Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 18:39 9 868 2

Бурята на годината удари Западните Балкани

  • хърватия-
  • буря-
  • далмация-
  • дубровник-
  • загреб

Червен код за изключително лошо време е издаден за Далмация

Бурята на годината удари Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватското адриатическо крайбрежие от вчера следобед е в плен на силна буря с вятър, достигащ на места, например в Сплит, до пориви от 105 км/час, което предизвика проблеми в пътния и морския транспорт, предаде информационният сайт Индекс.

Червен код за изключително опасно време е издаден за хърватското крайбрежие, което се случва само няколко пъти годишно. Бурята връхлетя вчера, а метеоролозите прогнозират, че ще продължи и в следващите дни.

Спрени са многобройни корабни, фериботни и катамарански линии от северната част на Адриатика до Дубровник. Поради силния вятър движението по някои пътища е ограничено и е забранено движението на камиони и автобуси.

Тонове отпадъци са се натрупали в околностите на Дубровник и по бреговете на островите Корчула, Млет и Ластово. Става въпрос предимно за боклук от Албания, отначало хвърлен в реките, който след което идва в морето, съобщава "Далмация данас".

Пороен дъжд вали не само по крайбрежието, а и в цяла Хърватия. Наводнени са части от Загреб.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сърбин

    18 2 Отговор
    ало Дубровник, почиствайте си боклуците, не може само да печелите! Цените ви станаха като в Италия, далматински тарикати!
  • 2 Буря Цунамова

    13 0 Отговор
    В Перник чакат бурята с нетърпение
Новини по държави: