Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 19:20 2 225 10

Разследват шефове на Volkswagen

  • volkswagen-
  • фолксваген-
  • разследване-
  • шефове-
  • заплати-
  • германия

Прокуратурата погна компанията

Разследват шефове на Volkswagen - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германски прокурори заявиха, че са повдигнали обвинения за присвояване срещу четирима изпълнителни директори на Volkswagen за предоставяне на прекомерни заплати и бонуси на няколко членове на съвета на служителите. С тези действия били облагодетелствани петима членове на съвета, което струва на автомобилния гигант около 5,1 милиона евро надплащане, казаха прокурорите.

От сумата самият председател на съвета получил 3,1 милиона евро прекомерно заплащане или бонуси. Четиримата обвиняеми не бяха посочени, но двама бяха описани като бивши членове на борда. Третият е бивш изпълнителен директор, а четвъртият - настоящ водещ мениджър. Случаят е последният от поредица заплетени казуси, сполетели Volkswagen, предаде Нова телевизия.

След като преди четири години компанията призна, че незаконно оборудвала 11 милиона превозни средства по целия свят със софтуер, който прави автомобилите да изглеждат по-малко замърсяващи, германският автомобилен гигант води битки в редица съдебни дела.

Топ ръководителите на концерна - минали и настоящи - бяха обвинени в "пазарна манипулация", докато акционерите започнаха мащабен съвместен съдебен иск за девет милиарда евро обезщетение. Около 400 000 дела на шофьори също бяха включени в гигантски процес, който започна на 30 септември.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пилот на Ферари

    25 2 Отговор
    Колко пъти да разправям аз че Германците са пълни мошеници.
    Докато другите влагаха пари и време да изпълнят изискванията - тия се правят на улави.
    Пък после се хвалят на всички - колко били технологични !!!
    Същите са и от Мерцедес. Също Ауди ,Сеат,Шкода,Порше.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "пилот на Ферари":

    Че немски коли карат само балканските селтаци и българетата. Мечтата им е малко по-балканск - "втора ръка кола германска". Може да живееш в панелка, да ядеш макарони и леща, но ще караш немец
  • 3 отврат

    20 1 Отговор
    Правеха всичко възможно да не допуснат автомобилите сглобявани в България /в Ловеч/ на Европейския пазар защото не отговаряли на изискванията - а техните същите бракми , и те не отговарят на изискванията . Всичко е за да ликвидират конкуренцията.
  • 4 Фридман

    5 6 Отговор
    Измислици, във фирмата държавното обвинение на Германия няма място къде да се меша!
  • 5 стар монтьор

    11 6 Отговор
    В началото на демокрацията сглобяваха Лада в Белгия и Гърция. Германските тарикати им изиграха същия номер. Без да ги предопредят за новите си изисквания вкараха ЕВРО 1 . Една въздушна възглавница.
    Докато руснаците реагират вкараха ЕВРО 2 . По тоя начин тия тарикати фалираха Лада за да не им прави конкуренция с ниските цени !!!
  • 6 onq s konq

    12 0 Отговор
    Тия хора НЯМАТ РАБОТА в България.Ясно е че където и да се настанят,единствената им цел ще е да СМУЧАТ,като Заплатите на Работниците ще е най-малкото зло!И ще спомена само Първото нещо да което се сещав ,ако случайно бе настанят у нас:АКО в процеса на Производство ПРЕВЪРНАТ ЕДНА обширна територия ОКОЛО ЗАВОДА в СМЕТИЩЕ,т.е. ОТРОВЯТ ТРАЙНО ПОЧВАТА - КОЙ в България ще се осмели да направи Забележка на подобен ГИГАНТ?Ами нали директно Цялата Изпълнителна власт/Правителството/ ще бъде обвинена ПРЕД ЕВРОПА в "НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛНОСТ И ВРАЖДЕБНОСТ"?!

    Коментиран от #8

  • 7 ШВАБИТЕ ОКАЗВА СЕ СА ЕДНИ ОТ

    12 1 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МОШЕННИЦИ И ЛЪЖЦИ..ПРОДАВАТ НИ МРЪСНИ АВТОМОБИЛИ И СЪЩО ТАКА КАУФЛАНД И ЛИДЪЛ НИ ПРОДАВАТ НИСКО КАЧЕСТВО ХРАНИ..И ВСИЧКИ ПАРИ ОТ ТУК ЗАМИНАВАТ ЗА ГЕРМАНИЯ ТЕ СТАВАТ ПО- БОГАТИ КАТО НИ МАМЯТ А НИЕ ПО - БЕДНИ И ИЗЛЪГАНИ ОТ НАШИТЕ ЕВРОПАРТНЬОРИ...ДОЛНИ И ГНУСНИ МЕКОТЕЛИ..
  • 8 До konq...

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Браво Конче , този път мислиш като българин!
  • 9 тъй

    11 0 Отговор
    Да ги разследват и защо лапат турските рязани "дюнери" и колко турска любов и лири са отнесли да направят нов завод извън ЕС в Аналдола !
  • 10 ели

    2 0 Отговор
    Напълно споделям мнението на "пилот на ферерари" защото имам както Passat V6 и Mercedes са пълни боклуци в живота си втори път никога повече не бих купил немска кола вместо да влагат в IT технологии те "влагат" пари за мошеничество и простотии. (колите са произведени 2009 година )
Новини по държави: