Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 16:30 1 691 4

Венеция си отдъхна! Водата спада

  • италия-
  • венеция-
  • наводнение

След пик от 154 сантиметра нивото на водата спадна с около 60 сантиметра

Венеция си отдъхна! Водата спада - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Нивото на водата във Венеция започна да спада отново, след като по обед достигна 154 сантиметра, заради което беше затворен централният площад Сан Марко, предаде АP. Шест часа по-късно водното ниво спадна с около 60 сантиметра.

Над 50 църкви в града вече са съобщили за щети, причинени от наводненията. Днес във Венеция беше и министърът на културата Дарио Франческини, който призова хората да дарят по 2 евро, като пратят есемеси на специален номер в министерството на културата. Тези пари ще отидат за възстановяването на града от щетите от наводненията, достигнали пик във вторник вечерта, когато водата се покачи до 187 сантиметра.

Франческини призова парламентаристите бързо да одобрят и данъчни облекчения за онези, които ще дарят суми за реставриране на държавните паметници на културата и на произведенията на изкуството и за онези, които ще допринесат за възстановяването на пострадалите църкви във Венеция.

Венеция си отдъхна! Водата спада

По искане на италианското правителство Италианската космическа агенция пък събира радарни данни от сателити за състоянието на венецианските камбанарии, дали има изместване при тях или дали техните основи са отслабнали след наводненията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквун

    2 1 Отговор
    Аз наредих на Гешев да я отдръпне 3.2.1
  • 2 Голф

    3 0 Отговор
    Тя и в Перник спада ама Боко наказва градовете който не му се кланят
  • 3 Водолей Воденичаров

    2 0 Отговор
    Щом спада, май са успяли да се вържат с язовир Студена до Перник
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: