9 Ноември, 2019 08:07 2 328 1

Президент излиза от затвора

  • лула да силва-
  • президент-
  • затвор-
  • освобождаване

Решението на съда трябва да бъде изпълнено незабавно

Президент излиза от затвора - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва (2003-2011) излиза от затвора, след като съдът разпореди той да бъде освободен. В решението на магистратите е записано, че федералната полиция трябва „спешно“ да съобрази с нейното решение.

Да Силва влезе в затвора през април 2018 г. за корупция и злоупотреба с пари.

Решението на властите е следствие от решението на Върховния съд на Бразилия от 7 ноември, което отменя задължителното задържане на осъдени, загубили първото обжалване на делото си. Бившият президент обжалва присъдата, с която беше изпратен в затвора във връзка с предполагаемата покупка на крайбрежен апартамент в щата Сао Пауло.

Да Силва беше президент от 2003 до 2010 г. и отново щеше да спечели изборите през 2018 г., но присъдата му попречи да издигне кандидатурата си.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    7 3 Отговор
    Тия пък за един апартамент и веднага затвор,Ц.Ц тогава ко ще му даде нашия съд?Потупваме по рамото и повече да не прави така,или ако ши прави да не е толкова явно.
Новини по държави: