Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 15:47 1 536 2

Хакери атакуваха лейбъристите

  • лейбъристи-
  • великобритания-
  • хакери-
  • атака-
  • избори

Хакерското нападение в крайна сметка се е провалило

Хакери атакуваха лейбъристите - 1
Снимка: Shutterstock

Лейбъристката партия, основната опозиционна сила във Великобритания, стана днес жертва на голяма кибератака, предадоха световните агенции.

Това стана в разгара на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори в страната на 12 декември. В съобщението се казва, че хакерското нападение е засегнало дигиталните партийни платформи, но в крайна сметка се е провалило "благодарение на стабилната система за сигурност".

Лейбъристите уверяват, че въпреки атаката работата на техните дигитални платформи не е била преустановена, но временно са били забавени "някои изборни дейности".

Партията отказа да посочи за кои дейности точно става дума заради мерките за сигурност, взети в отговор на кибернападението. Лейбъристите не уточниха дали разполагат с улики откъде е дошла атаката.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналд КЪК

    0 4 Отговор
    Дългата ръка на фабриката за тролове в Санкт Петербург

    Коментиран от #2

  • 2 ЕльоментА

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доналд КЪК":

    Дългата ръка на 6оро6 е. Той финансира либералите- доказано!!!
Новини по държави: