Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 17:39 1 172 3

Урсула фон дер Лайен отстъпи пред исканията на социалистите

  • урсула фон дер лайен-
  • ес-
  • ек-
  • социалисти

Винаги са възможни уточнения в отговорностите на еврокомисарите

Урсула фон дер Лайен отстъпи пред исканията на социалистите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Групата на социалистите в Европейския парламент съобщи, че са постигнати отстъпки по исканията за промяна на наименованието и разпределението на задачите в новата Европейска комисия.

Новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен е приела да промени названието на отговорностите на бъдещия гръцки еврокомисар Маргаритис Схинас. Той ще отговаря не за "защитата", а за "опазването" на европейския начин на живот. Еврокомисарят от Люксембург Никола Шмит (Партия на европейските социалисти, ПЕС) ще получи разширени правомощия и ще отговаря не само за заетостта, а и за социалните права. Въвежда се незначителна промяна в наименованието на отговорностите на литовския еврокомисар за околната среда Виргиниюс Синкявичюс.

Италианският комисар Паоло Джентилони (ПЕС) ще получи правото да съгласува всички действия на останалите си колеги в ЕК по изпълнението на целите на ООН за развитие. За да бъде справедлив, икономическият преход трябва да бъде наблюдаван не само чрез ръста на макроикономическо равнище, а и с отчитането на личното благосъстояние и усилията за опазване на околната среда, пояснява председателят на групата на социалистите в ЕП Ираче Гарсия.

Говорител на Фон дер Лайен заяви, че винаги са възможни уточнения в отговорностите на еврокомисарите. Той добави, че Фон дер Лайен все още се надява новата комисия да успее да встъпи в длъжност на 1 декември. Фон дер Лайен е уверена, че след насрочените за утре изслушвания пред ЕП, новите кандидати за еврокомисари от Унгария, Румъния и Франция ще получат подкрепа. Досега няма отговор на нито едно от двете писма на Фон дер Лайен до Лондон с искане за изпращане на британски кандидат за еврокомисар, уточни говорителят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коцалиев

    8 1 Отговор
    Малоумници. Това са евродепутатите и всички еврочиновници. Скоро ще счупят клона, че станаха много хрантутниците... но ще плащат всички хора в Европа

    Коментиран от #3

  • 2 Спас безделника

    3 0 Отговор
    УШИ, УШИ! В ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШВА ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ, А НЕ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ. УПРАВЛЕНЧЕСКИЯТ АПАРАТ ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРА, ЗА ДА БЪДЕ ЕФЕКТИВЕН. ИМАШ ГОТОВИ СТРУКТУРИ В ЛИЦЕТО НА ДЪРЖАВНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, ОСТАВА ДА СЕ ЗАЕМЕШ С ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ. УШИ, НАПРАВИ ЕДНО НЕЩО И ЩЕ МИ БЛАГОДАРИШ: ИЗДЕЙСТВАЙ ВСИЧКИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В ДЪРЖАВИТЕ ОТ СЪЮЗА ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ!
    PS.ПИЯ БИРА
  • 3 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Коцалиев":

    Хайде де си видим нашата кочина първо !