Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 15:52 1 589 29

ЕС трябва да търси суверенитет от САЩ

  • ес-
  • ангела меркел-
  • сащ

Ангела Меркел иска дигитална независимост

ЕС трябва да търси суверенитет от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да поеме контрола над данните на компаниите от Силициевата долина. Това заяви германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от „Файненшъл Таймс“.

Според експерти това показва готовността на ЕС да оспори американската доминация в дигиталната икономика. Според нея групата трябва да търси дигитален суверенитет.

„Толкова много компании прехвърлят работата си към американски фирми. Това може да доведе до зависимост. Ние трябва да намерим решение. Можем да намерим своя дигитален суверенитет“, заяви Меркел.

В ЕС се обсъжда доминацията на американските технологични компании. Германия вече предложи създаване на европейски облак, който да подсигури европейските данни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    25 6 Отговор
    Германия не е ли още окупирана от САЩ или се бъркам нещо.

    Коментиран от #14

  • 2 Монгола

    21 5 Отговор
    А Източна Европа трябва да търси суверенитет от Западна Европа! Нещо се обркаха, че ще сме им роби завинаги.

    Коментиран от #6

  • 3 Милен

    15 3 Отговор
    А страните от ЕС трябва да си търсят суверенитета от ЦК-то на ЕК мда не само дигитален !
  • 4 El chochone

    16 6 Отговор
    И Путин това казва! :)
  • 5 Озадачен

    4 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Европа трябва да поеме контрола над данните на компаниите от Силициевата долина.
    .
    .

    Тая дърта комунистка да не е спала на течение нещо?
  • 6 Хех

    4 15 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Трябва да сме роби на МаЦква нали?

    Коментиран от #7

  • 7 Монгола

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хех":

    През социализма от Москва получавахме суровини само срещу едно благодаря, сега от запад получаваме ГМО с 45% по скъпо на скорост 2!!!

    Коментиран от #8, #20, #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Монгола

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Глупости.":

    Разкажи още някоя смешка. Може да впечатлиш някой галфон!

    Коментиран от #11

  • 10 нике

    8 3 Отговор
    Пак не си е пила хапчетата подлогата на САЩ - Меркел фереджето
  • 11 Смешна?

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Монгола":

    И кое от изброените неща не е вярно.

    Коментиран от #17

  • 12 Щастието да си българин

    6 2 Отговор
    Да имаш свободата да избираш господарите си.
  • 13 комунизмът си отиде

    6 6 Отговор
    Китайците орталъка ореваха, търговия със САЩ да правят, а тъпото китайско-анадолско комунде, за суверенитет от САЩ реве??!!!! За каква дигитална икономика тук иде реч? Кой ще я прави, малоумните и афганистанци и тем подобни маймуни ли, с които попиля Европа??!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 14 Иш Мишан

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "миш":

    Бъркаш се.
  • 15 Хрониките на Евразия

    5 11 Отговор
    Колкото и да се тръшкат ушанковите организми ,
    Америка е много повече , отколкото страна .
    Америка създаде светът в който сега живеем ..
    американски компютри , сидим в американски соц мрежи , на американски телефони , слушайки американска музика и гледаме техните филми ..
    А интернет? Това също е Америка.
  • 16 Америка и виновна на изтривалката

    5 2 Отговор
    Ето това е суверенитет по Меркелски:
    https://fakti.bg/mnenia/423769-za-parvi-pat-v-germania-sin-na-turski-gastarbaiteri-stana-kmet-na-stolichen-grad
  • 17 Бай хой

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Смешна?":

    Я по добре ти уточни кое е вярно. Че то на бялото черно казвате.

    Коментиран от #19

  • 18 Бай хой

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "комунизмът си отиде":

    Европа срвщу сащ. Ти на коя страна си комуняго. Кой е предателя? Комунисти маскирани като антикомунисти няма да ни заблудят. Прикривате престъпленията като борба против комунизма. Жалки уроди.
  • 19 Добре...

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Танковете, които ни продаваха не бяха, като техните. Повечето оръжия също. Окупираха ни у ни набутаха в студената война, и вече не можехме да пътуваме свободно. При лошия цар сме можели. Вурцхъ територията на Турция все още има американски атомни бомби, те бяха предназначени за нас. Чете тая история малко бе...

    Коментиран от #22

  • 20 Реалист

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Монгола":

    Получавал си един суров от масква... Обираха ни както и башибозука не ни е обирал. Отиди на едно стрелбище и постреляй с макаров а после вземи който и да е друг пистолет - разликата е огромна. Така беше и с всичката им военна техника - нискотехнологични боклуци създадени за пияни матросовци...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ок.

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Бай хой":

    Не съм казвал, че руснаците са разположели ракети. Американците бяха, турция беше в НАТО и там имаше атомни бомби. Ако има евентуална война с НАТО, ние щяхме да бъдем първите мишени за тези бомби. Заедно с Румъния. Нашите танкове бяха експортнемн вариант.

    Коментиран от #25

  • 24 Димитър

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Монгола":

    Ей руско зомби какви ги плещиш. Благодарение на Русия България имаше Кремиковци, които заливаше София ежедневно с няколко тона прах и прахови частици. Транспортните разходи за докарването на рудата и другите материали бяха толкова скъпи, че продукцията се продаваше на загуба. Заради руснаците в Радомир бяха закопани над 3 милиарда долара. Беше забранена частната собственост. Бяха отнети животните и нивите на селяните за да правят Ткзс, Апк и други руски простотии. България бе една безплатна руска военна база. Т. Живков им подари 8 тона държавно злато. Българските комунисти под мъдрото ръководство на руските си колеги фалираха България три пъти. Имаше корекоми, показани магазини. До границата се ходеше с открит лист. Можеше да се лежи в затвора за опит за бягство зад граница с клеймо то изменник на родината. А другарите се возеха в мерцедесите и пътувах из целият свят на държавна издръжка. Половината от политбюро бяха без образование и пълни тъпанари, но бяха от партията, която бе назначена на власт от съветско руските войски окупирали България

    Коментиран от #27

  • 25 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "Ок.":

    А сега като се пишеш враг на Русия какво искаш да постигнеш? Руските ядрени бомби по сладки ли са от натовските? И самолетите които ни продават за милиарди почему са от преди почти половин век? За какво ни са архаични самолети за милиарди. Гърция и Румъния имат с300. Турция и Сърбия с400. За къде чеп са ни фъ16. За да твърдят американците че могат да носят атомните им бомби и да привлечем няколко заряда от Русия. Това ще са няколко по малко насочени към сащ. Предателство. Служил съм в БНА. И танковете и самолетите бяха като тия за СССР. Е имаше си и български изисквания и производства. Пристигаха самолети и вертолети усъвършенствани и изпитани в бойни действия в Афганистан. Едни и същи. Едно към едно. А фъ16 ще престижната от Индия. Плащаме американски ще получим индийски.
  • 26 🤣😀😁😂🤣😃

    2 1 Отговор
    Вместо ru.net изглежда ще има evro.net?Странно е след толкова по Дойче Веле на рунета Германия да призова за същото в Европа ??
  • 27 Бай хой

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Димитър":

    Много си умен Мите. Кремиковци беше много гаден. Затова сащ изкупуваха 80% от продукцията му. И няколко хиляди гадни Българи изхранваха семейства и отглеждаха Българчета. Сейчас се построиха същите металургични комбинати в Турция. И те печелят. И изхранват деца. А за Българите остават ягодите във Албиона. Чисто и екологично. Но те са кекави и не издържат на новичока в оранжериите. Малко ли ви се видя разрухата през последните трийсет години. Мазохисти.
  • 28 Българина

    0 0 Отговор
    Първо патко добро утро, второ патко, ти си от тези които ни докараха до тук. И трето патко, не ме интересува какво говориш, а какво правиш. Лицемверието е най голямата безценност
  • 29 гого

    0 0 Отговор
    до 1.Стената падна,но само за едните.Излъгах те.Преместиха я южно от Тексас.Англетата знаят.Благодарен съм че предите ми са били под турско,а не под английско присъствие„питайте индианците„ Българин
Новини по държави: