Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 07:37 11 898 38

Това може да разпали Трета световна война

  • война-
  • русия-
  • иран-
  • ядрено оръжие

Безразсъдното поведение на Русия, Китай и Иран може да доведе до глобален конфликт

Това може да разпали Трета световна война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Безразсъдното" поведение на Русия, Китай и Иран може да разпали световен конфликт. Това предупреди началникът на британската отбрана генерал Ник Картър, цитиран от Франс прес.

"Амбициозни държави като Русия, Китай и Иран отстояват интересите си по начин, който е предизвикателство за нашата сигурност, стабилност и благоденствие", написа Картър в статия за в. "Сънди таймс".

По думите му те действат в "сива зона" с използването на "нови типове оръжия" като кибератаки и разпространение на дезинформация, целящи "да всеят раздор, да подкопаят политическото ни единство и да разрушат начина ни на живот".

"Не намеквам, че опонентите ни искат да тръгнат на война. . . но безразсъдното поведение и неспазването на международното право, изразяващо се в използването на тези нови видове "оръжия", създава опасност от ескалация, която лесно може да доведе до грешка, породена от неправилна преценка", добави Картър.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    168 17 Отговор
    Англичаните да мълчат и да продължават да воюват в netflix . Защо изобщо пускате новини от англосаксонските страни . Това са деградирали хора .

    Коментиран от #13, #24

  • 2 Админа

    12 56 Отговор
    Прекрасно нещо е войната.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Румяна Костова

    132 11 Отговор
    Че те новите оръжия нали за това се измислят, за да се използуват. Или това според международното право важи само за англосаксонските? А руските и китайските оръжия като излязат от заводите, трябва да отидат в музеите? Защото са агресивни, а американските и английските се борят за демокрация и човешки права?

    Коментиран от #12

  • 5 Иван

    71 3 Отговор
    България вече не пречи на британското благоденствие.
  • 6 Анти милиционер

    80 2 Отговор
    Новият световен ред да си изпие хаповете.
  • 7 Румяна Костова

    92 6 Отговор
    А руските кибер атаки са любим аргумент на американци и англичани. Най-вече защото никакви доказателства не се изискват. Могат да си плещят колкото си искат как от Кремъл хакват избори и каквото друго си поискат. А сега към гениалния отбор на руските кибер атакуващи ще се присъединят и китайците и иранците. На онези от острова им остава само да стискат палци, след като военните им дават признаци на паник атака.
  • 8 Факт

    98 3 Отговор
    Аааа-значи по логиката на дженди-генерала,всички дьржави нямат право на собствено мнение-а само каквото кажат в Б.Дом това траяба да става.Егати и дебелоочието.Като имаме предвид,че САЩ за последните 80 години са нападнали военно над 60 дьржави по света-това изказване е типична шизофрения.
  • 9 Иван

    61 4 Отговор
    Сирия ли има в предвид варварина,като говори эа нарушения на международното право?
  • 10 Кую

    32 1 Отговор
    КаВаЛ!
  • 11 ****

    61 3 Отговор
    Този говори за световен ред,но за кой ред говори,за този който устройва англосаксонците ли, в който потискат останалите страни в подчинение и спъване в тяхното развитие?
  • 12 Коментар📝

    45 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова":

    Абе ТЕ И РУСКИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ОКУПАЦИЯ АМА ТОВА Е ЕДНА ДРУГА ТЕМА.НО МОГА ДА ТВЪРДЯ ЧЕ КОГАТО БЯХМЕ В СИВ И СССР
    БЯХМЕ ПОВЕЧЕ ВОЕННО СИЛНИ И ФИНАНСОВО ДОБРЕ ОТКОЛКОТО СМЕ СЕГА В Е.С. И НАТО.ТУК ТРЯБВА ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ И ДА ПОДПОМОГВАТ БЪЛГАРИЯ НЕ ФИНАНСОВО А ЧИСТО ВЪТРЕШНО ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА МАФИЯТА КОЯТО ГАЗИ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ.ДЕЦА С СОП ИМАТ ЛИМИТ ДО ОБЩЕСТВЕНИ УЧИЛИЩА,НЯМА.ЛЕКАРСТВА ЗА БОЛНИ,1/3 БЪЛГАРИ и БЪЛГАРКИ ЖИВЕЯТ ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА И Д.Р.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ АКО СЕ СЛУЧИ НАЙ ЛОШОТО WW3.НАРОДА МОЖЕ ДА ПРЕДРОЧЕТЕ ДА СЕ СРАЖАВА ЗА ДРУГА СИЛА АКО МЕ РАЗБИРАШ.ТОЕСТ МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ НЕ САМО ПОТЪПКВА НАРОДА НО И ЩЕ ОПРЕДЕЛИ ЕДИН ХОД НА БЪЛГАРИЯ ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ .ТАКА ЧЕ КОЛКОТО И ДА СЕ ПРАВЯТ ВЪНШНИТЕ СИЛИ ЧЕ ТУК ВСИЧКО Е НАРЕД ЩЕ ДОЙДЕ ЕДИН МОМЕНТ КОГАТО БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ВЪНШНИТЕ ФАКТОРИ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПРОМЯНА НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ НАГЛАСИ.БОРИСОВ НА 25ти Е НА КИЛИМЧЕТО ПРИ ТРЪМП,НО ТОЙ ВЕЧЕ НЕ Е ФАКТОР И ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ГО ДОКАЗАХА 17%ГЛАСУВАЛИ,
    ЗА ГЕРБ ОБЩО 8%.АЗ НЕ БИХ ЗАЛАГАЛ НА ТАКАВА СЛАБА КАРТА БОРИСОВ,ГЕРБ НАРОДА Е ПРОТИВ ТОВА СТАТУКВОТО.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 британско пияно говедо

    50 4 Отговор
    В последно време, на този остров, каквото и да направите, все бъркате. Хайде запазете пияните мисли за себе си. И пиратските времена отдавна са отминали.
  • 15 Румяна Костова

    59 3 Отговор
    В кой точно исторически момент англичаните от колонизатори, владеещи значителна част от земните територии и експлоатиращи огромни
    маси местно население се превърнаха в най-големи човеколюбци и радетели за Световен мир, на мен не ми е ясно.

    Коментиран от #23

  • 16 м26

    40 0 Отговор
    :) Правилно си е казъл АНГЛОСАКСОНСКИЯ генерал. За него всички страни, които "отстояват интересите си по начин, който е предизвикателство за нашето ... БЛАГОДЕНСТВИЕ". Та тъй - който не иска да им е васал, да се готви за война.
  • 17 SAAB

    32 3 Отговор
    Даа може......може дори да потъне остроФчето с наличните на него джендърчета , чалми и шалвари ! :)
  • 18 До 13

    12 1 Отговор
    Може, може. Като Хитлер, сгъна я и после требваше да я разгъва.
  • 19 Философа

    28 2 Отговор
    Облагородената с африканци и пакистанци UK отдавна e изгубила влияние в Света!!!
  • 20 12345

    28 1 Отговор
    Поне си е признал, че са заплаха за благоденствието им, защото то се основава на колониалната им политика в последните 500 години.
  • 21 Джон Уик

    20 1 Отговор
    Англия или UK остров близо до континента Европа в който всички имат права с изключение на източно европейците които ги третират като 3та ръка там! Бай пакистано и бай африкано там са с предимство за всичко. Тези нямат място не само в ЕС но изобщо в Европа. Пълен игнор острова на черните в Атлантическия Океан.
  • 22 Рошко

    20 2 Отговор
    Аааа а вие ингилизите какво искате, да колонизирате целия свят ли?
  • 23 шгжиш

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    В момента в който телевизията и киното станаха техен инструмент за размътване на мозъци. Докато културата им има господстващо влияние никаква рационална мисъл няма да има световен приоритет.
  • 24 шофьор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Давид":

    именно
  • 25 Бай

    12 1 Отговор
    Кой го казва една тъпа държава която се управлява от диктатура от женски пол Рептил ли ?
  • 26 Орнела мути

    14 2 Отговор
    Защо английския език е задължителна в България?Това го няма никъде в развитите държави и не е демократично да нямаш право на избор ?
  • 27 шофьорът

    10 0 Отговор
    Те затова си режа мезето и сядам да си пийна докато не съм яхнал някоя ракета...
  • 28 мими

    2 1 Отговор
    Aмбициoзни държaви кaтo Руcия, Китaй и Ирaн oтcтoявaт интeрecитe cи пo нaчин, кoйтo e прeдизвикaтeлcтвo зa нaшaтa cигурнocт, cтaбилнocт и блaгoдeнcтвиe", нaпиca Кaртър в cтaтия зa в. "Cънди тaймc".

    Пo думитe му тe дeйcтвaт в "cивa зoнa" c изпoлзвaнeтo нa "нoви типoвe oръжия" кaтo кибeрaтaки и рaзпрocтрaнeниe нa дeзинфoрмaция, цeлящи "дa вceят рaздoр, дa пoдкoпaят пoлитичecкoтo ни eдинcтвo и дa рaзрушaт нaчинa ни нa живoт".
  • 29 Румяна Костова

    4 1 Отговор
    Ох майко , майко ... щe ни пръcнaт хaлкитe тия хaмeрикaнци ... :(
  • 30 irek

    2 0 Отговор
    no taka kak usa dyrpat kam wojna -niama drug.Usa towa sa prowokatori.znajat ce ako stigne wojna te sa dalecz.iskat da destabilizirat sweta da ostanat Hegemon.zasztoto tiahna zwezda blakne
  • 31 Бат Мишо

    7 1 Отговор
    за друго не зная ама лазенето покрай руската граница на наглярите от НАТО може да запали кочината и много фереджета из острова да се представят на Аллах
  • 32 гост

    7 2 Отговор
    Прав е човека. Руснаците "безразсъдно" нападнаха Корея, Виетнам, Камбоджа, Сърбия, Ирак, Либия, Сирия, Панама...остана ли някой да не е нападнат "добросъвестно".
  • 33 Ehooo

    5 0 Отговор
    То всичко това най-много важи за империята на злото - САЩ. От 10 войни 9 са техни! И какво искат? Да командват света, да се правят на световен жандарм! Е явно е, че това не е начинът. Не искат да разберат, че те не са сами в този свят и никой не им е длъжен! И Руснаци и Китайци и Иранци са готови да седнат на масата и да преговарят, но чичко Тръмп (Сам) иска да удря по масата и да му се кланят. Е явно е, че няма как да стане! Противник съм на всякакви войни и въоръжаване, но не може един да държи тоягата и да крещи на всички, че са винивни. По голяма демагогика, здраве му кажи!
  • 34 Диамантения хой

    3 10 Отговор
    Руcия ни cъcипвa пoдмoлнo oт 75 гoдини нacaм, a инaчe oфициaлнo ce прaвят нa ''брaтcкa cтрaнa'' зaрaди cъюзът нa Бългaрия c Aдoлф Хитлeр при oбръщaнeтo нa Руcия нaoпaки cъc зeмятa oт нeмcкaтa aрмия и избивaнeтo нa 20-30 милиoнa руcнaци, въпрeки чe нe изпрaтихмe нитo eдин вoйник нa изтoчнoтo клaнe. Aкo ни нaпрaви нeзaвиcими oт руcкия гaз, Бoйкo щe cтaнe нoмeр eднo нa вcички врeмeнa и вcички цaрe цaрувaли в Бългaрия. Русия ако прекалява с хибридните си атаки cрeщу дeмoкрaтичнитe държaви нa плaнeтaтa Зeмя, армията и ще бъде скована неподвижно и ще бъде отвята от извънземни космически кораби при второто пришествие на Исус Христос, а Путин разпънат на кръст на Червения площад с краката нагоре, за да може целия свят да се убеди в двуполовата му система /майтап разбира се:):)/
  • 35 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    СПОМЕНАТИТЕ ДЪРЖАВИ НЯМАТ ПРАВО НА : СИГУРНОСТ ;СТАБИЛНОСТ И БЛАГОДЕНСТВИЕ !?!?!? ТОВА ПРАВО Е САМО ЗА БРИТАНИЯ И САЩ !!! НО НЕЩАТА НЕ СТОЯТ ТОЧНО ТАКА !!!
  • 36 Уморен

    4 0 Отговор
    британците имат едно мото ,разделяй и владей.,. Американците са скакалци които опустошават държавите . Трябва им ддт . На британския герб има лъв както и на българския ,но както каза веднъж министъра на отбраната на Русия ,Шойгу ,, всеки лъв е котка ,но не всяка котка е лъв,,???
  • 37 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    "благоденствие" било разклатено на англичаните, кмета и половината население на Лондон е чалми и бурки,точно там една атамна бомба ще падне? няма такова нещо..Англия и без война вече е превзета,както и повечето държави в Западна Европа.
  • 38 СЪДИЯТА

    1 0 Отговор
    ТОЯ ЗАБРАВИ ДА КАЖИ,ЧЕ УЧИТЕЛЯ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ МЕТОДИ Е ЦРУ,КОЙТО ДЕЙСТВА ОТ САМОТО СИ СЪЗДАВАНЕ.
Новини по държави: