15 Ноември, 2019 15:46 2 374 3

Иран не призова за ликвидирането на евреите

  • иран-
  • израел-
  • али хаменей-
  • аятолах

Хората от всички религии трябва да участват в определянето на бъдещето на Израел, заяви аятолах Али Хаменей

Иран не призова за ликвидирането на евреите - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Иран не призовава за ликвидирането на евреите, но смята, че хората от всички религии трябва да участват в определянето на бъдещето на Израел, заяви иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей, цитиран от Ройтерс.

След Ислямската революция от 1979 г. Иран отказва да признае Израел и подкрепя палестински радикални групировки. Израел отдавна обвинява Иран, че се стреми да го унищожи, и смята Техеран за главния си враг в Близкия изток.

"Призивът да се премахне държавата Израел не означава премахване на евреите. Той означава хората от Палестина, били те мюсюлмани, християни или евреи, да избират правителството си", каза Хаменей пред участниците в ислямска конференция в Техеран.

Хаменей също така разкритикува западните страни заради натиска им над Иран за ядрената му програма.

"Всички страни се нуждаят от мирна ядрена енергия, но западните монополисти се стремят да имат монопол върху тази енергия. Западняците знаят, че ние не се стремим към ядрени оръжия поради своите принципи и вярвания", заяви иранският върховен лидер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атеист

    3 14 Отговор
    Ако не са атеистите досега да сте измрели всички религиозно отрепки

    Коментиран от #2

  • 2 гост2

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Атеист":

    Бай,бай...заминал си вече
  • 3 Гледач

    3 2 Отговор
    Аятолах говори като държавник.А когато говори КРАВАРЯ той се изразява като луд човек.Това е разликата.