13 Ноември, 2019 10:39 11 333 55

Русия иска размяна: Венецуела за Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • русия

За това потвърди Фиона Хил

Русия иска размяна: Венецуела за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е предложила на САЩ размяна на Венецуела с Украйна. Това става ясно от свидетелствата на директор по въпросите на Европа и Евразия в американската администрацията Фиона Хил, цитирана от RT.

Нейните показания са част от разследването срещу американския президент Доналд Тръмп. Самата тя работеше към Съвета за национална сигурност.

Според нея задкулисните събития, свързани с украинската страна са започнали, в момента на споровете във Венецуела. Тя заяви, че от Кремъл са предложили да оттеглят своите представители от страната, ако САЩ оставят контрола над Украйна на руското правителство.

Тя е получила съобщение да отхвърли предложението. Руски представители са обявили, че считат въпроса за Украйна като присъствие в тяхната зона на влияние, каквото може да се счита присъствието на руски представители във Венецуела.

Намек за подобно предложение по-рано направи и бившия съветник по сигурността в американската администрация Джон Болтън. Той заяви, че са се разглеждали варианти за оттегляне от Европа и приемане на Централна и Южна Америка за основни приоритети на американската политика.

Американският президент е разследван за опит за влияние на украинското правителство за политическа подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    135 48 Отговор
    Интриги от обора, Русия е в позиция да одържи и двете държави и не и нужно да се пазари!

    Коментиран от #32, #40, #44, #50

  • 2 Vojda

    98 22 Отговор
    Ясно е че Путин шиба Украйните както си иска....
  • 3 Borislav Popov

    52 121 Отговор
    Няма да стане тяхната, руснаците си вкараха таралежа в гащите и с Украйна и с Венцуела и още дъъъъълго време няма да могат да го изкарат ! Сега като го разбраха, започнаха, като едно време, търговия да правят, сякаш тези страни са им бащиния, нагли ейййй...)

    Коментиран от #12

  • 4 SAAB

    25 10 Отговор
    А .....главанако е одупен във всички посоки ! Ветропоказател без гащи !
  • 5 Анти милиционер

    23 81 Отговор
    Кухият ленинградски таксиметър спа докато му правеха Майдан западните му "прииятели", сега се сетил че му трябвала Украйна. Нали тука разни дебилни путинопитеци се кълняха, че не му трябвала хаха

    Коментиран от #11

  • 6 Емил

    26 33 Отговор
    САЩ и Русия - световните гамени и насилници! Но и на двете империи на злото им се вижда краят!

    Коментиран от #37

  • 7 Yamaha

    71 17 Отговор
    И каква им силната позиция на американците в Украйна, че не мога да се сетя? Да не би да завзеха Крим краварите? Никой не се пазари с хора които нямат нищо интересно което да предложат!!!
  • 8 Русороб

    24 44 Отговор
    Драпат за нова Ялта, но никой не ги бръсне за слива.
  • 9 Русороб

    16 42 Отговор
    Драпат за нова Ялта, но никой не ги бръсне за слива.
  • 10 Кара Конджул

    51 15 Отговор
    И забележете - украинците и венецуелците никой не ги пита. А тука соросоиди и рубладжии са се хванали за гушите. КОЙ ВИ ПИТА ВАС БЕ, ПОПЛЮВКОВЦИ??!!
  • 11 даааааа

    29 10 Отговор

    До коментар #5 от "Анти милиционер":

    Щом си антимилиционер значи си полицай? Еднакво тъпи и нагли са. Особено ако ги накарат от сутринта да са активни.
  • 12 Тъпо тролче

    55 11 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ами Украйна си им е бащиния бе! Учи история, а не пиши глупости.

    Коментиран от #13, #30

  • 13 Бесен Язовец

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "Тъпо тролче":

    Тоя е дълбока оран, не го търси него по история!

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 злобар

    30 3 Отговор
    Изобщо не вярвам в подобни еврейски и сороски измишльотини .
  • 17 00000014

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    Като Радан Кънев, нали?

    Коментиран от #21

  • 18 Инджев

    44 7 Отговор

    До коментар #15 от "Diushevadez4283.":

    Не е вярно, СССР спаси Европа и свта от алчните капиталисти германци и приятелите им в сянка британци и американци които ги предадоха по късно!
  • 19 мими

    20 2 Отговор
    Руснаците и американците се "бъзикат" на високо дипломатическо ниво. Правят си весело хората!
  • 20 1944

    15 45 Отговор
    удържането на днр и лнр струва на русия милиарди долари и десетина хиляди убити млади руски момчета. погребват ги в огромни гробища без написани имена. само с номера. не допускат роднини и журналисти на тези места. не пише и къде са загинали. мутри с анцузи пребиват всеки осмелил се да снима и разпитва. дивашка държава.

    Коментиран от #42

  • 21 Бесен Язовец

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "00000014":

    Дори по дълбока!
  • 22 Матей

    46 7 Отговор
    Това са думи на американски администратори,лъжливи и интригантски както винаги.Искат да представят руската страна като търгаши ,каквито са самите те.Как си представяте Русия да прави далавери на гърба на свои съюзници,да ги подхвърля на хиените.Утре кой ще ги погледне?Украйна скоро ще им падне като зряла круша,няма къде да се дява,американците усещат ,че са нежелани в Европа,а Германия и Франция открито им се дърпат,колко пъти американците ги курдисваха и набутваха в киреча,остава да ги вкарат във война с Русия.

    Коментиран от #27

  • 23 100

    10 2 Отговор
    Алооо, годината е 2019, не е 1939-та.
  • 24 nimportequi

    15 40 Отговор
    Руския ботуш дет стъпи трева не никне. За пример - НРБ.
  • 25 това явно е

    37 6 Отговор
    мероприятие за дискредитиране. Защо и е на Русия да заменя просеща Украйна с преливаща от ресурси Венецуела, която на всичко отгоре има стратегическо положение за сдържане на Сащ. А завземането на Украйна, ако ситуацията го налага, е въпрос на светкавична сухопътна операция, която само ще бъде наблюдавана от партнерите, придружена с остра декларация. Както стана и с кюрдите, където имаха повече ресурсу за намеса. Никой няма да си жертва и един войник за некфи украинци, а и българи, румънци, поляци и прочие балтийци, чиято роля е да мрат за високия стандарт на други.
  • 26 до 1944

    10 7 Отговор
    А,престани да пишеш простотии!Как ти плащат на час глупост -1 евроцент ?

    Коментиран от #28

  • 27 1944

    11 26 Отговор

    До коментар #22 от "Матей":

    матейчо, нашата история е пример за това как руската политика ни е предавала на враговете ни многократно. въпреки това русоробите си умирате да ви клатят.
  • 28 1944

    7 14 Отговор

    До коментар #26 от "до 1944":

    потърси в ютюб и гугъл, инфо колкото искаш. и то от руски източници. само да разбираш езика на господарите си. за мен не се притеснявай , изкарвам достатъчно от балъци като вас.
  • 29 одъртял комсомолец

    33 3 Отговор
    Принципно ситуацията в Украйна е свързана с други събития, но това не е Венецуела! По- скоро Украйна е свързана със Сирия. Израел и САЩ искаха да предизвикат пълномащабна война между Русия и Украйна, за да откажат Русия да се занимава с Близкият изток! Планът , обаче беше прекалено прозрачен, което даде възможност на Путин да сформулира правилна стратегия. А и непознаването от страна на САЩ на ситуацията в Украйна им изигра лоша шега. Кой е допускал например, че украинската армия ще се оттегли от Крим без да изстреля дори един патрон, като при това повече от половината украински военнослужещи ще дезертират на руска служба во главе с командващият украинският черноморски флот? През м.юли 2014-та съотношението на силите в Донбас беше 10:1. Украинската армия без проблеми можеше да си върне контрола както върху двата центъра, така и върху границата. Вместо това предпочетоха да наредят танковетре и артилерията около Донецк и Луганск и да обстрелват цивилното население. По този начин американските куратори от една страна, се опитваха да предизвикат руска военна инвазия, а от друга укро фашагите провеждаха откровен геноцид спрямо руското население. Искаха територията но без руското население. Планът се провали, а в момента Украйна се превръща в тежест. Въпроса за Америка е не как да се помогне на Украйна против Русия, а как да се измъкнат от Украйна бе окончателно да им се срине имиджа на супер сила. В този смисъл е твърде вероятно въпроса за Венецуела да е повдиг

    Коментиран от #43, #49

  • 30 До тъпото тролче

    9 15 Отговор

    До коментар #12 от "Тъпо тролче":

    Беше им бащиния, вече не е, руснаците сами я изгубиха, Украйнв, като братска съседна страна ! Каква бащиния им е, след като не могат, вече нито с кола нито с влак да пресекат украинската територия и я заобикалят, когато тръгнат към Европа, минават само през Белорус и Полша...) Е гаси и бащинията, дето не мож да припариш до нея !
  • 31 одъртял комсомолец

    17 2 Отговор
    първo oт CAЩ, a ceгa прocтo дa ce игрae тeaтър, кaтo ce твърди oбрaтнoтo c цeл дa ce прeдизвикa кoнфликт мeжду Мaдурo и Путин. Имaшe eдин мнoгo дoбър aнaлиз зa cитуaциятa в Укрaйнa oт Хeнри Киcинджър oт 2014-тa! Тoвa e пoлoжeниeтo!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 9689

    5 2 Отговор
    Още една глупачка...
  • 34 ДДРОнег

    14 4 Отговор
    И Русия, и сащ са държави, които нямат вечни приятели, а вечни интереси !!!
    Моят коментар е към русофилите и американофилите !!!
    А аз съм БЪЛГОРОФИЛ и не обичам двете горни групи от Български граждани !!!
  • 35 гост

    9 17 Отговор
    Кой ги бръсне мужиците за слива вече че да му пука какво искат ?!?
  • 36 А БЕ

    12 1 Отговор
    МРЪСНИ ОКУПАТОРИ, А ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ НАРОДА НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ КЪДЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 НЕКОЙ

    4 8 Отговор
    Илья Мeдвeдeв, cьІн Дмитрия Мeдвeдeвa, кaк и пoлoжeнo нacтoящeму пaтриoту Рoccии в cвoи 24 гoдa имeeт грaждaнcтвo CШA и влaдeeт тaм ceтью cупeрмaркeтoв и зaпрaвoк. Eтo к вoпрocу "Жaхнeм рaкeтaми пo Aмeрикe?" Пo cьІну cвoeму жaхнeм??? Пo eгo cупeрмaркeтaм, зaпрaвкaм, cчeтaм в бaнкe, дeвкaм????? A Вaм втирaют cкaзки прo пaтриoтизм и любoвь к Рoccии при зaрплaтe 15 000 рублeй и "нaдo пoтeрпeть"
  • 39 Арим

    5 16 Отговор
    Американците накараха руснаците да се разкрачат на много места по света и сега им падат гащите!
  • 40 Сирил

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    И как шъ го О държи тия дветИ държави? Русия едва удържа себе си .Русия може само да граби или ако дава пари те се ползват само от президента и обкръжението му.Сев.Корея( тук Ким Чен Ун) ,Куба и Венецуела.
  • 41 веселяк

    12 2 Отговор
    Рашките са им казали на краварите: Ако не искате наши съветници във вашия заден двор, махнете съветниците си от предния ни двор! Ама айде заглавието да е благотворно за едноклетъчните на Козяк!
  • 42 Оффф

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "1944":

    Прибирай се в караваната.
  • 43 стоян

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "одъртял комсомолец":

    До 29 ком - Да не пиеш хапчета за гадаене =това да не си го сънувал
  • 44 Аман от професори

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Удържаам....,,
  • 45 Барчо

    14 4 Отговор
    Украйна е на изкуствено дишане и този изкуствен апарат е Русия. В момента много руски фабрички и заводчета са изнесени в Украйна и работят в пълна сила. Хранително-вкусовата сфера имам в предвид. 7 милиона украинци работят в Русия и всеки месец пращат пари на семействата си, защото тях работа няма в Украйна. Въпреки че украинския вносител на газ Нефтогаз беше осъден за едни милиони долари стари задължения към Газпром, газ се подава. Ако само тези неща изброени дотук се прекратят, Украйна ще стане един врящ котел за броени дни, а до месец ще се молят на Путин да ги приеме в Руската федерация.
  • 46 Барчо

    13 2 Отговор
    Така че едва ли изобщо е ставало въпрос за някаква подобна размяна на сфера на влияние. На обора може да му се е искало този техен сън да е и наяве, но едва ли.
  • 47 Смесете Памперс

    7 2 Отговор
    И Фиона и Клинтън са за стационар вече каква размяна ги гони,гони ги Алцхаймер!
  • 48 Сесере Памперс

    5 1 Отговор
    И Фиона и Клинтън са за стационар вече каква размяна ги гони,гони ги Алцхаймер!
  • 49 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "одъртял комсомолец":

    Украинска армия в Автономна Република Крим по онова време за което говориш не е имало. Армията се състои от 97% етнически руснаци и когато стана врътката, трите процента украинци си оставиха оръжието в казармите и се завърнаха по родните си места. Не знам откъде черпиш информация 10 към 1, но не е била никога толкова. По-скоро 5 към 2.
  • 50 Русия

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Професора":

    Русия , Професоре , да си държи Венецуела колкото си иска.И тя от Перла като Куба ще стане на бунище.Мърлявите Путинопитеци не са усрали само туй що не са докопали.
  • 51 Джохар Дудаев

    2 2 Отговор
    "Руската звезда ще залезе когато изгрее украинското слънце"....цитат от Д.Дудаев.....
  • 52 фоерверки

    0 0 Отговор
    ТОВА СА ПРОПАГАНДНИ КЬОР-ФИШЕЦИ! Нима Русия може да вярва на каквато и да било договорка със САЩ или на каквото и да било казано от САЩ? Настоящето е по-скоро подхвърлена тема от САЩ към Русия, с която се опипва терена. За ускоряването на едни такива резултати САЩ подтикват Русия с последните си действия в Сирия, договаряния с Ердоган ... революция в Боливия. И т.н. С Боливия е накърнен за пореден път авторитета на Русия, която се оказва неспособна да защити протежетата си, а това не подсказва на околните да разчитат на нея. Натискът върху Венецуела се усилва, но залогът е действително голям. Там са заложени стратегически и многомилиардни интереси не само на Русия, но и Китай. Тези международни играчи едва ли ще загърбят сигурното, т.е. Венецуела, пред несигурното, т.е. Украйна, където САЩ имат огромно влияние и възможности отново да предизвикат Майдана. А и Украйна предизвика много трудно изличима патология в отношенията с Русия - даже невъзможно лечима! Вярно е и това, че Украйна е потънал кораб. Бездънна яма за пилеене на пари. Там насмогване няма. Техният крах е факт. САЩ не желаят да ги финансират и е възможен един техен отказ срещу Венецуела. Така ше оправдаят абдикацията си от Украйна, като по-добре е да загубят вече налятото до момента, което се оказва да е нищо в сравнение с онова, което трябва да се налива в бездънната каца Украйна! САЩ искат да подтикнат Русия да поеме Украйна, но това е ход с троянския кон, който със сигурност ще разори и унищо
  • 53 фоерверки

    2 0 Отговор
    ...ще разори и унищожи Русия. Но САЩ не оценяват и факта, че в Кремъл така или иначе, малко или повече ... поумняха. Те тази каша няма да я духат и САЩ не бива да разчитат на тарикатлъка си. Ако САЩ нямат финансовата рамка и разчети по една такава сделка, а те се очертават с висока цена, то по-скоро е вероятно такава да не се състои. Географски посочената размяна на Венецуела срещу Украйна не означава нищо и това прави информацията изцяло ПРОПАГАНДНА, с постигане на всякакви други, но не и действителни намерения в посока на заглавието на публикацията - такава сделка и без огромно число долари няма как да стане за САЩ, ако те не я заплатят кеш, а такъв не се сочи. Кьор-фишека е и поради факта, че САЩ и да платят, пак се оказват в изходна позиция - Русия си има КУБА! Така че, Фиона Хил и сие искат да ни пробутат да вярваме в пропагандата за сделка ПУСТО В ПРАЗНО, което си е пълен абсурд! И все пак абсурдите не са за подценяване - те са навсякъде около нас. Остава да видим е ли и това ще е така. Все пак Венецуела е нужна на Тръмп, с оглед на изборите в САЩ! Друг въпрос е за скланянето на Путин, ако в сделката присъства и ... МАНЕКЕНКАТА! Все пак Коледа наближава, а с нея и ЧУДЕСАТА!
  • 54 ДУНДАЕВ

    2 1 Отговор
    Украйна да заличи Русия? Това е голяма простотия! Няма как една несамодостатъчна държава като Украйна да унищожи САМОДОСТАТЪЧНА РУСИЯ! Това Д.Дудаев може да си го представя в глупавите си сънища и мераци. Такова изгряване, каквото беше, и в момента залязване, станало след Майдана, я сочи Украйна за жалко европейско джудженце, попаднало в африканската джунгла, което на всичко отгоре е затръшнато в "мозъчна смърт"! Тя може да заизгрява отново, само ако реанимира с РУСИЯ, но не и против нея! Така свършва приказката Украйна. РУСИЯ Е КЕРВАН, КОЙТО НЯМА СПИРАНЕ И Е СВЕТОВЕН ТИТАН, др.Дундаев! Това, че лаете ви поставя в ролята на кутретата, които са част от пейзажа при движението на кервана и нищо повече!
  • 55 КУРнинов

    0 0 Отговор
    Рашка Бомбашка с милиционерската фуражка до две години фалира така че не е в позиция да се пазари а ще загуби и двете!