Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 07:31 3 587 8

Войната срещу Тръмп започна

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • конгрес-
  • демократическа партия

Приключи първият ден от публичните изслушвания в Конгреса на САЩ по разследването за импийчмънт срещу президента 

Войната срещу Тръмп започна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Приключи първият ден от публичните изслушвания в Камарата на представителите в САЩ по разследването за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп. Двама високопоставени американски дипломати - Уилям Тейлър и Джордж Кент - говориха в продължение на повече от пет часа в контролираната от демократите долна камара на Конгреса за своите безпокойства по повод искане на Тръмп Украйна да разследва неговия опонент демократ Джо Байдън на фона на задържането на американската военна помощ за бившата съветска република, предаде Асошиейтед прес.

Демократите разследват дали двете неща са свързани. Републиканците казаха, че изслушаните свидетели не разполагат с информация от първа ръка и че военната помощ за Украйна в крайна сметка е била разблокирана, след като правителството на САЩ било подложено на натиск от сенатори в началото на септември.

Изслушванията в комисията по разузнаването към Камарата на представителите ще продължат в петък с бившия американски посланик в Киев Мари Йованович, която беше отстранена от поста през май по нареждане на Тръмп. Другата седмица ще дадат показания още осем свидетели, отбелязва АП.

След края на първия ден от изслушванията комисията по разузнаването към долната камара на Конгреса отхвърли внесено от републиканците предложение да бъде изпратена призовка до разобличителя, който стана причина за започването на разследването за импийчмънт срещу президента, да се яви, за да даде показания при закрити врата.

Гласуването бе по партийна линия.

"Знам, че ви е страх от изслушване на разобличителя", каза конгресменът републиканец от щата Тексас Майк Конауей, който внесе предложението.

Разследването за импийчмънт започна, след като въпросният разобличител, чиято самоличност е пазена в тайна, се оплакал от телефонния разговор между американския президент и украинския му колега Володимир Зеленски на 25 юли. Според него Тръмп е оказал натиск върху Зеленски Украйна да разследва Хънтър Байдън, син на потенциалния кандидат на демократите на президентските избори в САЩ догодина.

За разобличителя се знае, че е служител на ЦРУ, зачислен в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi

    17 3 Отговор
    Дали ще се самоунищожат? :)

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi":

    Дано
  • 3 OSMAN

    15 1 Отговор
    Дълбоката Америка започна война срещу неудобния и непослушния Тръмп...
  • 4 Знам знам🙄

    2 11 Отговор
    Абе усетиха се че най големия враг н САЩ е Дони Тъп тва де Тръмп. Смеех батя. Егати излагацията. Абе я кажете нормално ли е да почвам да изпитвам параноичното чувство че съм луд след като ми се вижда крайно нереално международното положение.
  • 5 Жокера

    8 0 Отговор
    Нагли жалки смешници са тези дето го правят това.

    Коментиран от #6

  • 6 Рошко

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Жокера":

    Ами на смешниците президента им е клоун, дай боже все така да е
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ясно е,

    7 1 Отговор
    че най-добрия американски президент е неудобен за чифутите!