Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 22:02 3 474 13

Газпром съди ЕС

  • северен поток - 2-
  • газпром-
  • ес

Недоволство срещу реформа

Газпром съди ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията, която конструира проекта „Северен поток -2“ започна арбитражно производство срещу ЕС, съобщи ТАСС.
Делото е заради Газовата директива, която не съответства на Енергийната харта. Това беше обявено от говорителя на компанията Йенс Мюлер.

Според него промените са насочени срещу руския проект. В момента се обмислят инвестициите за проекта.

Делото е заведено от компанията Nord Stream, която е дъщерна на „Газпром“ и отговаря за проекта.

Той обяви, че това нарушава задълженията на съюза да не приема подобни решения. Припомня се, че ЕС има ангажименти за справедливи и равни условия.

Арбитражният съд ще определи какво да е развитието по темата. Очакват се още разговори между компанията и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    11 44 Отговор
    Интересно как Путин си купи няколко германчета,Шрьодер и Мюлер пък ще съди Германия,основния стълб на ЕС???:):):)Явно и в Германия си имат Национални Предатели с по-голям размер???:):):)А пък Путин се оказа евреин който си играе с немски мишлета!!!:):):)Тръмп

    Коментиран от #9

  • 2 Барчо

    39 4 Отговор
    Газпром няма да съди ЕС, а промените на част от законодателството, което е направено точно за да не може да бъде конкурентна.

    Коментиран от #11

  • 3 Голем смях

    10 31 Отговор
    Ще ми осъдят дядовеца.
  • 4 ТОЧКАТА

    39 6 Отговор
    Пак евроатлантически курвенски номера за промяна в движение на последната права,както третия енергиен пакет!!!!Все на обор мирише...
  • 5 Да.......

    7 19 Отговор
    Азия съди Европа!
  • 6 Бесен

    28 4 Отговор
    ЕС има ангажименти за справедливи и равни условия.
    -----------------------------------------------------------
    Ако сте работили достатъчно дълго със западняци ще знаете, че такова нещо като справедливи и равни услови за тях няма! Има само докато са на кяр после ги забравят
  • 7 Бах

    21 4 Отговор
    Ще Му ядете оная работа на Путин . Русия , пък и другите държави въобще не се интересуват от мнението на боклуците в нашата кочина . Имаме прасе БОРИСОВ , което ни представлява от нашата ...
  • 8 Хрониките на Евразия

    9 8 Отговор
    Еми ЕС си взе своето според закона - Сухоземната част на газопроводите принадлежи на държавата , през която територия минава ..
    А не като нашите дупедавци , които бяха готови и земята да продадат на Газпром .
  • 9 Путин

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Ти да мълчиш, че следващия път няма да те избера!
  • 10 Майкооо

    5 6 Отговор
    Щом съдят ЕС значи са я закъсали много Къдя ще си продават гъзта и те не знаят
  • 11 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Всичко точно си го казал, само дето трябва последната думичка - конкурент, да я смениш на монополист.
  • 12 гост

    2 6 Отговор
    Както вече няколко пъти писах тук , газпромовци най-накрая вденаха , че работата няма да стане както си въобразяваха и че само ще им влиза все по-дълбоко и дълбоко !! Те си въобразяваха , че като докарат тръбичките до Германия и тя ще не ще ще почне да строи приемащи мощности и ще издейства от ЕС изключение от европейското законодателство !! Но времето свърши , а никой не се е юрнал да строи тия мощностти , още по-малко да се кара с ЕС заради тях ! Напротив , немския регулатор ЗАДЪЛЖИ компанията на приемащия газопровод Опал да намали капацитета за Газпром до 50% , както пише в закона , което директно доведе до значително увеличаване на транзита през Украйна през последните месеци !!! Сега като взе да се вижда и пристигането на втората тръба , заспалите газпромовци изведнъж се сещат , че в Германия ги чака приемаща тръба за 50% от капацитета на едната или 25% от капацитета на двете тръби !!! И никой няма и намерение да хвърля милиарди да гради тръби с два пъти по-голям капацитет от ДВЕТЕ руски , за да може с 50% от тях да приеме всичкия руски газ !! Но има време и това и много други неща ще вденат , а като изгубят и това дело , както арбитража с Нафтогаз , ще им остане само фалита !!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.