12 Ноември, 2019 13:44 1 359 2

Изключиха АЕЦ във Франция

  • франция-
  • трус-
  • земетресение-
  • аец

Има пострадали след труса

Изключиха АЕЦ във Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Четирима души са пострадали при земетресението с магнитуд 5,4 по Рихтер, което разлюля в понеделник Югоизточна Франция. Един от ранените е настанен в болница в тежко състояние.

Трусът е бил усетен в обширна зона, от Лион на север до Монпелие на юг. Сериозни щети са нанесени на над 20 постройки, като най-тежко е положението в малкия град Тей.

Десетки жители, чийто домове са засегнати, са евакуирани и са прекарали нощта в близките училища. От съображения за сигурност е изключена атомната електроцентрала, която се намира недалеч от епицентъра на труса.

Явлението е изключително рядко, тъй като в тази част на Франция сеизмичната активност е много слаба, предаде Нова телевизия. „Беше много силно и си помислих, че в къщата влиза камион. Уплаших се много и още не мога да се възстановя”, каза жителка на района.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мултикулти

    8 0 Отговор
    Че то във Франция от 68-година още няма французи. Саде едни алжирци бяха до скоро, а сега е като зоопарк.
  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Ха, новина! Стабилната ЦЕНТРАЛНОЕВРОПЕЙСКА ПЛОЧА се размърдала...Какво ли ще последва???
Новини по държави: