Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 12:31 5 407 26

Украйна поиска от Естония да спре "Северен поток-2"

  • северен поток-
  • северен поток 2-
  • естония-
  • русия-
  • украйна-
  • газопровод

Последиците за Европа ще са отрицателни, посочиха от Киев

Украйна поиска от Естония да спре "Северен поток-2" - 1
Снимка: Shutterstock

Премиерът на Украйна Олексий Хончарук е предложил на външния министър на Естония Урмас Рейнсал съвместно да се борят срещу газопровода "Северен поток-2", съобщават руските медии.

"Важно е страните членки на Европейския съюз да обяснят на своите граждани отрицателните последици от "Северен поток-2" за енергийната сигурност на Европа", изтъкнал Хончарук. В отговор Рейнсал отбелязал важността на темата и се съгласил за необходимостта от съгласуване на стъпките за противодействие на проекта.

Тръбопроводът на стойност 9,5 млрд. евро включва строителството на две тръби от бреговете на Русия през Балтийско море до Германия. Новото съоръжение се полага до съществуващия газопровод "Северен поток". През миналата седмица Дания издаде разрешение за строителството на газопровода югоизточно от Борнхолм в Балтийско море. Преди това проектът беше съгласуван с Германия, Швеция и Финландия, предаде News.bg.

Според Кремъл "Северен поток-2" е изгоден за европейските страни, тъй като помагал за укрепване на тяхната енергийна сигурност. Министърът на отбраната на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер по-рано също отбеляза, че "Северен поток-2" имал голямо значение за германската енергийна сигурност и диверсификацията на доставките на газ. Тя подчерта, че предвид постигнатите договорености проектът вече не можел да бъде спрян, а също така нарече Русия "надежден партньор". Украйна е готова да спре транзита на газ от Русия, заяви министърът на енергетиката на страната Алексей Оржел.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    112 3 Отговор
    Единственото отрицателно нещо е за Украйна, че няма да може да шантажира цяла Европа с газта, както вече го направи преди 10 години.

    Коментиран от #26

  • 2 Гост

    94 0 Отговор
    Зор за украинците,няма да държат кранчето на газ за Европа и няма да получават пари за транзит.Ами като са против Русия защо се пънат да им транзитират газта? Да си намирът път от където искат.
  • 3 Фитерджиев

    46 1 Отговор
    Като гледам наШто кранче, кой знае какво държат украинците.
  • 4 Бай хой

    76 0 Отговор
    Е па като са големи приятели на сащ укритие да транзитира хамерикански газ. Нали вече се греят с американски въглища.
  • 5 злобар

    80 1 Отговор
    То комай на украинците им остана да транзитират само дългове и бандеровци.
  • 6 Пак да попитам къде е оня кухолеен

    68 2 Отговор
    Баламурник дето се кълнеше, че СП няма да бъде завършен? Сега Естония ли му е сламката хахахаха
  • 7 Аман бе

    62 1 Отговор
    Украйна е диагноза...Писна ми от украйнокретенизъмм!
  • 8 Бачо Киро

    50 1 Отговор
    Ало Украйна, оня ден нали обяснявахте, че нямало проблем за зимата без руски газ. Опря главата в отвора, а? Уж не ви бърка, уж руснаците ненужни, ма със зъби и нокти стържете по наклонената ламарина, за да останете в кораба... Въобще ви не бърка, виждаме, само ЮАР и Судан не сте молили да спрат СП2...
  • 9 ТОЧКАТА

    52 2 Отговор
    украйна е болна от амерички синдром....Убива себе си заради тях....

    Коментиран от #12

  • 10 Танас

    53 1 Отговор
    СП2 ще застраши само бюджета на Украйна, защото няма да получават по $ 3 млрд. годишно от транзитни такси.
    Енергийната сигурност на Европа даже ще е по-сигурна, защото тръбите няма да преминават през територия, окупирана от фашисти и на която има военни действия.
  • 11 Няма

    33 1 Отговор
    Има газ, има проблем. Няма газ, няма проблем. Е, да, ама не. Не било точно така, а уж щели да изкарат без газ!
  • 12 Всеки който се е

    33 1 Отговор

    До коментар #9 от "ТОЧКАТА":

    вързал с американците,боледува от същата болест.Ние също не правим изключение.
  • 13 Генчо

    40 1 Отговор
    Значи за Германия, Дания, Швеция и Финландия няма опасност, но за Естония има ??? Европа е редно да реши едно нещо, ще работи за силна и просперираща Европа или ще играе по свирката на САЩ. САЩ нямат интерес от силна и независима Европа, дано умните глави го разберат.
  • 14 Коков

    18 1 Отговор
    Европа няма да е зависима от Руската газ само ако тя минава през Украйна... Това е .... тогава ще е украинска и по малко дестабилизираща....🤣🤣🤣 даже никак.
  • 15 Православен удар под кръста

    4 49 Отговор
    Прави са братята украинци. Руcия e врaг и зa Ecтoния. Ecтoния e в НAТO. Руcия e врaг и зa нac и зa цялa Изтoчнa Eврoпa. Ceгa пaк зaплaшвa Бългaрия зaрaди шпиoнинa Мaлинoв.Тази заплаха няма да спре България да осъди шпионите родоотстъпници, защото Русия ни унищожава вече 75 години бавно и методично, тъй като България беше съюзник на Адолф Хитлер, въпреки че не изпрати нито един войник на източния фронт от едномилионната ни и свръхмодерно въоръжена за времето си армия, на практика втора след немската. Така че се надявам прокурорите ни, като българофили да осъдят шпионите и да ги вкарат задълго на тясно и на топло, а също и стратегическият ни и военен пръв съюзник САЩ, който има вече 7 бази в България да вземе отношение към тези заплахи от страна на Русия, нашият враг от 75 години насам.

    Коментиран от #16, #20

  • 16 Бай хой

    38 5 Отговор

    До коментар #15 от "Православен удар под кръста":

    Шпиони и родоотстъпници са тия които принудиха Българите да платят милиард и половина долара за осем самолета от миналия век при това цената им реално е да 18 милиона долара за брой. Също така тия които прогониха милиони Българи в чужбина а развъждат алкохоли. Тия които предадоха природните ресурси в чужди ръце. Когато бяхме приятели с Русия това не бе така. Всичко бе за България и се ползваше от Българи. Не съм гласувал референдум нито за ЕС нито за НАТО. Клел съм се само във вярност към НРБ. Предателите Господ ще ги съди.

    Коментиран от #17

  • 17 Православен удар под кръста

    3 36 Отговор

    До коментар #16 от "Бай хой":

    А ти чувал ли си досега че България е в НАТО?? След като е в НАТО ще купува оръжия от натовски държави и от първият ни и главен стратегически съюзник САЩ. Чувал ли си досега, че България е в Европейския съюз?? След като е в Европейски съюз ще се съобразява и ще работи с Европейския съюз. Това дали да сме в НАТО и Европейския съюз го решаваме ние чистите българи на партийни събрания. След като тебе никой не те е питал, дали да сме в НАТО и Европейски съюз значи нямаш право на мнение по тези въпроси, затваряш си ромската човка и отиваш в кухнята да затоплиш кюмбето за да може Айшето да изкъпе дечурлигата ви.
  • 18 Хрониките на Евразия

    2 16 Отговор
    Главното условие за да подпишат руснаците с украинците транзит на газ през Украйна , да се свалят от нея съдебните претенции към Газпром в европейските съдилища ..
    Най интересното е , че Газпром първи подаде иск , и беше осъден да заплати 2,5 милиарда долара ..

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Зрител

    24 0 Отговор

    До коментар #15 от "Православен удар под кръста":

    Какви братя ти са украйнците м?! Когато крадяха руски газ и произвеждаха ефтини изкуствени торове разорявайки нашите заводи ...тогава ли,...
  • 21 Барчо

    14 0 Отговор
    Газ Украйна ще купува откъдето и да е!!! От 4 г укрите плащат руската газ на Полша с 25% отгоре, само и само да не я купуват директно от руснаците. Та значи руската газ те я теглят както и преди тези 4 години по същия начин, само че документално тя уж е отишла до Полша, а после поляците са я върнали по "еднопосочната" тръба за Украйна. Интересно е, че това на теория и на практика физически няма как да се реализира. И най-интересното е как се осчетоводява една невъзможна счетоводна операция!?+"%=: Много ми намирисва на потрошенкова далавера на гърба на украинския народ!!!!! Що се отнася до потока 2 Дания също много се дърви, но в края на краищата като видяха че може лесно да бъде заобиколена, клекна. Нали не си е мислил никой умник, че ако Дания не беше дала зелена светлина, то Северен поток 2 нямаше да бъде реализиран без нея????? Или пък някоя друга такава държава. Още при проектирането са посочени алтернативни варианти, които не могат да се пипнат.

    Коментиран от #24

  • 22 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хрониките на Евразия":

    Газпром осъди нафтогаз, но нафтогаз си го преместиха и нищо не са платили. Решението си е в сила и сега. Нафтогаз бяха осъдени за неплатени количества, които са усвоили. А Нафтогаз заведоха съвсем други искове, като такъв за газпромски монопол на тръбата и за евентуалното неподписване на нов договор. Казусите са различни.
  • 23 Хрониките на Евразия

    1 10 Отговор
    Някои даже не знаят , че единствените глобални газохранилища се намират в Украйна ..пълни догоре , между впрочем .
    И кво ако Русия спре транзита през Украйна , ще си връща газа обратно ли ?
    Газодобива е непрекъснат процес , спре ли , газонаходището пресъхва ..

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гошо

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хрониките на Евразия":

    пресъхва да, обаче това дето го уж го имаш в главата
  • 26 Еретика

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Е още ли вярвате на пластмасовата държава Украйна.Забравихте ли как Украйна ни врътна кранчето и доста българи дзинзирикаха цяла зима и увеличиха цената на газа.И не забравяйте че по турската тръба ще тече руска газ.А оня мязащият на циганин Иван Костов отряза син поток.Цяла Европа зависи от руската газ и не се притесняват от това а нашите дупелизци и дупедавци постоянно лаят против Русия.
Новини по държави: