16 Ноември, 2019 15:03 5 484 3

Истанбул разчиства мигрантите

  • турция-
  • истанбул-
  • мигранти-
  • бежанци

Над 50 000 чужденци са експулсирани от мегаполиса от юли

Истанбул разчиства мигрантите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 50 000 мигранти, от тях над 6000 сирийци, са експулсирани от Истанбул от началото през юли на операцията срещу нелегалната миграция, съобщиха местните власти, цитирани от агенция Франс прес.

По данни на валийството на Истанбул 42 888 нелегални мигранти, чиято националност не се уточнява, бяха задържани и изпратени в центрове за задържане, за да бъдат експулсирани от Турция. Освен това 6416 сирийци са настанени във временни приемни центрове, добави валийството.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу през юли обяви началото на операция за справяне с мигрантите с неуредено положение в района на Истанбул.

Турските власти заявяват, че нямат никакъв проблем с регистрираните лица в Истанбул и отпращат мигрантите, които са регистрирани в други окръзи.

Мигрантите, които не са регистрирани никъде, се изпращат в центрове за задържане, откъдето да бъдат експулсирани от Турция, с изключение на сирийците, които Анкара твърди, че не изпраща в раздираната им от война страна.

През юли министър Сойлу заяви, че целта на правителството е да експулсира 80 000 мигранти с неуредено положение от Турция до края на годината.

Мярката отговаря на нарастващото недоволство на турското население във връзка с присъствието на мигранти, конкретно на сирийци, на турска територия.

Турция, която има над 82 милиона жители, е приютила на своя територия над 3,6 милиона сирийци, избягали от войната. 547 000 от тях са регистрирани в Истанбул.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нали

    8 13 Отговор
    Защо като са толкоз добри турците не си ги приемат??

    Коментиран от #3

  • 2 Капалъ Чаршиев

    5 3 Отговор
    Бит пазар!
  • 3 Пираня

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "нали":

    Добри, добри, колко да са добри? Ние българите сме по добри от турците, да дойдат у нас. Те турците имат 4 милиона при тях, ние сме по добри да дойдат и тези при нас. Така или иначе ЕС дава 4 милиарда, а Турция харчи 40 милиарда за мигрантите. Ние ще вземем 4 милиарда от ЕС, и 36 милиарда екстра ще харчим за мигрантите. Ние сме добри, по добри сме от турците
Новини по държави: