16 Ноември, 2019 11:36 2 210 10

Улична война в Боливия

  • боливия-
  • ево моралес-
  • кочабамба

Петима души загинаха, а десетки бяха ранени при сблъсъци в град Кочабамба

Улична война в Боливия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко петима души загинаха, а най-малко 50 бяха ранени вчера при сблъсъци в покрайнините на боливийския град Кочабамба.

Според вестник "Расон" военнослужещи и полицейски служители не са пуснали в града привърженици на Ево Моралес от средите на производителите на кока, предаде ТАСС.

По думите на Хайме Сурита, полицейски началник, от демонстрантите са иззети огнестрелно оръжие, самоделни гранатомети и взривни вещества.

"До края водихме преговори, но тогава, когато ситуацията излиза извън контрол, полицията трябва да се намеси и да възстанови обществения ред", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    4 32 Отговор
    явно след аржентинския деа удариха и боливийския кокаинов канал на кремъл.

    Коментиран от #4

  • 2 qwwerty

    9 5 Отговор
    Да започват да трепят милицЮнери и всякакъв друг вид шапкари ... И без това тяхната "работа" е само да крепят някои "на власт".
  • 3 Матей

    18 5 Отговор
    Да имаш да вземаш,американските мекерета свалиха с преврат законно избрания президент Моралес и сега техните шпицкоманди беснеят.Нищо чудно ,че се съобщава за такива изстъпления в легендарния град Кочабамба с предимно индианско население.В този град са се разразявали и друг път драматични събития,местното ВиК Е БИЛО ПРОГОНЕНО от местното население,защото замалко да ги оставят без вода ,като в Перник.

    Коментиран от #9

  • 4 някой

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "1944":

    Далеч си от истината. САЩ държат световният пазар на наркотици,защото той им носи приходи колкото и продажбата на оръжие. Затова не напускат Авганистан и със "зъби и нокти" отстояват "задният си двор"-Южна америка.
  • 5 Димитър

    11 3 Отговор
    Пълни глупости, полицията и армията просто са разстреляли шепа протестиращи, всички измишльотини от трода че били от наркокартелите и са били въоръжени са лъжа, която прикрива зверствата на проамериканския режим.
  • 6 настоящий коммунист

    4 9 Отговор
    Абе - истински комунист е Моралес - няма спор ! Подкрепян от кокалеросите и жадуващ за гражданска война ( и хич не му пука ,колко ще са жертвите - 5 или 500 000 ,вжното за него е - да си върне властта). А Кремъл - естествено ,че ще го подкрепи (все пак ,при тази умряла икономика в Русия - парите от кока ,ще им дойдат дюшеш).
  • 7 Хрониките на Евразия

    3 10 Отговор
    5 - ма загинали , войската води зачистка на производителите на кокаин .
    Които са въоръжени с гранатомети , калашници и взривни устройства ..
    Именно такива и Кремъл поддържа и снабдява с оръжие ..
  • 8 Руските свине

    2 9 Отговор
    Редовно вкарват кока от Боливия с правителствени самолети и сега са побесняли , че марионетката им Моралес не е на власт.
  • 9 Бай хой

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "Матей":

    Руските отпадъци винаги квичат за морал и за законно избрани президенти.
  • 10 стоян георгиев

    2 9 Отговор
    производителите на кока са много изнервени че ево моралес вече няма да ги пази.боливииската продукция през последните години сериозно конкурира колумбииската!