12 Ноември, 2019 07:42 2 819 14

Моралес спаси кожата! Избяга в Мексико

  • боливия-
  • ево моралес-
  • мексико

Ево Моралес преди два дни подаде оставка под натиска на военните като президент на Боливия

Моралес спаси кожата! Избяга в Мексико - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Ево Моралес, който преди два дни подаде оставка под натиска на военните като президент на Боливия, съобщи, че отлита за Мексико - страната, която му предостави политическо убежище, предаде Ройтерс.

Външният министър на Мексико Марсело Ебрард потвърди преди малко, че Моралес вече е на борда на мексиканския самолет, дошъл тази нощ в Боливия да го отведе.

Според телевизия "Унител", цитирана от Ройтерс, самолетът е кацнал и отлетял от летището в боливийския град Чиморе, провинция Кочабамба, с 60-годишния Моралес на борда.

"Братя и сестри, аз излитам за Мексико с благодарност за безкористността на тази братска страна, която ни предложи убежище, за да спаси нашите животи, - написа Моралес в Туитър. - Боли ме, че напускам страната по политически причини. Но аз винаги ще мисля за вас. Ще се върна скоро с нови сили и енергия."

Моралес съобщи в Туитър и как след оставката си в неделя е бил укрит от членове на синдиката на производителите на кока в Кочабамба.

"След като разграбиха и се опитаха да подпалят къщата ми във Вила Виктория, вандалските банди на (експрезидента Карлос) Меса и (Луис Фернандо) Камачо успяха да нахлуят и в моя дом в квартал Мажистерио в Кочабамба. . . Много съм благодарен на моите съседи, които успяха да спрат тези набези", писа Моралес, визирайки неговия съперник от опозицията в изборите, който не призна резултатите от вота, и предводителя на масовия бунт срещу резултатите от президентските избори през октомври, в които Моралес бе обявен за победител. Според мнозина изборите са били фалшифицирани.

Моралес спаси кожата! Избяга в Мексико

"Благодарен съм на братята от Федерацията на тропическата част на провинция Кочабамба (синдиката на производителите на листа на кока - б.р.), които се погрижиха за мене и ми предоставиха закрила", добавя още Моралес.

Към туита си той прибавя и снимка, на която се вижда как лежи на постеля на пода. "Така прекарах първата нощ, след като бях принуден да се откажа от президентския пост заради държавния преврат, устроен от Карлос Меса и Луис Фернандо Камачо с помощта на полицията", пише Моралес.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    17 38 Отговор
    Така и така Мексико почна да събира диктатори да приберат и путя там,че той може да няма късмета на моралес и гладните мужици може да го схрускат.
  • 2 Прппррраавр

    29 9 Отговор
    Такаааа...айде сега да видим истината.Мексико открито заяви-"Вьпреки,че протестите са подклаждани от САЩ,ние даваме убежище на законният президент на Боливия за да има шанса да спечели следващите избори-които вьпреки условията на САЩ ще бьдат проведени в Боливия" Та драги ми информиращи нас-Моралес"не спасява кожата" а организира и се готви в Мексико за избори в страната си-за да е сигурен,че САЩ няма да го очистят...

    Коментиран от #14

  • 3 Хасан

    18 7 Отговор
    Боливия сигурно има нещо което някоя западна корпорация си е харесала и искА да експлоатира . Тоя сигурно отказа и му спретнаха преврстче ...сега ще назначат някой и готово
  • 4 1944

    14 24 Отговор
    мазните руски каскети квичат че им затварят каналите за кока
  • 5 Хасан

    31 4 Отговор
    Моралес е бил първия индианец президент , национализирал петролните и златни залежи , подкрепял Куба , Венецуела и Палестина ....ееее..много негативи !!!

    Коментиран от #7

  • 6 Я русский полюционер

    5 14 Отговор
    Мексико е една деградирала територия, на която янките не само Тексас трябваше да вземат.
  • 7 Borislav Popov

    10 13 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    А бе, Асане, не го знам този Моралес какъв е бил и какво е национализирал, но под неговото управление Боливия се превърна в най бедната страна в Южна Америка, след Венцуела разбира се. А щом е избягал, значи чувства някаква вина и защо не е избягал в Куба или Палестина, които уж бил подържал, а е духнал в бандитското Мексико, а ??

    Коментиран от #8

  • 8 Я русский полюционер

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Много ясно, че в Мексико ще избяга, защото индианеца подкрепяше взаимодействието между боливийските и мексиканските наркокартели и ги пазеше като очите си. През 2017 г. Моралес вдигна ограничението за култивиране на кока, защото това било културно наследство. Същия тоя е отглеждал кока.

    Коментиран от #9

  • 9 Borislav Popov

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Я русский полюционер":

    Ама я го виж, как се прави на сиромах, легнал на чергата и се снимал, бедничкия...)
  • 10 путин при кобзон !!!!!!

    4 5 Отговор
    А дядя путя кога ще бяга ?????
  • 11 Васил Левски

    2 5 Отговор
    Путин също спестява кожата. Борисов ти си следващият.
  • 12 921

    1 1 Отговор
    А Тиквата кога ще лети за Мексико
  • 13 Матей

    0 1 Отговор
    Майдана в Боливия едва ли е станал без активното участие на ФАЩ. Моралес не внимавал за това и ето ти преврат.На ход са белите крайнодесни градски жители,другият лагер е на индианците,които усещат как бързо ще бъдат превърнати отново в добитък.Затова не избори,ситуацията предполага гражданска война.
  • 14 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прппррраавр":

    Според конституцията Моралес има право на два мандата, но той продължавал да управлява. Познат диктаторски похват, ползван и от Мадуро, който си направи нещо като второ народно събрание за да бъде избран.