Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 07:40 1 109 12

Крехък мир в Газа

  • израел-
  • ивица газа-
  • газа-
  • ислямски джихад-
  • баха абу ал ата

Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в сила в 5.30 часа

Крехък мир в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в сила в 5.30 ч. тази сутрин, предаде Франс прес, като се позова на високопоставени представители на Египет и на радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад".

Споразумението е било постигнато с посредничеството на Египет и е било одобрено от палестинските групировки, включително от "Ислямски джихад". То предвижда групировките да гарантират възстановяването на спокойствието в ивицата Газа и да поддържат мира по време на демонстрации.

Израел от своя страна се задължава да прекрати военните действия и да спазва прекратяването на огъня по време на палестинските демонстрации.

По-рано тази нощ шестима палестински цивилни, всички те от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в ивицата Газа срещу "елементи от Ислямски джихад".

Преди това от анклава бяха изстреляни ракети по Израел.

С това общият брой на убитите в ивицата Газа при изблика на насилие през последните 48 часа достигна 32. Поне една трета от жертвите са цивилни.

Насилието избухна, след като един от командирите на военното крило на "Ислямски джихад", Баха Абу ал Ата, бе убит при израелски въздушен удар във вторник сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Николай

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: шестима палестински цивилни, всички те от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в ивицата Газа срещу "елементи от Ислямски джихад".

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Николай

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    Та да питам ООН, ЕС, НАТО и останалите международни организации що си мълчат.
  • 6 Николай

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Николай":

    Това доказва в каква еврейска зависимост са всички борци за мир.
  • 7 Франкенщайн...!

    1 0 Отговор
    Какво казахте, че не разбрах, ами Газа е все пак това...!
  • 8 Я русский полюционер

    3 1 Отговор
    Виждате ли го тоя на снимката? Срещу такива "бежанци" рипате, че не ги искате в Европа. И що си мислите, че израелците са длъжни да ги търпят? Като са ви толкова мили и драги, приемайте ги с широко отворени обятия, а не да квичите, че не ги искате.

    Коментиран от #10

  • 9 Nyakoj

    2 0 Отговор
    Никой от християните, евреите и мюсюлманите не се усеща, че дяволът е подпалвал, подпалва и ще подпалва войните помежду им, лъжейки ги, че те са се сражавали за Господ, за да прибира душите им при себе си в ада, че да ги измъчва.
  • 10 Бачо Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Я русский полюционер":

    Че той си е у дома, не е бежанец. Я виж кой се е настанил там през 1948а обявен за страна точно в последния ден от британския мандат и кой заграбва територии през 67а примерно. И не ми обяснявай как преди 3000 години еди си къде пишело еди си какво, че ако почнем по тая логика да действаме в Европа ще стане лудница....

    Коментиран от #12

  • 11 Я русский полюционер

    1 0 Отговор
    Че то в Европа си е лудница - две световни войни тръгнаха от нея, и трета щеше да тръгне по време на желязната завеса, за което все още не е късно, почвайки от Украйна, например, заради Крим или Донбас.
  • 12 Я русский полюционер

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    В дома си не е бежанец, но доста палестинци хванаха и продължават да хващат, скупчени с афганци и пакистанци в камионите, да не говорим, че преди 89-та беше пълно в НРБ и СССР с палестинци под формата на студенти - за какво са ги подготвяли, не знам, ама ги отпратиха набързо деньгите за това секнаха.