Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 20:32 3 342 23

Лавров сравни Косово с Крим

  • русия-
  • крим-
  • косово

Той заяви, че Западът показва двойни стандарти

Лавров сравни Косово с Крим - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Западът поставя двойни стандарти по случаите с Косово и Крим. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Според него има противоречие в мненията за правото на самоопределение. Той заяви, че Западът зачита правото, ако то съответства на неговите идеи.

„Когато това е в интерес на Запада, то правото на самоопределение е неоспоримо. Когато това не е така, обаче то се отрича.

Вижте, че в Крим имаше референдум, а в Косово такъв не беше проведен. Косово обаче веднага беше признато за независима държава“, заяви Лавров.

В момента Косово преговаря със Сърбия за признаването на статута си. Ако това стане факт, двете страни ще могат да кандидатстват за членство в ЕС.

Има сведения, че споразумение може да бъде постигнато скоро.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    29 6 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
  • 2 Дафта буле со мангес

    41 4 Отговор
    Без коментар. Лавров е казал всичко.
  • 3 Лелееее

    30 3 Отговор
    Те па тоя откри колелото.
    Ясно е на всеки за двойните стандарти на запада.
    Оно и ние го знаем.
    Уж сме в ЕС па ни немат за нищо.
    Е не баш.Че ни ползват краварите за пушечно месо.
    А ЕС за буфер между тех и пришълците (мигрантите)тйо къщичките веч са готови.
    Па нек наште пенсионери мизерстват.
    Па нек държавата ни се обезлюдява.
    Все,че остане некой роб.
  • 4 Омг

    24 1 Отговор
    Свобода за Каталуня! Опс ама там не може, даже могат и да ме съдят там за казаното, а сега чакам Гешев да дойде да пием Ракия
  • 5 Я го гледай ти

    4 37 Отговор
    Неандреталеца защо реве на чужди гробове Да си гледа кочината
  • 6 Borislav Popov

    11 31 Отговор
    Лавров приказва глупости, той много добре знае, че ако в Косово бяха провели референдум албанците щяха да го спечелят, щото те там са много повече от сърбите.

    Коментиран от #7, #20

  • 7 Браво

    24 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Пък ако не им стигне на албанците ( братя на хамериканците като теб) един глас на референдума да разчитат ли на теб?

    Коментиран от #8

  • 8 Borislav Popov

    3 29 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    На мен ми е през пистолета и за албанците и за американците и за сърбите и за руснаците....Просто искам да кажа, че твоя Лавров е лъжец и двуличник, дори и ти това го знаеш, нямаш какво да възразиш и затова се заяждаш с простотии.

    Коментиран от #11

  • 9 ели

    19 2 Отговор
    Може би мнозина не знаят цялата трагедия и последствията започват след ВСВ тогава хиляди хора ( албанци) се принуден да се изселят от немотия и глад. Както знаете и бившата Югославия положението е много тежко въпреки това тогавашния президент Ю.Б. Тито от хуамана гледна точка е наредил да не бъдат разделени албанските семейства ( съветниците са му предложили да ги распръснат по цялата Югославия изхождайки от последствията) и така хиляди албански семейства са били населени като им дали земи за обработване събрали в днешна Косово естествена за Запада една силна Югославия със славянски произход е недопустима последствията са известни.
  • 10 А....

    22 2 Отговор
    Че има двойни стандарти в ЕС го виждат и слепите!!!!! Южен поток през България беше ОТХВЪРЛЕН, но Северен поток 2, стигна до Гремания, Меркел каза, че е нужен за немската икономика! Чехите построиха АЕЦ с руски реактори, а ние затворихме няколко в АЕЦ Козлодуй, това беше едно от условията за ЕС, сега внасяме ток и цената расте непрекъснато...примери МНОГО !!!

    Коментиран от #22

  • 11 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Съско то е ясно че винаги казваш по нещо просто. Пробвай се поне веднъж да кажеш нещо умно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Руските свине

    6 12 Отговор
    Винаги са изкривявали фактите и са ги тълкували в своя полза. Единственото общо между Крим и Косово е, че започват с буквата К.
  • 14 Едо

    13 8 Отговор
    Съскащи отровни змии, РУСКИЯТ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ СЕРГЕЙ ЛАВРОВ, КАКТО ВИНАГИ Е ПРАВ, ЗАЩОТО СЕ АРГУМЕНТИРА С ФАКТИ, ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДОВОДИТЕ МУ СА ЖЕЛЕЗНИ И НЕОБОРИМИ! СЛАВА НА БОГА, ЧЕ Я ИМА РУСИЯ С НЕЙНИЯТ ГЕНИАЛЕН ПРЕЗИДЕНТ В.ПУТИН, КОЙТО Я ВЪЗКРЕСИ ОТ ПЕПЕЛИЩАТА, КАТО ПТИЦАТА ФЕНИКС, ВЪРНА ГОРДОСТТА НА РУСКИЯ НАРОД ОТ СВОЯТА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #15, #17, #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ужас

    3 9 Отговор
    Какъв е този таласъм С него ли плашат непослушните деца в детските градини
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Истината

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Едо":

    Ти си най-големият лизач на руските задници.
  • 19 Шумен

    2 6 Отговор
    Сравнението е вярно-нито Крим е руски, нито Косово е сръбско.Това е факт-исторически факт!
  • 20 Сссссс

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Е, значи всичко е законно, руснаците са по вече в Крим и си спечелиха референдума
  • 21 Не е така

    0 0 Отговор
    Има голяма разлика в двата случая: Албания по никакъв начин не се е намешвала във вътрешните работи на Сърбия и с нищо не е подкрепила това. Нещо повече! След като Албания се обвърза в съюз със Сърбия и С.Македония, отношенията й с Косово се влошиха, защото стана ясно, че Албания дори предпочита да ги "жертва".
  • 22 Бгр

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "А....":

    Дай да се уточним. Купуваме скъп ток много преди да влезем в ЕС, защото все пазим евтиния за Гърция и не знам още кои си, видиш ли, да има износ. Гърците са тия дето трябва да реват, не ти.
  • 23 222

    2 0 Отговор
    Крайно време е Европа да спре да слуша САЩ. Ние европейците сме длъжни да се справяме сами. В момента ни се точат всички-Америка, Русия и Китай. Да не говорим за милионите имигранти от Африка и Близкия изток. Времената се менят и Европа трябва да се оправя сама. НИЕ СМЕ ЕВРОПА. Ако не сме, ще ни смачкат Руски и Турски интереси. А това си го знаем, нали....небеше толкова отдавна.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания