Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 07:23 4 090 11

Зимата е тук! Източна Франция е без ток

  • зима-
  • сняг-
  • ток-
  • франция

Един човек е станал жертва на лошото време в департамента Изер

Зимата е тук! Източна Франция е без ток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският енергиен оператор Енедис обяви вчера, че почти напълно е ликвидирал последиците от силните снеговалежи в източната част на страната, но 33 хиляди домакинства продължават да са без електричество, предаде ТАСС.

"В над 90 процента от домакинствата е възстановено подаването на електричество. Продължаваме работата спрямо други 33 хиляди, които още са без ток, в департаментите Дром, Изер и Ардеш", се казва в съобщение на компанията в Туитър.

Силните снеговалежи в югоизточна Франция на 14 ноември доведоха до сериозно нарушения в движението на транспорта и прекъсване на електроподаването. На 15 ноември близо 300 хиляди домакинства останаха без ток.

По данни на телевизия Бе Еф Ем един човек е станал жертва на лошото време в департамента Изер.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ho ho ho

    12 2 Отговор
    Тук не е Франция?!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    8 11 Отговор
    Гроб и ББ са виновни ....еи попиляха я тази държава
  • 4 Byg

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "ho ho ho":

    Така е , франция не е България. Хубаво ще е техните експерти да дойдат да почерпат опит от нас , ние такива кризи по седмица , не сме допускали от десетелетие. По два метра сняг горе в планината , машините пробиват за ден , два максимум , тук сме си подредили държавата , а тия французи 33 хиляди домакинства без ток .... в кой век живеят , и аз има спомени как и в България по времето на дивия комунизъм изпадахме в такива кризи.

    Коментиран от #5

  • 5 нервен ( разбивача на тролове )

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Byg":

    Ама да не се бъркаш с режима на тока и водата от онова време щото е друго

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Един

    6 3 Отговор
    Споко! Всичко е наред! Зимата пак ще ни "изненада" !( те парите за зимната поддръжка на пътищата вече са усвоени!).
  • 8 Byg

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Друго или не резултата е един , няма ток , няма вода ,няма пътища , абе див комунизъм. Спомням си как беше в селата , а гръмне и тока спира , за почистване на сняг , дума да не става , то битовите отпадаци се товареха на каруците или в ръчната количка и накрая на селото , кой дето свари..... мизерия.

    Коментиран от #11

  • 9 МАКАРОНЧОО И ЗА ТОВА КОЙ Е ВИНОВЕН

    5 5 Отговор
    ЧЕ НЯМАТЕ ТОК ПАК ЛИ БЪЛГАРИТЕ?! НИЕ ВЕЧЕ НЕ ПОМНИМ ОТ КОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ТАКИВА СЛУЧАИ..АВЕ МНОГО СТЕ ИЗОСТАНАЛИ.. ЯВНО ИЗВЪН ПАРИЖ ВСИЧКО ВИ Е ИЗОСТАНАЛО..А ЗА ГЕТАТА ОТ ЛЮБИМИТЕ ТИ ЕМИГРАНТИ ОТ АФРИКА ДА НЕ ГОВОРИМ..ТВОЯТА ДЪРЖАВА Е ПЪЛНА С ИЗМЕТ И ЯВНО НА ВАС И НАЙ- ВЕЧЕ НА ТЕБ ТИ ХАРЕСВА ТОВА...АЙ РИНЕТЕ СИ СНЕГА И НЕ СЕ ЗАЯЖДАЙ С БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРЯТ НАКОИ НЕПРИЯТНИ СЛУЧКИ ОТ МИНАЛОТО КОИТО ВИ СЕ СЛУЧИХА НА ДОЙРАН..ЛИЦЕМЕРИ ДОЛНИ СТЕ...
  • 10 А атака

    4 1 Отговор
    Да извикат Грета да порине малко сняг
  • 11 нервен ( разбивача на тролове )

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Byg":

    Вярно е ...мизерията беше пълна ..дефицит беше абсолютно всяка стока и услуга ...и без да се чуят магическите "ама другарю той е наш човек" не се случваше НИЩО ....е немога да си изкривя душата и онзи режим си имаше свойте плюсове но ако ми стовариш машина на времето да си кажа честно няма да се върна ...
Новини по държави: