Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 10:56 2 005 22

Хамбургер без месо ще покорява Стария континент

  • burger king-
  • бъргър кинг-
  • хамбургер

Burger King пусна в Европа хамбургери на растителна основа

Хамбургер без месо ще покорява Стария континент - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американската верига за бързо хранене Burger King започна да продава в 2500 заведения в Европа хамбургер с месо на растителна основа, информира АР.

Веригата избра за доставчик на европейския си вегетариански Rebel Whooper малката холандска компания Vegetarian Butcher, която преди 11 месеца бе придобита от Unilever, вместо продуктите на радващите се на голяма популярност в САЩ Impossible Foods и Beyond Meat.

Веджитериън бучър, основана през 2007 година, произвежда от растителни протеини пилешко месо, кренвирши за хот дог, наденички, дори риба тон и продава продуктите си в 17 европейски страни.

В САЩ Burger King пожъна успех сред клиентите си с хамбургера Импосибъл уупър, месото за който е произведено от Импосибъл фуудс.

Продуктите на Импосибъл фуудс обаче не са разрешени за продажба в ЕС, тъй като съдържат генномодифицирани съставки. Въпреки това компанията е подала заявление миналия месец и очаква решение от Европейския орган за безопасност на храните, посочи говорител на холандското правителство.

Burger King посочи, че от месеци работи с Веджитериън бучър, за да приспособи рецептата и да гарантира, че кюфтетата за хамбургерите имат типичния вкус на месо, печено на скара, с което веригата е известна.

Компанията ще продава всички свои продукти с месо на растителна основа в Европа под марката "Ребъл", като на някои пазари вече е пуснала хамбургера с пилешко месо Rebel Chicken King.

Хамбургер без месо ще покорява Стария континент

Според оценка на банка UBS пазарът за месо на растителна основа до 2025 г. ще достигне 50 млрд. долара, макар че ще остане малък спрямо пазар на "традиционно" месо, който се равнява на 1,2 трлн. долара годишно.

През последните пет години пазарът на заместители на месото на растителна основа в Източна Европа е нараснал със средно 22 процента годишно и с 13 процента в Западна Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еш па тоа

    23 1 Отговор
    Не разбирам,защо,ако си вегетарианец,ще ядеш храни,имитиращи месо,наденички,бургерии т.н. Нали не понасяш месо!
  • 2 Ивайло

    16 2 Отговор
    Да ти е*ем и хамбургера без месо!!! Месо на растителна основа, хахаха - две филии хляб и по средата една по-тънка!!! :))) Стига с тия простотии - който не яде месо, да не яде хамбургери, толкова е просто!!! Все едно, че ги насилва някой да ги ядат, та ше им правят и без месо!!!
  • 3 Обикновен човек

    23 3 Отговор
    Боже какъв свят очаква тези след нас: сандвичи без месо ,жени без вагини и мъже с вагини ...демокрация , ГМО, виртуален секс ...Абе гордея се с това че живея днес и че не съм безсмъртен ,утре не ми трябва !!!!!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Протеза в чашка..!

    3 5 Отговор
    Харесвам повече, хамбургер без месо...!
  • 5 Бесен Язовец

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Все амерски идеали!
  • 6 Той

    10 0 Отговор
    Ами че то досега имаха ли месо!?!
  • 7 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Аре стига сте ревали бе, никой не те кара насила да да ги ядеш, хамбургерите с месо не са забранени !

    Коментиран от #8, #9

  • 8 любопитен

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Ти защо си въобразяваш, че в България хамбургера е с месо?

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Бесен Язовец

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Като истински лакей защитаваш храната на господарите! Как го ядеш с питка или без?

    Коментиран от #11, #21

  • 10 Бесен Язовец

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Неговия е с месо обаче не питай какво!
  • 11 Borislav Popov

    1 9 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Бедна ти е фантазията, каскетчо, колко са популярни Макдоналдсите в станата на тойти господари, руслямците ! В книгата на рекордите на Гинес, има зарегестриран рекорд за най дълга опашка от хора, (30 000 души) която е била пред мацковски Макдоналдс !! Ко ша прайм ся ?

    Коментиран от #13

  • 12 Borislav Popov

    1 8 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Ми добре де, защо тогава, след като в Бъогария, хамбургера бил с фалшиво месо, вие тук ревете срещу хамбургерите, които са без месо ?? Там зората поне са честни и ти казват - ей го този е с месо, а този е без месо и ти дават право на избор ! Какво лошо има в това ?

    Коментиран от #20

  • 13 Бесен Язовец

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Руснаците са състрадателен народ инвестират в Америчката защото знаят, че са го закъсали финасово. Приеми опашката като акт на милосърдие от страна на руския народ спрямо хамериканския!!! Са ти ко ши праиш А?

    Коментиран от #14

  • 14 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Щк ти кажа, че на самите американци им е през пистолетите, че тоити руслямци били изпитвали към тях състардание и те нямат никаква нужда от него !! Понеже, първото което е , самата компания Макдоналдс е в частни ръце и каймака се събира в джобовеие на омразните ти частни империалисти-капиталисти и второ, освен 650-те руски ресторанта, компанията притежава още 37 200, ресторанта по целия свят !! Между другото, когато хамериканците въведоха санкции срещу Русия, тойти русняци обещаха да им отговорят със затварянето на всички Макдоналдси на руска територия, но и до ден днешен не посмяха да затворят нито един ресторант, че и нови отварят даже. Явно иого им харесват на руснаците, омразните ти хамбургери ! Ъм ся, ко ша прайм ?
  • 15 Бай хой

    6 2 Отговор
    Айрян без кисело мляко за сороспиите.

    Коментиран от #16

  • 16 Borislav Popov

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Сурватката е също много полезна между другото.

    Коментиран от #17

  • 17 От личен

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    опит ли го установи?

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Borislav Popov

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "От личен":

    Да, в Русия се продава по магазините, като диетически продукт, бутилтрана и в найлонови пакети, на вкус е леко солена и леко газирана, много помага при махмурлък.
  • 20 любопитен

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Ти пък къде видя да съм ревал? Ревал съм, като малък щото стринка не ми даде да си играя с циците и! Хем и обещах, че няма да се отдалечавам!
  • 21 стоян

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    До 9 ком -другарю за какви господари говориш =тук става въпрос за иновативни решения щадящи околната среда-ако си чул де от които твоята Русия е доста изостанала
  • 22 Sochi

    0 0 Отговор
    Яжте синтетики, яжтеее! После ше се чудите защо се раждат мутанти.