Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 18:50 1 587 7

Боливия е вдъхновение за Венецуела

  • боливия-
  • хуан гуайдо-
  • венецуела

Хуан Гуайдо поздрави новия президент

Боливия е вдъхновение за Венецуела - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Водещият опозиционер във Венецуела Хуан Гуайдо обяви, че признава Жанина Анес за президент на Боливия, съобщи РИА Новости.

Представителят на опозицията зае временно президентския пост в страната. Това стана след оттеглянето на бившия държавен глава Ево Моралес.

Гуайдо се самообяви за венецуелски президент. Той все още настоява за предсрочни избори в страната и оспорва правителството на действащия президент Николас Мадуро.

„От венецуелското законно правителство признаваме Анес за президент на Боливия. Ние подкрепяме нейната мисия да ръководи страната в този конституционен преход. Това е вдъхновение и за нашата страна. Ние сме убедени, че ще постигнем свобода“, заяви Мадуро.

Той отхвърли твърденията за преврат в Боливия и заяви, че Венецуела трябва да види как се защитават правата на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Don Antonio

    23 2 Отговор
    Абе този още ли е жив бе.То нали народа
    на Венецуела гладува ,та още ли не са го изяли
  • 2 Спаски

    21 2 Отговор
    Гайдата беше замлъкнал нещо ама сега пак надигна глас . На следващите избори няма да влезе и в парламента.
  • 3 гост

    17 1 Отговор
    в Боливия на власт дойдоха белите фашисти, които вече почнаха да трепят итдианците...тоя мелез какво ли си мисли? Че ако дойдат фашистите на власт във Венецуела, той ще оцелее?
  • 4 шефче

    19 1 Отговор
    На тоя СМЕШКО защо медийти му обръщате внимание!???
  • 5 Бай Шиле

    5 0 Отговор
    Украински сценарии на цветна бембяна революция!
  • 6 Бай Шиле

    3 0 Отговор
    Аз искам, желая да научавам от вас, коя от чалгаджийките си е показала жиците днес! И ще съм напълно информационно задоволен!
  • 7 Нередовник

    4 0 Отговор
    Един самозванец се обявил, че признава друг самозванец. И това е водеща новина?!?!
    Аз пък съм Хенри Форд и признвам комшията за Никола Тесла, само дето докторите не са съгласни и ме държат в бяла ризка с много дълги ръкави.