АРКТИКА И АНТАРТИКА !!!!!!!!!!!