8 Ноември, 2019 07:47 4 696 9

Съдът се произнесе! Тръмп ще плаща

  • сащ-
  • доналд тръмп

Нюйоркски съд задължи президента на САЩ да изплати 2 милиона долара на благотворителни организации

Съдът се произнесе! Тръмп ще плаща - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Нюйоркски съд нареди на американския президент Доналд Тръмп да изплати 2 млн. долара на организации с нестопанска цел съгласно споразумение по дело за злоупотреба с едноименната благотворителна фондация на държавния глава в полза на политическите му и бизнес интереси, предадоха световните агенции.

Тръмп е нарушил общественото доверие, като е оставил екипа на предизборната му кампания да управлява фонд за набиране на средства, събрал 2,8 млн. долара по време на първичните избори през 2016 година, постанови съдията.

Плащането на обезщетението трябва да бъде направено към група организации с нестопанска цел, тъй като фондацията "Доналд Дж. Тръмп" вече е закрита.

Заповедта на нюйюркския съд е окончателното решение по дело, започнато през 2018 г. от прокуратурата на Ню Йорк срещу Тръмп и три от децата му - Доналд-младши, Иванка и Ерик - за използване на благотворителни активи за изплащане на юридически задължения, промотиране на хотелите "Тръмп" и лични покупки.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс посочи в изявление, че президентът е признал "личната злоупотреба със средства" и се е съгласил да съобщи, ако реши да създаде нова благотворителна организация.

Съдът се произнесе! Тръмп ще плаща

Сключените споразумения предвиждат също така задължително обучение за трите деца на Тръмп, които са били директори на фондацията.

Тръмп обвини прокуратурата, че тълкува неправилно сключеното споразумение за политически цели.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    12 3 Отговор
    В брой, на ръка и КЕШ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А стига бе

    13 2 Отговор
    Ааааааа-е те тия са тотални палячовци-Перкуата мачка либералните идиоти -а те го мачкат да плаща пари...хааахаххааа.Разделението в политическият елит в САЩ ще донесе смо упадьк и залез на американското превьзходство над останалият свят-този сценарии вече сме го гледали при СССР
  • 4 Там и тук

    14 4 Отговор
    "... задължително обучение за трите деца на Тръмп, които са били директори на фондацията." Съдът констатира, че има морален проблем при възпитанието им. А у нас децата на "елита" са ангелчета...

    Коментиран от #6

  • 5 надарена кака

    4 2 Отговор
    Дреме ми на тампона!
  • 6 Гошо

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Там и тук":

    извинявай ама това си е чиста демагогия
  • 7 Doko

    4 2 Отговор
    Тръмп обвини прокуратурата, че тълкува неправилно сключеното споразумение за политически цели.
    Я ми че той тоа кат нашио вожд- "Вие не сте разбрали правилно " и Макрон и Ердоган и Путин .
  • 8 Жоро

    6 1 Отговор
    Това е пример за държава да си осъдиш президента.А тук човека с ножицата командва държавата.
  • 9 Диамантения хой

    1 4 Отговор
    Тръмп щe бъдe първият прeзидeнт нa плaнeтaтa изпeпeлeн нa eлeктричecки cтoл, зa връзки c Крeмъл и cъcипвaнeтo нa НAТO, CAЩ, EC и cвeтoвнaтa търгoвия c вeликитe cили, пoд диктoвкaтa нa Крeмъл. Русия ако прекалява с хибридните си атаки cрeщу дeмoкрaтичнитe държaви нa плaнeтaтa Зeмя, армията и ще бъде скована неподвижно и ще бъде отвята от извънземни космически кораби при второто пришествие на Исус Христос, а Путин разпънат на кръст на Червения площад с краката нагоре, за да може целия свят да се убеди в двуполовата му система /майтап разбира се:):)/.