12 Ноември, 2019 12:00 2 128 2

ЕС отхвърли търговско споразумение със САЩ

  • ес-
  • споразумение-
  • сащ

Европа настоява за широка сделка

ЕС отхвърли търговско споразумение със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС е отхвърлил искане на търговския представител на САЩ за възможно най-бързо постигане на ограничено търговско споразумение, съобщи Politico.

Решението беше обявено от европейския комисар по търговията Сесилия Малмстрьом. Според нея с оглед на ограниченията на СТО, трябва да има по-широко споразумение за либерализиране на двустранните тарифи.

„Вие попитахте дали е възможно споразумение за либерализиране на валутните тарифи за ограничен брой продукти. Мислим, че е важно това да е част от по-широко споразумение за либерализиране на двустранните тарифи за индустриални продукти. Ние се съобразяваме с различни изисквания. Все пак сме готови незабавно да започнем преговори за едно по-широко споразумение“, заяви Малмстрьом.

Това става ясно преди решението на американската администрация за налагането на повишени тарифи за европейски коли. Смята се, че президентът Доналд Тръмп най-вероятно ще го отложи до следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    7 1 Отговор
    Най демонстративно са го метнали в шредера за хартия предо това е имало церемония с попове и е било заклеймено като интересчийско!
  • 2 дон бонбон

    9 0 Отговор
    Както върви краварите ще купуват Мерцедеси и БМВ-та на двойна цена. До сега минаваха тънка лайсна.