11 Ноември, 2019 21:14 2 396 4

Тайван начело на екологичните текстилни иновации

  • тайван-
  • текстил-
  • индустрия-
  • иновации-
  • екологично производство-
  • устойчиво развитие-
  • производствена промишленост

Пресконференцията на The Taiwan Smart & Functional Textiles се проведе на Международния панаир на функционалните тъкани в Портланд, Орегон по-рано миналия месец. Домакин на събитието бе TAITRA (Тайвански Съвет за Развитие на Външната Търговия), който представи презентации на три от водещите производители на устойчив и функционален текстил в Тайван - Singtex Industrial Company, Ltd., Men-Chuen Fibre Industry Co., Ltd. и Hyperbola.

Пресконференцията насърчи дискусиите върху устойчивото развитие на производството на платове, специализираните тъкани и нови материи. Експертите очакват процентът на материите и тъканите, направени от рециклирани материали, да нарасне до 60-70% през следващите няколко години, подчертавайки, че това ще доведе до устойчивото развитие на сектора. Промяната в индустрията е налице: от революционните тъкани от оптични влакна, през багренето без вода до 100% рециклируемите модни платове - Тайван е начело на екологичните текстилни иновации.

Производството на текстил в Тайван остава един от най-значимите сектори на преработващата промишленост като осигурява 70% от общата продукцията на всички специализирани изкуствени тъкани в световен мащаб, заяви Алекс Фан – генерален директор на Икономическия и културен офис на Тайван в Сиатъл. „Бидейни единадесетият най-голям търговски партньор на САЩ, надявам се нашето партньорство ще създаде условия за по-голям икономически просперитет и за двете страни“, каза още той.

Като основен доставчик на специални платове за спортни стоки и компаниите производителки на дрехи, аксесоари и пособия за лов, риболов, туризъм, тайванската текстилна индустрия е уважавана, силно разпознаваема и призната по целия свят. А ето какво представиха и презентаторите:

Singtex Industrial Company, Ltd., един от най-известните производители на текстил в Тайван, представи STORMFLEECE™, еднослоен плат, който комбинира традиционния двуслоен софтшел с полар без необходимост от мембрана. Този метод намалява използването на химикали и разхода на енергия във фазата на производство. Тази водоотблъскваща и ветроустойчива материя е широко използвана от множество известни брандове за спортна и туристическа екипировка.

Men-Chuen Fibre Industry Co., Ltd., известен производител на плетени тъкани, както и специалист по багрене, представи компютърно разработен изкуствен жакард, който позволява на компанията да предлага разнообразни десени спрямо клиентските желания, като тъканите са комфортни, дишащи и предназначени за създаване на различни спортни дрехи.

Hyperbola, свежа и креативна текстилна компания, разглежда процеса на намиране онази точка, където елементите на модата и модните тенденции срещат техническото изпълнение на висококачествени специализирани тъкани и материи.

The Function Fabric Fair бе домакин на 146 изложители, предлагащи специализиран текстил за производство на облекла и аксесоари за спорт, туризъм и дейности на открито, от които 63 бяха от Тайван. За да научите повече за водещите в индустрията тайвански компании, посетете TaiwanExcellence.org.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния софиянец

    0 1 Отговор
    Това на снимката е на баба ми чергата.
  • 3 Радослав Калинов

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Alfa Romeo":

    Защо, какво точно ти пречи екологията? Като цяло, не българският й вариант - там е ясна схемата. Пък на теб неграмотността явно не ти пречи, та затова екологията ти крива... Пък и викаш Алфата отдавна е без катализатор, че само пречи, нали?! :)

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.